- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Ten Paroháč neni teda žádnej zázrak, chuťově úplně jalový pivo. Taková naleštěná bída...
Na Friesově Boudě mi ta strava zrovna moc regionální nepřipadla. Ano mají tam taková jídla, ale je to stejně namíchané s ostatními. Líčka mají dobrá ale za 270Kč, docela horská přirážka.
s tim se v horach da pocitat, ne? :D
Do Krkonoš jezdím několik let, někdy i několikrát ročně a pravidelně se ujišťuji, že jídla na boudách a horských chatách jsou jen pro otrlé, taková jídla by jsme tady na jižní moravě nedali ani prasátku v chlívku. Možná jsem měl jen smůlu a nenatrefil jsem na tu správnou restauraci.
tohle je kravina:
Tato bouda leží v nadmořské výšce 1400 metrů a chlubí se přívlastkem nejvýše položené horské chaty nejenom Krkonoš, ale také střední Evropy.
se autorka spletla .. myslela nejvyse polozeny pivovar ve stredni evrope.
pane Hocku,to co Vám přijde neznámé, mi přijde k smíchu...objevujete v krkonošské stravě Ameriku??? Tak to jste asi nikdy v Krkonoších u nikoho ze starousedlíků nebyl na návštěvě nebo na prázdninách, dovolené...tam se regionální kuchyně vaří stále a je velice chutná. Je dobře, že to přejaly i restaurace,hospody a občerstvovací stanice v místech...pokud si kynuté knedliky s boruvkama, vaří na Luční sami,tak super,pokud berou polotovary a jen to ohřejí - smutné. brambory na loupačku s kefírem a tvarohem - nepovažuji z anovinku ani nic převratného a sejkory s povidlama taky ne... dumlíkačku a jiná jídla najdete v Krkonošské kuchařce pana Marholda, vydával ty recepty už v 80 letech minulého století.....až nebude sníh a nebude se moci lyžovat, zkuste si doma podle ní něco uvařit..uvidíte jak ušetřit a jak moc jsou to dobrá jídla.
Kynuté knedlíky, brambory na loupačku, smažená vajíčka, kysané zelí se špekem: typická sudetská jídla.
Já tedy gastrovýlety po Krkonoších nedělám, ale když jdu náhodou někde na hřebenech na jídlo, tak s největším sebezapřením. Rozmražené párky, nechutné polévky, které vracím. Jedině tak snad ten rohlík s pivem na Luční je bez problému:-)
Po letošní zkušenosti s Krkonošemi už nikdy víc. To nejsou hory, ale Václavák. Míň lanovek by neškodilo. Jo a možná by jste měli poradit, kam na ty Kérkonošské speciality jít. Když jsem hledal jedinou hospodu, kde by bylo alespoň kyselo, tak jsem hledal marně. A to včetně těch ne zcela levných.
Jo ještě bych dodal, že polovina z toho co tam je napsáno nejsou krajové speciality.