Diskuze

Couračka, paroháč, dumlíkačka. Gastro výlet za specialitami Krkonoš

V dnešním výletě jsme se rozhodli spojit zdravý pohyb v horské přírodě se skvělými gurmánskými zážitky. Okruh po hřebenových partiích Krkonoš disponuje přírodními krásami a zároveň propojuje místa, kde vám nabídnou typická krkonošská jídla a piva z místních minipivovarů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Ten Paroháč neni teda žádnej zázrak, chuťově úplně jalový pivo. Taková naleštěná bída...

0 0
možnosti
JM

Na Friesově Boudě mi ta strava zrovna moc regionální nepřipadla. Ano mají tam taková jídla, ale je to stejně namíchané s ostatními. Líčka mají dobrá ale za 270Kč, docela horská přirážka.

2 1
možnosti
JK

s tim se v horach da pocitat, ne? :D

1 0
možnosti
ZS

Do Krkonoš jezdím několik let, někdy i několikrát ročně a pravidelně se ujišťuji, že jídla na boudách a horských chatách jsou jen pro otrlé, taková jídla by jsme tady na jižní moravě nedali ani prasátku v chlívku. Možná jsem měl jen smůlu a nenatrefil jsem na tu správnou restauraci.

3 5
možnosti
FK

tohle je kravina:

Tato bouda leží v nadmořské výšce 1400 metrů a chlubí se přívlastkem nejvýše položené horské chaty nejenom Krkonoš, ale také střední Evropy.

Zdroj: http://cestovani.idnes.cz/na-bezkach-za-krkonosskymi-specialitami-fdl-/lyze.aspx?c=A170110_160614_lyze_hig

3 0
možnosti
JK

se autorka spletla .. myslela nejvyse polozeny pivovar ve stredni evrope.

3 0
možnosti
ŠM

pane Hocku,to co Vám přijde neznámé, mi přijde k smíchu...objevujete v krkonošské stravě Ameriku??? Tak to jste asi nikdy v Krkonoších u nikoho ze starousedlíků nebyl na návštěvě nebo na prázdninách, dovolené...tam se regionální kuchyně vaří stále a je velice chutná. Je dobře, že to přejaly i restaurace,hospody a občerstvovací stanice v místech...pokud si kynuté knedliky s boruvkama, vaří na Luční sami,tak super,pokud berou polotovary a jen to ohřejí - smutné. brambory na loupačku s kefírem a tvarohem - nepovažuji z anovinku ani nic převratného a sejkory s povidlama taky ne... dumlíkačku a jiná jídla najdete v Krkonošské kuchařce pana Marholda, vydával ty recepty už v 80 letech minulého století.....až nebude sníh a nebude se moci lyžovat, zkuste si doma podle ní něco uvařit..uvidíte jak ušetřit a jak moc jsou to dobrá jídla.

1 0
možnosti
Foto

Kynuté knedlíky, brambory na loupačku, smažená vajíčka, kysané zelí se špekem: typická sudetská jídla.

2 3
možnosti
PV

Já tedy gastrovýlety po Krkonoších nedělám, ale když jdu náhodou někde na hřebenech na jídlo, tak s největším sebezapřením. Rozmražené párky, nechutné polévky, které vracím. Jedině tak snad ten rohlík s pivem na Luční je bez problému:-)

5 4
možnosti
Foto

Po letošní zkušenosti s Krkonošemi už nikdy víc. To nejsou hory, ale Václavák. Míň lanovek by neškodilo. Jo a možná by jste měli poradit, kam na ty Kérkonošské speciality jít. Když jsem hledal jedinou hospodu, kde by bylo alespoň kyselo, tak jsem hledal marně. A to včetně těch ne zcela levných.

4 3
možnosti
Foto

Jo ještě bych dodal, že polovina z toho co tam je napsáno nejsou krajové speciality.

2 0
možnosti
LN

Tyjo tam je krásně V

5 0
možnosti