náhledy
Pečínka z kůzlečího masa je oblíbená hlavně v době Velikonoc.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kůzle s chřestem nebo citronovou omáčkou aneb když vařila Magdalena Dobromila Rettigová.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Je známo, že kozy jsou mlsné a hned tak něco jim nechutná.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Indii potkáte kozy na každém kroku, třeba tahle hlídá obchod s obuví.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Děti vedou kozy na pastvu. V Česku dávná minulost, v Indii stále běžný jev.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Česku se počet ovcí zvýšil za posledních patnáct let z 80 tisíc na 220 tisíc.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zatímco v Anglii či Francii je jehněčí maso velmi oblíbené a sní se ho kolem 5 kilogramů na osobu za rok, v Česku je jeho spotřeba zhruba desetkrát menší.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve francouzských restauracích patří mléčné kůzlečí a jehněčí maso k nejvyhledávanějším delikatesám.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kůzlečí maso má velmi dobré nutriční složení, málo cholesterolu, zato hodně bílkovin.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Průhonická Hliněná bašta se zaměřuje na sezonní suroviny. V době kolem Velikonoc proto nemůže chybět mléčné kůzlečí a jehněčí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Mléčné velikonoční jehněčí se šťouchaným bramborem v restauraci Hliněná bašta.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pozor, oběd už je na cestě. Obrázek z Himálaje
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Maso došlo, máme jen kopýtka a hlavy. Ale můžeme objednat další zboží...
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kůzlata jsou oblíbená po celém světa, takto se prodávají na ulici v Káthmándú.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Irové společně z Novým Zélandem patří k největším spotřebitelům jehněčího masa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na anglickém venkově bylo vždycky v kurzu jehněčí. V posledních letech se do módy dostalo také mléčné kůzlečí maso.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
„Která je nejlevnější?“ Kozí trh uprostřed Dillí
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz