- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Mamka dělá naprosto luxusní bramborový salát. Co je k tomu za maso, je mi úplně jedno :-) Zvláštní, kolik idi*otů se přijde hádat na Štědrý den na diskuze a ještě o jídle. BTW... Lososa? ale když to někomu chutná.
ať každý baští co chce,,,a kdo chce kapra,a nechce ho z kádí není problém si kamkoliv zajet na výlov rybníku,,,a má bio kapry bez stresu,levnější a ještě s výletem pro celou rodinu,,,,,jihočešiii jináááččč to nevidím,,,
Vždycky když jdu před Vánoci kolem těch kádí u obchoďáků, chce se mi z toho puchu zvracet. A jíst to? Až bude kapr chutnat jako espada a bude mít asi stejně kostí, tak mu teprve možná začnu věnovat pozornost..
Kapr je plevelná ryba a nikoliv sváteční jídlo. Nejím ho ani během roku, tak proč si kazit i tento den. "Zlatá minulost bez kapra".
A to ještě nemluv o zoufalé české snaze vydolovat z kapra maximum a ještě jeho hlavu vyvařit na polívku...3x fuj.
Nám štědrovečerní večeři nezkazíš, klidně si jez co chceš, nechutná ti, protože to neumíš udělat
My si peceme prirodni filet z lososa na masle, petrzelce se zeleninou a k tomu Vidensky bramborovy salat. Je to mnohem chutnejsi a svatecnejsi nez nejaky smazeny kapr zvany take cistic bahnity....
Hlavě, že vám uměle obarvené maso lososa chutná
jahelnik si uděláme doma, není pracnej,je dobrej a vyjde nás tak na třetinu celej,než v restauraci porce :-D
Soudě podle front před káděmi s kapry, které jsou co kousek od sebe, spíše naznačuje, že kapr skutečně je králem Stědrovečerní tabule. Všechny jiné kombinace jsou minoritní, kromě toho hubník se nejí až večer, ale v poledne k obědu, takže kapr neporáží, ale doplňuje.
Proc si tolik lidi mysli, ze oni a jejich okoli jsou stred sveta. Proc se za kazdou cenu snazi vnutit to jejich "jedine a spravne". Vzdyt to ze jite hubnik v poledne neni zadny mainstream. Osobne bych to hadal na kombinaci zvyku kdy Kuba se jedl v poledne (tam kde ho delali) a hubnik byval soucasti vecere. Ale je to o kraji a casto i o zvycich prebiranych v ramci rodin. Ale tvrdit, ze je neco tak a tak v takoveto oblasti uz chce dost velkou osobni namyslenost.
Ale jinak pekne Vanoce, at jite cokoli ;-)
Tak by mě docela zajímalo kolik lidí vlastně jí toho tradičního kapra. U nás se odjakživa jedí řízky ať vepřové nebo kuřecí a ani ve svém okolí prakticky neznám nikoho kdo by ho jedl.
Zajímavé, v našem příbuzenstvu jsem jediný, kdo kapra nejí. Už coby dítko jsem nechápal, jak si na tom blátě může někdo pochutnat.
Vidensky candat s tekutym lehkym salatem a pokacenym vzrostlym stromkem kopru.. Diky ;)