Diskuze

Výlet do minulosti. Vánoční jídla, která porazil kapr se salátem

Štědrovečerní večeře našich předků byla paradoxně chudší i bohatší zároveň. Obvykle se podávalo pět až sedm chodů, jejichž složení se odvíjelo od finančních možností rodiny. Takže někde si užívali pečených šneků či raků, zatímco jinde museli vystačit s hrachem, houbami a sušeným ovocem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Mamka dělá naprosto luxusní bramborový salát. Co je k tomu za maso, je mi úplně jedno :-) Zvláštní, kolik idi*otů se přijde hádat na Štědrý den na diskuze a ještě o jídle. BTW... Lososa? 8-o ale když to někomu chutná.

https://www.youtube.com/watch?v=RFLJvxWvMiE

2 4
možnosti

ať každý baští co chce,,,a kdo chce kapra,a nechce ho z kádí není problém si kamkoliv zajet na výlov rybníku,,,a má bio kapry bez stresu,levnější a ještě s výletem pro celou rodinu,,,,,jihočešiii jináááččč to nevidím,,,[>-]

0 0
možnosti
JK

J88a94n 26K74o80h97l

24. 12. 2016 19:09

Vždycky když jdu před Vánoci kolem těch kádí u obchoďáků, chce se mi z toho puchu zvracet. A jíst to? Až bude kapr chutnat jako espada a bude mít asi stejně kostí, tak mu teprve možná začnu věnovat pozornost..

4 4
možnosti
FN

Kapr je plevelná ryba a nikoliv sváteční jídlo. Nejím ho ani během roku, tak proč si kazit i tento den. "Zlatá minulost bez kapra".

A to ještě nemluv o zoufalé české snaze vydolovat z kapra maximum a ještě jeho hlavu vyvařit na polívku...3x fuj.

9 20
možnosti
VM

V80á80c44l46a40v 12M13a17l25ý

24. 12. 2016 17:34

Nám štědrovečerní večeři nezkazíš, klidně si jez co chceš, nechutná ti, protože to neumíš udělat ;-D;-D

5 11
možnosti
AS

My si peceme prirodni filet z lososa na masle, petrzelce se zeleninou a k tomu Vidensky bramborovy salat. Je to mnohem chutnejsi a svatecnejsi nez nejaky smazeny kapr zvany take cistic bahnity....

10 10
možnosti
VM

V72á18c93l62a88v 30M34a28l52ý

24. 12. 2016 17:35

Hlavě, že vám uměle obarvené maso lososa chutná;-D

2 3
možnosti
ŠM

jahelnik si uděláme doma, není pracnej,je dobrej a vyjde nás tak na třetinu celej,než v restauraci porce :-D

0 0
možnosti
LP

Soudě podle front před káděmi s kapry, které jsou co kousek od sebe, spíše naznačuje, že kapr skutečně je králem Stědrovečerní tabule. Všechny jiné kombinace jsou minoritní, kromě toho hubník se nejí až večer, ale v poledne k obědu, takže kapr neporáží, ale doplňuje.

10 5
možnosti
MH

Proc si tolik lidi mysli, ze oni a jejich okoli jsou stred sveta. Proc se za kazdou cenu snazi vnutit to jejich "jedine a spravne". Vzdyt to ze jite hubnik v poledne neni zadny mainstream. Osobne bych to hadal na kombinaci zvyku kdy Kuba se jedl v poledne (tam kde ho delali) a hubnik byval soucasti vecere. Ale je to o kraji a casto i o zvycich prebiranych v ramci rodin. Ale tvrdit, ze je neco tak a tak v takoveto oblasti uz chce dost velkou osobni namyslenost.

Ale jinak pekne Vanoce, at jite cokoli ;-)

5 0
možnosti
Foto

Tak by mě docela zajímalo kolik lidí vlastně jí toho tradičního kapra. U nás se odjakživa jedí řízky ať vepřové nebo kuřecí a ani ve svém okolí prakticky neznám nikoho kdo by ho jedl.

12 20
možnosti
JP

J43a87n 87P23a70l55l80a78s

24. 12. 2016 11:50

Zajímavé, v našem příbuzenstvu jsem jediný, kdo kapra nejí. Už coby dítko jsem nechápal, jak si na tom blátě může někdo pochutnat.

12 7
možnosti
FN

F82r67a64n37k 67N79o80v61a29k

24. 12. 2016 6:39

Vidensky candat s tekutym lehkym salatem a pokacenym vzrostlym stromkem kopru.. Diky ;)

2 0
možnosti