Diskuze
Hitem byla sekaná se svíčkovou a růžová tatarka. Jak se jedlo v roce 1989
Děkujeme za pochopení.
M56i11r98o36s42l80a41v 72S24t13e98i69n29e21r
V těch letech byla sekaná i v blízkém zahraničí dominující nabídka. V Polsku "kotlet mielony" z "sosiem pomidorowym". Těch omáček ovšem bylo více, důležité bylo, semlet do té fašírky všechno, co bylo třeba co nejdříve prodat.
M98i29r91o10s38l40a29v 97S31t27e37i32n10e89r
Ta sekaná "svíčková" je v podstatě Beef Stroganoff, docela náročné jídlo pro senióry s menším počtem zubů.
Svíčková už tehdy nebyla ze svíčkové, ale z polévkového masa, umně změkčeného.
Nejlepší tatarku jsem tehdy jedl v Polsku, dodne ji nikde v ČR nedokázali tak perfektně udělat. Ale i v Polsku je mnohé už jenom dějinami.
Nejlepší typicky český řízek s bramborovým salátem, čtvrt kila šunky přes celý talíř, k tomu brusinky a citron, dostanete v Bavorsku, v restauraci u pivovaru Aying. Za 9,80 EUR, tedy asi 250 Kč. Stejné množství vepřové pečeně s křupavou kůrkou, omáčkou a knedlíkem jako dělová koule tam mají za 230 Kč.
M45i41c16h53a44l 33M47i26l12l80e49r
je velky rozdil mezi sekanou svickovou a Stroganoffem
P98e68t69r 20J32a78n57á78s80e98k
Sekanou, čevapčiči, čufty, ruský biftek, karbanátky jsme měli v 60. letech v menze každý den..však jsme také proto uspořádali jeden večer stávku a přes 200 studentů na večeři nešlo a jídlo nemělo "zaplaceno" lístky...to byla mela i soudruzi STB to vyšetřovali!
M19i80r50o36s81l95a55v 35S94t73e82i27n21e59r
My měli zase v internátě v Pobřežní ulici v Karlíně. Anno Domini 1955, hody, když naše hospodářka nakoupila kachny. Pro výrostky ve věku kolem 16-17 pravé požehnání, k tomu hory knedlíků a zelí. Dodnes na tu dívku v dobrém vzpomínám, dnes jistě už stařenka.
M14a18r53c65e71l 54B40í55l11ý
"otevřené již od časného rána (často od sedmi hodin)" - milý autore, nevím jak vy, ale představte si, že někteří lidé chodí do práce od 6hod, to je, co ?!
M57a46r71k45é42t21a 54D88v46o30ř80á39č51k80o48v60á
Tak ono je to dost relativní, ale řekla bych, že na na restauraci je to poměrně časná hodina...
Pro takového pekaře je naopak i ta vaše šestá dost pozdní doba...
M62i26c71h81a34l 59M81i57l20l15e24r
Vaclav Vavra, 27/3 21:49
"Dneska jíte párky z jakési pěny, salmoneové hovězí Bůh ví odkud, napíchané maso vodou i jinými přísadami a éčky, zkuste ochutnat prejt, nebo právě tu sekanou tehdy z masa a dnes z odpadu, a svíčkovou český obyvatel neviděl nikde desítky let.
Děláte si redaktore iDnesu srandu z lidí?"
Vavro, moc jsi me rozesmal svym prispevkem a nadavanim na kvalitu potravin v Cesku. Ty s tvou neustalou kritikou Ceska a vseho co tam je k jidlu, k videni, sluzeb, neustalym stezovanim a vyctem vseho, co ti v Cesku vadi natolik, ze se tam podle sveho priznani zdrzujes pri kazde navsteve jen 10 dni.
Nejlegracnejsi na tom je, ze tohle je od cloveka, ktery se tu pasuje coby gurman "par excellence" a nedavno se tu chlubil, jak on v USA kupuje jen ty nejkvalitnejsi potraviny. Mezi jinym v nich vyjmenoval syr Jarlsberg. Syr norskeho stylu vyrabeny v licenci v USA, ktery patri mezi ty nejobycejnejsi syry a cenove je "lidovy".
Dokonce prodavany i kdejakou obycejnou samoskou v Australii, jakozto obycejny syr taktez za lidove ceny. Dovazeny obycejny americky syr je levnejsi nez rada skutecne kvalitnich australskych syru z mleka od krav na cistych pastvinach v Gipslandu, na ostrove King, v Jizni Australii a Tasmanii.
Nektere tyto syry byly v Australii vyvinuty CESKYMI syrarskymi odborniky na Tasmanii a v jihovychodni Australii - Gipslandu.
D34a91v17i36d 68R63y79c92h89e19t60s22k23ý
Máme se dnes nesrovnatelně lépe, ale přesto se rád podívám ke Dvěma Kočkám nebo do Zlatého Kříže.
M50i83c45h96a39l 30M61i37l15l14e18r
Zlaty Kriz v Jungmance?
Dve Kocky v Praze neznam, ale pred lety jsem navstivil ty v Tabore
F37r67a72n75t96i63š24e35k 37M96í29č96e39k
Vanilkový pohár U Myšáka ve Vodičkově ulici s karamelem a griliášem ... tak to byla mňamka. A jahodový koktejt v Koruně.
M92a22r74c71e86l57a 50B12r14y58c40h50t23o84v28á
Tak Myšák byl naprosto bezkonkurenční. Škoda, že to už tak po rekonstrukci není.
V97a10c89l13a94v 35V94a34v84r25a
Není to zaas tak dávno co ministr zemědělství veřejně prohlásil, že by se nestyděl dát svým dětem a vnoučatům ochutnat potraviny z dob totality. Měly totiž své normy a soudruh ředitel by za dnešní jakost uzenin musel jít i se svojí legitimací KSČ do basy. Tam se taková kvalita jako je ta dnešní NEPROMÍJELA.
Do uzenin jde většinou jen odpad, ale holt některé výrobny mají ten odpad ještě slušný. Normy dnes nejsou a každý si vyrábí co chce.
Dnešní móda jezdit nakupovat maso přímo na jatkách, není ideální ale řešení to je. V prodejně nevíte co nakupujete za maso a odklud vlastně je.
Šťastný to vegetarián který tohle řešit nemusí.
J86a15k13u26b 54Š88p50r56i63n16g33e19r
K ministrovi MZe poslat OSPOD. Dnes vím, co jím. Dříve jsem věděl kulový.
Do uzenin, který já kupuji, jde kvalita. Odpad nekupuji. Normy jsou pořád a hlídají se.
V42a35c83l78a95v 45V82a21v10r19a
Dneska jíte párky z jakési pěny, salmoneové hovězí Bůh ví odkud, napíchané maso vodou i jinými přísadami a éčky, zkuste ochutnat prejt, nebo právě tu sekanou tehdy z masa a dnes z odpadu, a svíčkovou český obyvatel neviděl nikde desítky let.
Děláte si redaktore iDnesu srandu z lidí?
Zeptejte se jich jak a co jedí dnes !!!"!!
J41a94k22u83b 67Š90p31r54i77n28g42e20r
Nežil jste v té době, tak se k ní nevyjadřujte. Že si koupíte pěnu místo masa je vaše chyba. Proč si dobrovolně kupujete odpad a pak tady brečíte? Trochu nelogický, ne?
Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
Unikátní přírodní úkaz na Litovelsku: povodně protrhly meandr řeky Moravy
Odborníci z Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) a vědci z katedry geoinformatiky Univerzity...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Jako v pohádce. Japonský park pokryly koberce modrých květů hajniček
Turisté z celého světa míří v těchto dnech do veřejného parku Hitači na ostrově Honšú. Na 350...
Chmury otce Fouras. Pevnosti Boyard hrozí zkáza, ničí ji nápory vln
Pevnost Boyard, která se stala dějištěm populární televizní soutěže, ohrožují rozmary počasí. Kvůli...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Biologické zbraně, hadi a plyn. Ostrovy, které jsou plné podivností
Některé byste nejspíš ani vidět nechtěli, jiné zase vidět nesmíte. Další mizejí z atlasů, objevují...
Nevzdávejte cestovatelská předsevzetí. Jaro jen ten pravý čas procestovat Evropu
Advertorial Evropské metropole jsou známé tím, že jsou v létě plné turistů. Předběhněte je a vydejte se na...
Poutní místa v Česku zažívají renesanci, říká autor populární knihy
Lidé stále častěji hledají lokality, kde mohou uniknout před dnešním komplikovaným světem. Návod na...
Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
VIDEO: Nahlédněte do Indie očima české poutnice hnutí Hare Krišna
Indická republika je sedmá největší a s více než miliardou obyvatel jednou z nejlidnatějších zemí...
Prodej stavebního pozemku 900 m2
Slušovice, okres Zlín
2 100 000 Kč