náhledy
Letní pokušení. Studená jahodová polévka se zmrzlinou podávaná v Žofín Garden
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Španělské gazpacho připravené v raw foodové restauraci. Tato je z dýně a mrkve, ochucená pomerančovou šťávou a zázvorem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Španělské gazpacho připravené v raw foodové restauraci jen z rajčat.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Velmi populární polévka na Menorce připravená z langust.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Thajská polévka Tom Yam, tentokrát podávaná s mušlemi a mořskými plody.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tradiční rakouská dýňová polévka v běžném hospodském provedení v Burgenlandu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Legendární vietnamská polévka Pho Bo v bistru v centru Saigonu, kde se na ni před lety zastavil americký prezident Bill Clinton.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Také Japonci mají svou unikátní polévku, jmenuje se miso shiro a jejím základem jsou řasy a pasta z fermentovaných sójových bobů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Německo nezná samozřejmě jen eintopf. Na jihu Německa se připravuje lahodná vinařská polévka z bílého vína (nejčastěji ryzlinku) a smetany.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Sýrová polévka z Tyrolska se podává s plátkem dobře vyuzeného tyrolského špeku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz