náhledy
Tuniské národní jídlo: kuskus s masem a zeleninou je díky harisse velmi pálivý.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Slavné thajské nudle pad thai připravované na ulici v Bangkoku mají velkou výhodu, neboť si je každý okoření podle svého gusta.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Snídaně mexických jimadorů - tortilly plněné pálivou směsí masa či brambor
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vietnamské závitky plněné zeleninou, bylinkami, masem či mořskými plody samy o sobě pikantní nejsou. Ale namáčejí se do pálivé chilli omáčky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vyhlášené thajské speciality patří k nejpálivějším jídlům světa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chilli papričky jsou nepostradatelnou součástí také většiny thajských jídel.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Mexické pouliční bistro nabízí spoustu místních specialit, přičemž u všech máte jistotu, že budou více či méně pikantní.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Oblíbené nachos s pálivou salsou, která nesmí chybět na žádném mexickém stole.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Miska plná tuniské harissy, pasta z papriček a česneku, která je pekelně pálivá.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pálivé tuniské papriky v sušeném stavu
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz