náhledy
Dvě verze Tom Yam s krevetami. Typické je nádherné prolnutí několika základních chutí, tedy sladké, slané, kyselé a pálivé.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na začátku je třeba povařit ve vývaru galangal, citronovou trávu, kafirové listy a chilli papričky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Thajské pouliční bistro, které se specializuje na polévky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Po čele vám stékají čůrky potu, pusa hoří jako v plamenech, ale nepřestáváte jíst. Hlavně Tom Yam bývá velmi pikantní.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Interiér pražské restaurace Café Buddha, kde v současné době vaří vyhlášená šéfkuchařka Sofie Smithová.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Verze polévky Tom Yam z Kambodži
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dříve bylo poměrně složité sehnat v Česku všechny důležité ingredience. Ale dnes už je možné koupit galangal i kafirové listy.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nakrájená citronová tráva a galangal. To nesmí nikdy chybět, stejně jako kafirové listy, limetková šťáva, chilli papričky, rybí omáčka a čerstvý koriandr.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kterou si dneska objednáme? Tom Yam je pikantnější a rafinovanější, Tom Kha zase o fous lahodnější.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Když se novinář ujme vařečky. Tom Kha s krevetami připravená pod odborným dohledem Štěpána Návrata z Café Buddha.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Už se to nese. Vedle Thajska zdomácněla Tom Yam také v Kambodži, Laosu či v Malajsii.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Mléko z kokosových ořechů se do Tom Yam přidává jen zřídka, naopak v Tom Kha nesmí chybět.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz