Diskuze

Pečené žirafy, rybí kečup, nadívaní plameňáci. Vítejte na hostině z roku 79

Italské Pompeje, pohřbené roku 79 pod neprostupnou vrstvu popele, představují pro archeology zlatý důl. Díky tomu, že se zde doslova a do písmene zastavil čas, vědci mohou velmi přesně popsat i gastronomické návyky Pompejanů. Že staří Římané holdovali vínu, jsme asi tušili, ale že si také pochutnávali na mase žiraf a plameňáků?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

a což teprve dršťky z divočáka smažené v loji z pratura.....s medem

0 0
možnosti
TP

Císaře Julia Ceasara?? No to snad ne. Jinak jsem někde četl, že například čočková a hrachová polévka pochází z tohoto období a moc se nezměnila. Pochopitelně až na použité koření. Škoda, že toho o antické kuchyni víme tak málo.

3 0
možnosti
Foto

Jinymi slovy bastila i chudina zdraveji nez my ted....to jsme to dopracovali;-D

6 0
možnosti
Foto

Moje babička dělávala rajčatovou marmeládu. Nebyla dobrá. A prosím, nepleťte si to s kečupem, opravdu píšu o marmeládě.

2 1
možnosti
Foto

Tu dela mamka furt a je moc dobra.

1 0
možnosti
JV

J19o73s21e58f 66V61a11l72a

6. 1. 2018 18:15

k rybi omacce - vyrabi se stale treba pod nazvem colatura di Alici v regionu Salerno. Ovsem nazvem kecup byste Itala urazili. Kecup patri pouze do barbarskych kuchyni, treba americkych....colatura je spise koreni nez omacka, tedy bud srovnani s worchesterskou omackou nebo s maggi. Cena colatury se pohybuje v astronomickych vyskach desitek eur za lahvicku

4 0
možnosti
PV

"Zvlášť bílý pšeničný chléb byl velmi drahý a mohli si ho dovolit jen bohatí, naopak černý ječný chléb byl určen pro chudé a otroky"

Dnes přesně naopak ;-D

14 0
možnosti
MT

Njn, tehdy nevedeli, ze tmavy je zdravejsi.

2 0
možnosti
PS

jj, a Bůh je za to potrestal!!

2 3
možnosti
TV

Jaguáří lalůčky! Pěnkaví mozečky! Vydří čumáčky!

2 0
možnosti
  • Nejčtenější

Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis

1. října 2021,  aktualizováno  27.3 14:07

Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...

Vstup zakázán! Ostrovu Morgan vládnou tisícovky pokusných makaků

25. března 2024

Mohutné duby porostlé chomáči lišejníků, husté křoviny a šest úzkých písečných pláží. Morgan Island...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Poznáte země světa podle jediné fotografie?

22. března 2024

Existují místa, která jsou tak výjimečná, že se dají zařadit pouze do jedné konkrétní země. Poznáte...

Mnohem lepší než Thajsko. Kambodža vás okouzlí vstřícností i památkami

21. března 2024

Kambodža byla loni zvolena asijskou vedoucí kulturní destinací. My jsme si její návštěvu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nejpomalejší rychlík světa. Ledovcový Express nabízí úchvatnou jízdu

25. března 2024

Tentokrát jsme se za švýcarskými panoramaty vydali s vlaky Rhétských drah, tedy typicky červenými...

Děravé království v údolí Loiry. Nejen zámky, ohromí skalními domy i koktejly

28. března 2024

Premium V některých se pěstují houby, v jiných zpracovávají jablka, v dalších farmáři chovají bource...

Sedadlo v třinácté řadě v letadlech nehledejte. Chybí tu i další čísla

28. března 2024

Třináctka má v Evropě pověst smolného čísla. Pokud se vám ale podařilo zasednout v letadle na...

Láska na druhé sousto. Japonská kuchyně je plná nástrah i úžasných chutí

28. března 2024

Seriál Když jede člověk do Japonska, nevezme si s sebou zásobu paštik, to se rozumí tak nějak samo sebou....

Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis

1. října 2021,  aktualizováno  27.3 14:07

Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...