Diskuse k článku

Tak má vypadat fastfood. Deset nejlepších pouličních stánků v Evropě

Zapomeňte na mastné klobásy a nazelenalé párky v rohlíku. Odborníci na gastronomii sestavili žebříček nejlepších pouličních stánků v Evropě, na jejichž návštěvu vaše chuťové buňky nezapomenou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

S58t50a32n68i48s62l60a50v 22P34i89š20t71ě63k 1386408569475

Tak cesi maji divne chute. Treba Burger King je urcite lepsi jak vetsina kebabu:-)

Obzvlaste ty co se nazyvaji "hovezi". Chutnaji jak Lunchmeat.

+1/−1
3.5.2018 21:38

J52a27n 92S74o69u47k14u40p 1774114206245

Je, jenže BK taky nestojí na každém rohu, ani McD, ani KfC, ani nic jiného. V průměrném menším městě se dají většinou sehnat mizerné ́asijské ́ nudle maximálně, to pak má kebab lehkou práci, když mu zbyde konkurence v podobě párků v rohlíku, půl dne sušená pizzy, či klobásy mizerné kvality.

0/0
3.5.2018 23:17

M29i14c96h52a20l 91M85i50l60l14e84r 9256572319162

nevim jak v Cesku, ale u nas u protinozcu bych kdykoliv dal prednost kebabu pred KFC nebo Red Rooster.

Mame tu mezi jinym tureckou komunitu a velka konkurence mezi jednotlivymi kebabarnami ma vysledek, ze se musi snazit o lepsi kvalitu.

BK se v nekterych nasich statech jmenuje BK, ale v jinych Hungry Jacks, stejna firma. Vsechno, vcetne McD je lepsi nez tradicni hot dog s rajcatovou "omackou" = tomato sauce ( ridsi verze kecupu.)

Klobasy evropskeho stylu, nejcasteji nekolik druhu nemeckeho typu a podavane s horcici, kyselym zelim, strohanym syrem apod. ve velmi chutne housce se obvykle prodavaji v kioscich pri trzich.

0/−1
4.5.2018 11:23

M12i40c26h42a57l 49M14i64l50l98e83r 9806832649172

Turecke kebabarny obvykle nabizeji na vyber tradicni kebabovou smes z mleteho hoveziho masa, marinovane jehneci kousky a marinovane kureci kousky stlacene do kebaboveho tvaru a opekane stejne jako kebabova smes.

0/−1
4.5.2018 11:26

J83i58r39k96a 15K84u22z28e53l46k53a 9161855478422

Podle nabídky jídla na venkovních akcích v ČR nemáme fantazii, zato máme místo žaludku popelnici. Klobása, kyta, klobása, langos, bramborák, klobása, buřty na pive.... To všechno může být i kvalitní, ale bohužel to opravdu není případ běžných stánků. Nejlevnější ingredience, prepaleny olej, nulová invence při dochucení. Přitom fast food muze byt neuvěřitelně pestrý, často zdravý. Jen ne v ČR. A nevěřím, že by se nenašlo dost lidí, kteří by si rádi připlatili, aby nemuseli jist odpad. Různé food festivaly to dokazují celkem přesvědčivě. Takže nerozumím té mizerné nabídce.

+9/−1
3.5.2018 20:29

J76o26s47e41f 11U10l60m68a62n 8740240498565

To je jak v Británii: fish & chips & fish & chips & fish & chips &.....

+6/0
3.5.2018 20:55

L53u35b21o11m85i53r 29M35a85c60h26o 2312890215727

Tak anglická kuchyňa je celkovo nejaká obmedzená

0/0
5.5.2018 15:54

J94a13n 42S28o26u18k31u66p 1434524626165

To je, bohužel, realita. Kvalita pouličního jídla je u nás totálně tragická, nemáme v tom historii, kulturu ani stravovací návyky. U nás je pouliční jídlo stále ve statusu ́hladové okno ́ . Ono celkově, Evropa je v tomhle trochu pozadu proti jihoamerickým, nebo asijským zemím, nicméně třeba rozdíl mezi ČR a Itálií je propastný. Pár zemí sem navštívil a návrat domů je vždycky v tomhle směru očistec a to dost bolestivý. Nemám tady jak vysvětlit, že průměrné pouliční jídlo v Indii je na úrovni vysoce nadprůměrných restaurací u nás s tím, že se tam člověk nají za 50kč i s předkrmem, pitím.

+3/−1
3.5.2018 23:13

L33u88k76á31š 89H44r65d74l27i34č52k29a 6414289167901

Raději se najím v ČR než stánek z Indie, který může být chutný, ale s přídavkem E. Coli a podobně. Ne, díky [>-]

0/−2
3.5.2018 23:43

J65a30n 19S21o87u87k72u58p 1414944326475

V podstatě potvrzujete, co píšu výše, no. Ale to je fuk, opravdu nemá cenu vysvětlovat, že právě kvůli obecně šíleným hygienickým podmínkám jsou Indové v mnoha ohledech čistotnější než my. Z donucení, ale je to tak (tak třeba v Indii se při pití z pet lahve je zvykem se ústy nedotýkat hrdla lahve, vypadá to trochu komicky.. legendární jsou jejich záchody, nicméně realita je, že každý jejich záchod má "bidet" ...). U jídla se to třeba projevuje tak, že např. párek je pro ně nepochopitelná věc - něco, co se udělalo, pak to někde leželo. Oni to nesní, pokud to neprošlo tepelnou úpravou přímo před zákazníkem.

0/0
4.5.2018 0:03
Foto

H31a67n77a 57A32n47t95o46n18o38v36á 6857349464544

A proč vůbec jíst na ulici a ne kulturně u stolu v restauraci?

+1/0
4.5.2018 8:41

J69i59r23k86a 97K11u39z11e22l42k51a 9281445258272

Proč jet vlakem a ne autobusem?

0/−2
4.5.2018 12:17

L89u93b22o27m52i58r 56M94a95c93h31o 2692810375937

napríklad pre zbytočnú stratu času v reštaurácii

0/−1
5.5.2018 16:24
Foto

L33í85d50a 42V12š98e28t18e34č45k91o66v64á 5240803289616

Chybi mi tam jeste vegandgo a jobar 1

0/−1
3.5.2018 20:29

M30i90l48o41š 73O16b93d94r23ž64a26l 7915765413563

Nějak mi tam chybí klobásy z Václaváku. To myslím vážně

+3/0
3.5.2018 20:14

R72u28d19a 64S76l11a22v28í70k 5843878806601

Ty co se dělají na oleji z roku 1970?

+9/−1
3.5.2018 20:20

F91r91a79n25k 74N69o48v90a88k 5615595791569

Ten doda historickou chut!

+5/0
3.5.2018 20:57

J46i88ř43í 12J26a57h13o44d92a 9466158256502

Co se týká žebříčku kvality, tak tam to je vždy spíše o pověsti a o tom, co je momentálně in. Pochybuju, že Burger King je z méně kvalitních surovin, než UGO.

+2/−4
3.5.2018 9:21
Foto

L59í18d71a 76V55š84e34t42e13č30k84o10v26á 5160923659836

No to nevim. UGO salaty, zeleninove polevky, zdrave svacinky a ovocne a zeleninove freshe.

0/−2
3.5.2018 20:28

B65a58r84b29o63r32a 84S68v68o39b77o25d97o54v73á 6102337198390

Maji taky moc dobre sezonni wrapy

0/0
3.5.2018 22:02

A29d22a15m 73B54e23c43h67n57ý 4110984501202

No nevím, jestli 340kč je sympatická cena za dvě "jednohubky". To samé v Mexiku by stálo 20kč. Ale dal bych si :-)

+8/0
3.5.2018 8:34

J78o19s80e55f 40R30i94c84h86t17e86r 9546565267143

Jenže to není v Mexiku, ale v Kodani..

+2/0
3.5.2018 16:00

J75a20n 10K91o96l62a45š71í59n 4845390163300

Je to víc než sympatická cena za to, kdo to připravuje. Já bych asi platil víc i jen za možnost podívat se na někoho, kdo vařil v Nomě.

+3/−1
3.5.2018 16:49

J63o36s66e69f 88U66l46m88a73n 8280690138245

To jako fakt? 8-o

+3/0
3.5.2018 20:58

J54a41n 14S28o28u97k95u38p 1914474116165

No nevím, v Mexiku tacos zrovna nestojí dvacku, to zas není nějak extra levná země. Za trochu lepší (tzn. ne zrovna v prvním bufáči) tacos na večeři dáte cca 100-150kč v přepočtu. Dvě tacos splňují fastfood, běžnému člověku na plnou porci stačí tři, k tomu nachos nebo něco takového, jak je v Mexiku zvykem.

Problém a důvod, proč je to sympatická cena, je jinde - kvalita surovin. U nás ty nejlepší tacos se tak trochu (tak trochu víc) vzdáleně podobají mexickému originálu, brutální rozdíl je v kvalitě masa a množství koření, které k tomu dávají, kvalitě sýru, který používají atd. Kdybych to měl srovnat s kvalitou průměrného burgeru, tak tacos by museli vynásobit cenou tak 3x a stát skutečně kolem 300-400kč. Navíc tady jde o Dánsko a o top podnik v podstatě. 340kč je naprosto zadarmo.

0/0
3.5.2018 23:09



Najdete na iDNES.cz