náhledy
V jedné velké kruhové kleci žije zhruba 200 tisíc ryb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šuplíky na rybí potěr v norské porodnici lososů
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Šuplíky na rybí potěr v norské porodnici lososů
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V jedné místnosti je umístěno na tři miliony rybích miminek.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
První rok života tráví losos ve sladké vodě.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Teplotu vody i přísun krmení řídí počítač.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
„Továrny na lososy“ vznikly kvůli stále větší světové spotřebě mořských ryb.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Několik verzí, jak může vypadat filet z lososa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Zabití a vykrvení. Pro Čechy zvyklé na hromadné „popravy“ kaprů to není zas takový šok.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože továrna na zpracování lososů je z velké části automatizovaná, bez lidské síly se stále neobejde.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože továrna na zpracování lososů je z velké části automatizovaná, bez lidské síly se stále neobejde.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Spletitá zákoutí norských fjordů poskytují farmám lososů klidné a bezpečné zázemí.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože továrna na zpracování lososů je z velké části automatizovaná, bez lidské síly se stále neobejde.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na farmě se slanou vodou stráví losos dva až tři roky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Podobných farem najdete v norských fjordech několik stovek.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz