náhledy
Oblíbený španělský předkrm - za deset deka této pochoutky zaplatíte v restauraci kolem 300 korun.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Muzeum šunky má 1 600 čtverečních metrů a dozvíte se zde vše o slavném španělském gurmánském fenoménu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Klasický doprovod španělského baru - nad hlavou vám budou viset vyzrálé šunky
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šunka z iberských "žaludových" prasátek je považovaná za nejlepší na světě.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Stará španělská váhová míra, ve které se váží prasátka, se jmenuje erroba a je dnes současně názvem pro internetový zavináč.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V muzeu nechybí ani spousta vitrín s nádhernými kýtami. Ale pozor, nejsou to žádné voskové napodobeniny, všechno je pravé.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tradiční krájení iberské šunky není vůbec jednoduché - chce to grif, který získáte až po mnoha pokusech.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tak se sušila slavná šunka postaru. A tak se suší i dnes.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Francie, Belgie, Itálie, Německo a Španělsko. Evropské šunkové velmoci
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Mapa prasete. Co všechno nám chutná...
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz