náhledy
Manažer restaurace Bellevue jezdí každý podzim osobně nakupovat lanýže do Piemontu.
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Jedno lehké strouhnutí zvýší cenu jídla o sto korun.
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Efektní styl. Jan Punčochář servíroval polévku z vepřových žaludků dochucenou lanýži do malých vydlabaných dýní.
Autor: Archiv restaurace Grand Cru
Povedený experiment Jana Punčocháře z Grand Cru – česká zabíjačka s chutí lanýžů.
Autor: Archiv restaurace Grand Cru
Povedený experiment Jana Punčocháře z Grand Cru – česká zabíjačka s chutí lanýžů.
Autor: Archiv restaurace Grand Cru
Luxusní polévka z vepřových žaludků je hotová. Zbývá jen nandat a odnést hostům.
Autor: Archiv restaurace Grand Cru
Vrchol lanýžové zabíjačky – jitrnice ochucená bílým lanýžem.
Autor: Archiv restaurace Grand Cru
Ravioli plněné foie gras a podávané s lanýži
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Luxusní gurmánská kombinace: Francouzský steak zvaný Tournedos Rossini s játry foie gras a omáčkou z černých lanýžů.
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Tradiční piemontské těstoviny zvané tajarin jsou jednou z nejznámějších lanýžových specialit.
Autor: Archiv restaurace Bellevue
Na trhu v Albě bývají lanýže obecně drahé. Šéfkuchaři je obvykle kupují od známých hledačů.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Itálii se lanýži dochucuje kde co, od sušených těstovin přes oleje až po salámy. Jan Punčochář použil lanýže k dochucení lahůdek z české zabíjačky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve špinavém ubrousku leží poklad za desetitisíce korun.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Černé lanýže jsou levnější než bílé, které obvykle stojí kolem sto korun za gram.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jeden z největších lanýžů světa. Houba, kterou objevil restauratér Giancarlo Zigante, vážila kilo a čtvrt.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz