náhledy
Kořeněné maso, pikantní omáčka a spousta zeleniny. Ovšem ten můj kebab je ze všech nejlepší...
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Dietologové varují před větším množstvím soli.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nejslavnější jídlo, které Turci přinesli do Evropy. Jako první představil kebab v západním Berlíně restauratér Mahmut Aygün.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Vertikální gril který se otáčí a z něhož se postupně seřezává maso vznikl v Turecku v 19. století.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V celé Evropě patří kebab k nejlevnějšímu fastfoodovému jídlu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože s Tureckem si v posledních měsících evropské státy zrovna moc netykají, bez kebabu už se neobejdeme.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Velký bazar v centru Istanbulu. Také zde mezi obchody se zlatem, kořením či keramikou najdete několik vyhlášených kebabáren.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
A takhle vypadá tradiční kebab připravený postaru na dřevěném uhlí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pokud uděláte „kebab“ ve formě špízu grilovaném na dřevěném uhlí, oceníte autentickou chuť ohně.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Moderní podoba stánku s kebabem na vertikálním grilu v centru Istanbulu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kebab se nesmaží, díky tomu a díky přidané zelenině je poměrně zdravý (samozřejmě v kategorii fastfoodu).
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Německu funguje více než 15 tisíc stánků s kebabem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V Turecku se tradičně připravuje hlavně jehněčí kebab, dále pak kebab z hovězího a kuřecího masa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Skutečně rychlé občerstvení. Maso na vertikálním grilu je stále teplé.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz