Sussex má vlastní dezert
Jen máloco je krásnější než nevěsta ve svatební den, ale kaloriemi nabitý, máslem prosáklý sussexský pudink je dost vážnou konkurencí dokonce i pro Meghan. Tato sytá lahůdka tradičně používá až obscénní množství másla, které po rozkrojení těsta vytvoří rozteklou loužičku zlatavého tuku.
Ve své kuchařce z roku 1675 Spižírna hodná královny popsala autorka Hannah Woolleyová dezert tvořený obalem z lojového těsta naplněného máslem, který se vaří v plátýnku a podává s ovocem.
Později se dostalo do módy přidat dovnitř tohoto klasického pudinku celý citron - slavné kuchařky, jako je například Delia Smithová či Mary Berryová přísahají na lahodné spojení máslové sytosti a sladkosti zvýrazněné kyselostí citronu.
A aby toho nebylo málo, hrabství je také domovem koláče banofee, který vymyslela restaurace The Hungry Monk (Hladový mnich) v Jevingtonu ve Východním Sussexu.