náhledy
Zajímavý předkrm představují pečení šneci zabalení do plátku slaniny.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bistro U slimáka nabízí tucet šnečích specialit.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na prodej jsou také konzervy se šnečím masem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tradiční pirohy se v Polsku plní vším možným. U slimáka jsou samozřejmě plněné hlemýždím masem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hosté si mohou zvolit i degustační menu, díky němuž ochutnají více pokrmů se šnečím masem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šneci po burgundsku. Klasika, kterou známe z Francie.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bílé kuličky šnečího kaviáru jsou již od antiky ceněnou delikatesou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šnečí král Grzegorz Skalmowski se chování šneků věnuje již patnáct let.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Speciální zařízení, ve kterém se produkuje šnečí kaviár.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pořádný plot je pro chov šneků nezbytný, jinak hlemýždi utečou.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šnečí farma v obci Krasin zabírá zhruba 10 tisíc čtverečních metrů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dlouhá léta dodával šneky hlavně do Francie, nyní je vyváží i do Číny či Japonska.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Čištění a vaření hlemýžďů je poměrně náročný proces, proto se do toho s výjimkou malého okruhu fajnšmekrů téměř nikdo individuálně nepouští.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hlemýžď se stal již před lety symbolem gastronomického hnutí „slow food“, které se snaží vyvažovat nadvládu fast foodů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz