Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Zážitek na celý život – jídlo s michelinskou hvězdou

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Výborné jídlo, pití, servis a mnoho dalšího. Portál Kudy z nudy vás zavede do tří pražských restaurací, které se mohou pyšnit nejprestižnějším kulinářským oceněním – michelinskou hvězdou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Prezentace jídel na talíři může připomínat umělecké dílo. | foto: Kudy z nudy

Jeden latinský citát říká: Jezte, pijte, po smrti není žádné potěšení. A pokud patříte mezi milovníky dobrého jídla a pití, platí to pro vás dvojnásob. A tak byste alespoň jednou za život měli navštívit některou z michelinských restaurací. Prestižní kulinářské ceny – michelinské hvězdy – jsou udělovány každoročně na celém světě. A získají ji opravdu jen špičkové restaurace.

A které pražské restaurace v roce 2016 získaly svou michelinskou hvězdu?

Restaurace Field

V těsné blízkosti Anežského kláštera na Starém Městě můžete navštívit restauraci Field. Ta patří mezi velmi mladé podniky, ale již letos získala svou první michelinskou hvězdu.

Interiér restaurace Field je velmi střídmý.

Interiér restaurace Field je velmi střídmý.

Pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka zde vzniklo menu založené především na původních farmářských sezónních surovinách. Avšak tradiční recepty jsou zde podávány ve velmi netradičním pojetí. V menu vládnou suroviny jako morek, oháňka, šneci, tuřín, ale i mango nebo ryby. Mezi stálice Fieldu patří husí játra, která stále slaví obrovský úspěch.

Restaurace nabízí denní obědová menu, degustační menu a à la carte menu. Cena degustačního menu začíná na 2 600 korunách. Pokud se rozhodnete navštívit právě restauraci Field, nezapomeňte si dopředu rezervovat stůl.

Restaurant Alcron

Ve Štěpánské ulici u Václavského náměstí se nachází restaurace Alcron. Interiér ve stylu art deco, s tapetami na motivy Tamary de Lempicki, nabízí intimní posezení pro 24 hostů. Michelinskou hvězdu získala restaurace v čele se šéfkuchařem Romanem Paulusem, již poněkolikáté. Získat a poté i obhájit hvězdu je velmi těžké a restaurace se tak může právem řadit mezi velmi kvalitní a úspěšné podniky.

Restaurace Alcron má velmi netradiční interiér inspirovaný stylem art deco.

Restaurace Alcron má velmi netradiční interiér inspirovaný stylem art deco.

Restaurace nabízí polední menu, večerní menu a degustační menu. Ale i menu pro zvláštní příležitosti, jako jsou Vánoce nebo Silvestr. Nejlevnější tříchodové polední menu si můžete objednat již za 1 100 korun. Mnohem více však zaplatíte za speciální Silvestrovské menu, které jednu osobu vyjde na 8 900 korun.

Pokud se rozhodnete do Alcronu vydat, nezapomeňte se si dopředu rezervovat stůl a vhodně se obléct. Do restaurace vás nevpustí ve sportovním oblečení, v kraťasech nebo roztrhaných džínách.

La Degustation Bohême Bourgeoise

Hned tři pražské restaurace se mohou pyšnit michelinskou hvězdou.

Hned tři pražské restaurace se mohou pyšnit michelinskou hvězdou.

Pražský podnik La Degustation Bohême Bourgeoise nemá v Čechách obdobu. Klasické české pokrmy z konce 19. století jsou zde připravovány podle tradičních českých receptů a moderních kuchařských postupů. Pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka vám zde připraví degustační menu, složené ze sedmi chodů a doplněné sedmi amuse-bouche, neboli jednohubkami. Navíc, máte jedinečnou možnost sledovat kuchaře při práci z bezprostřední blízkosti.

Jako u předchozích restaurací je před návštěvou nutná rezervace. Degustační menu zde vyjde na 2 450 korun a degustační menu podle šéfkuchaře na 3 350 korun. Pokud chcete udělat radost někomu blízkému, restaurace nabízí dárkové poukazy v hodnotě až 10 000 korun.

Servírované pokrmy mají především uspokojit vaše chuťové buňky.

Servírované pokrmy mají především uspokojit vaše chuťové buňky.

Každá z uvedených restaurací je jedinečná a za návštěvu stojí všechny. Samozřejmostí ve všech uvedených podnicích je i profesionální výběr vín ke každému jednotlivému pokrmu. Ceny všech menu jsou tedy uvedeny bez nápojů. Můžete si vždy vybrat párování jídel buď s víny anebo s nealkoholickými nápoji.

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz!

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!





Nejčtenější

Dvaaosmdesátiletá Nina při tangu s devadesátiletým Oscarem v Buenos Aires (18....
Argentinské tango od srdce. Je jim 172 let a tančí na mistrovství světa

Vášnivé tango tančí už od 40. let minulého století. Devadesátiletý Oscar a dvaaosmdesátiletá Nina se v srpnu společně zúčastnili světového mistrovství v tangu...  celý článek

„Dnes už jsou bicykly o něčem jiném. Mají kola 29 palců, všechno je lehké z...
Hurikán, přepadení a 107 defektů. Jako první Čech objel svět na kole

Deset let příprav, tři roky dobrodružného cestování a pak dvě desítky let vzpomínání. V září uplyne 20 let od chvíle, kdy jeden z nejznámějších českých...  celý článek

Medvěd s uloveným lososem
Aljaška, z které mrazí. Lososí hostina pro medvědy na vlastní oči

Jeden z nejúžasnějších zážitků v pozorování zvířat, jaký se dá na naší planetě v divočině zažít, je tažení lososů, na které čekají hladoví medvědi a nedočkavě...  celý článek

Campari na led, v tomto případě na ledovou tříšť. Lehce nahořklé a osvěžující
Módní Aperol slaví úspěch. Recept na skvělý aperitiv je ale starý 100 let

I když je Itálie kolébkou mnoha slavných aperitivů připravených z cinzana, martini, campari a dalších hořkých a kořeněných bitterů, mladí lidé z celé Evropy si...  celý článek

Útočiště zde ovšem najdou i následovníci květinových dětí. Nepotřebují nic. Jen...
Chleba z banánů a radost ze života. Na Havaji jsou naštěstí všichni divní

Rozvalit se na lehátku a nechat o sebe pečovat, to je častá možnost, jak si užít dovolenou na Havaji. Jak se na sopečných ostrovech v Tichém oceánu žije na...  celý článek

Další z rubriky

Ve zdech hradu a zámku v Bečově nad Teplou se ukrývá zlatem, stříbrem a drahými...
Sokolovsko zve k návštěvě: místa, která musíte poznat

Máte v plánu strávit Vánoce nebo Silvestra na Sokolovsku? A hledáte zajímavé místo v okolí, kam byste se mohli vypravit na výlet? Samozřejmě vám pomůže portál...  celý článek


Šest předjarních výstav: kamélie, orchideje, hyacinty a hvězdníky

Do skleníků a botanických zahrad se dá chodit celý rok, ale co když se nám líbí květiny, které kvetou jen několik týdnů či dokonce dnů v roce? Právě teď, kdy...  celý článek

Předsilvestrovskou show ve Špindlerově Mlýně můžete spojit s prohlídkou galerie...
Třináct svátečních tipů pro čas mezi Vánocemi a silvestrem

Některé hrady a zámky se po adventu uložily k zimnímu spánku, ale někde to pořád žije. Kde vás přivítají mezi svátky, to vám prozradí portál Kudy z nudy....  celý článek

mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.