náhledy
Každý gurmet musí ve Vídni zamířit k Plachuttovi. Jeho tafelspitz je zde už dlouhá léta legendou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
U Plachutty se nejprve podává hovězí vývar a pak už přijde na řadu vařená hovězí špička, slavný tafelspitz.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
U Plachutty se nejprve podává hovězí vývar a pak už přijde na řadu vařená hovězí špička, slavný tafelspitz.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve Vídni je stále cítit lesk imperiální slávy a to se týká nejen památek, ale také tamní gastronomie.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vídeňská klasika: smažený řízek, který do rakouské metropole přinesl „český“ maršálek Radecký.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Oblíbeným letním jídlem je houbové ragú z lišek s opečeným knedlíkem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vídeňané jsou hrdí na rakouské víno a v každé restauraci si můžete vybírat z desítek druhů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hotel Sacher, kam se chodí na Sacherův dort, je doporučován ve všech průvodcích a je především turistickou atrakcí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nabídka občerstvení v typickém vídeňském vinném šenku, kterému se říká heurige. Žádný milovník dobrého jídla nesmí návštěvu heurige opomenout.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
U tohoto stolu večeřel císař František Josef I. se svou manželkou Sissi. Císař měl rád rakouskou kuchyni a ze všeho nejvíc tafelspitz.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Oblíbená vídeňská delikatesa: vařený humr, který zde za velmi slušné peníze nabízí fastfoodový řetězec Nordsee.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Street food je ve Vídni celkem levný. Za porci hovězího, jehněčího a kuřecího masa v arabském jídle šauarma zaplatíte necelá čtyři eura.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ukázka moderní vídeňské fusion kuchyně. Sladkopálivá verze krevet se zeleninou a banánem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na slavném vídeňském Naschmarktu si můžete dát skvělou snídani nebo ochutnat různé etnické speciality.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Marek Raditsch, šéfkuchař restaurací Kampa Park a Hergetova Cihelna
Autor: Archiv Mareka Raditsche
Český šéfkuchař Marek Raditsch
Autor: Archiv Mareka Raditsche