náhledy
Tatarák po francouzsku z pražské restaurace Na kopci.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Slávu indického curry roznesli do celého světa Britové. To nejlepší v Praze se údajně připravuje na Palmovce.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vídeňský řízek je ve světě pojem. Málokdo však ví, že ho do habsburské metropole přinesl z Itálie maršálek Radecký.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pizza dobyla celý svět. A pronikla i do moderní gastronomie: na snímku je raw-foodová pizza, při jejíž výrobě se nepoužívá těsto a pizza se ani nepeče v peci.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Hot dog vymysleli v Americe přistěhovalci z Německa. Nápad to byl jednoduchý a svým způsobem geniální, stačilo strčit párek do rohlíku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Fish&chips ve fastfoodové podobě – smažená treska s hranolky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ještě jednou britská klasika, tentokrát v luxusní podobě v pražské restauraci Fish&Chips v Dlouhé ulici.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Klasický burger připravený na plotně krásně voní, je chutný a šťavnatý.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Takhle se podává tatarský biftek v místě svého zrodu, tedy v Paříži. Je už namíchaný, servíruje se s hranolky a salátem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz