Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je obrovská škoda, protože sumci, štiky či okouni patří k vyhlášeným delikatesám. Objeli jsme Česko a našli několik podniků, které stojí za návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K89l24a73r26a 49P38r35u52c78h60o69v84a 9947910312348

Supina v Treboni byla tezkym zklamanim, predrazena radoby fajnova restaurace ktera uz spoleha jen na reputaci.

A kapri hranolky, ty jsou nejlepsi od mistra Evropy v priprave kapra pod hrazi rybnika Rozmberk pri kazdorocnim vylovu... zrovna vcera jsem je mela a to je proste lahudka!

0/0
16.10.2016 23:19

I12v30o 75H10a81b98e52r93l22a76n87d 9644549929539

Hospoda u Kutišů - Hamr. Lepšího úhoře jsem nežral.

0/0
16.10.2016 18:44

J64a53n 79T51a66r33a10b94a 4466786789809

A přímo na náměstí v Lázních Bohdaneč je skvělá restaurace v budově Radnice, která čerstvé ryby včetně Pernštejnského kapra a spousty dalších nabízí. Rozdíl v kvalitě proti českému bahnokapru je propastný.

+1/0
16.10.2016 10:23

F36i19l56i78p 59N94e17s89p89o10r 6837747958122

jestli to neni tou cenou. Losos se da koupit 400 Kc/kg. Kdyz to porovnam s candaty, okouny, atd. tak mi na to proste nezbyvaji penize. Nehlede na to ze nekdo nema ani na toho lososa.

+2/0
15.10.2016 21:48

J95a38n 84T82a42r97a24b17a 4886436379689

ok, 150g porce čistého zdravého masa vyjde na 60korun....to je necelá jedna krabička cigaret, případně klobása v zaplivaném bufetu. To si fakt raději plácnu na pánev s trochou bylinek toho lososa.

+4/0
16.10.2016 10:36

T31o39m64á50š 96T28a54t88í95č24e61k 5800792740638

To je sice všecko pěkný, ale mořský ryby jsou prostě lepší.

+2/−3
15.10.2016 21:31

A91n69t88o56n77í54n 38S48v26o62b47o64d71a 3904923809872

divoký pstruh, candát a okoun jsou chutné ryby, ryby krmené granulemi nejsou žádná výhra, mnoho ryb je z chovu

+2/0
15.10.2016 23:11

T56o30m39á65š 91T71a54t93í78č80e49k 5240572190288

Jo, jasně, já vím, že právě ty zmíněné ryby dobré jsou, ostatně i z té největší kapří klasiky udělá dobrý kuchař dobré jídlo, ale rozdíl mezi mořskýma a sladkovodníma rybama je prostě něco jako rozdíl mezi masem a rybinou. Žil jsem dost dlouho v Portugalsku, vím, o čem mluvím (nehledě na České moře). ;-)

0/0
15.10.2016 23:37

J49a38n 34T59a21r87a98b30a 4146756269859

Takhle se to tvrdit nedá. Pstruh potoční nebo siven z horských oblastí, třeba z rybářství Dolní Morava je kvalitativně úplně jinde než duhák z betonové vany, krmený nejlevnějšími granulemi. A naopak z moře se taky tahají aušusové ryby co nestojí za pozornost. Mořská štika, některé makrely,....proti kaprům, candátúm a amurům z Lázní Bohdaneč bída.

+3/0
16.10.2016 10:41

T35o37m60á17š 18T66a41t51í24č81e91k 5470742200758

Apropos, ze sladkovodních mám nejraději sumce a jesetery. :-)

0/0
15.10.2016 23:39

A37n39t79o38n97í23n 19S40v21o79b15o81d66a 3524533239792

sumec tak 5-7 kg, jesetera jsem neměl, ve Španělsku chodíme do rybích speciálek kolem Barcelony a Taragony, čerstvé ryby jsou čerstvé ryby :-)

0/0
16.10.2016 0:24

T66o43m92á86š 69T23a17t72í42č37e35k 5110632230838

Na jesetera je, řekněme si, potřeba zajet do Ruska. Sušenýho. Se silným pivem to nemá chybu! :-)

Btw, v Portugalsku je rybí kuchyně celkem odlišná od Středomoří. Oceán je oceán, i když tomu říkají moře. A treska je furt. ;-D

0/0
16.10.2016 0:31

A82n57t29o91n16í62n 17S54v23o57b55o35d50a 3244873379442

mník je taky dobrý, ale ty většinou pouštím

0/0
16.10.2016 0:47

J24a58r53o87m49í61r 30K65r47á10l 4710219544269

A není to škoda ? V alobalu se zeleninou, nebo vyuzený, to je paráda.

0/0
16.10.2016 12:25

A36n95t57o61n74í45n 89S16v34o53b85o47d60a 3294973299452

je jich u nás docela málo, tak je většinou pustím, i když má míru a není hájený

0/0
16.10.2016 12:48

V97e23r76o57n75i73k32a 62K90o80u90k43o51l61s38k86á 8603976722744

Není to pravda, záleží na úpravě, čerstvosti a pod. Zrovna předevčírem jsem jedla tak dobrý filet z candáta, že mě na lososa ze závodní kantýny rychle přešla chuť... ;-)

0/0
15.10.2016 23:47

T78o97m31á19š 70T71a16t36í29č62e10k 5300482860948

Však to píšu. Ale jsem přesvědčen, že kdo má rád ryby všeobecně, ten že nejede na Korčulu s kufrem plným májek. ;-)

0/0
15.10.2016 23:51

J62a78n 52T14a43r65a80b82a 4116476539949

Skotský losos 550kč/kg, čínský 150kč/kg. Kterého asi dělají v té kantýně?

+2/0
16.10.2016 10:47

J65o34s49e86f 54N29o31v24á87k 3522149514484

Asi 2 km pod Kvildou je vesnička Františkov. Lepší ryby jsem nejedl.

+1/0
15.10.2016 20:56

M53i68l61a69n 41W14e48l87s82e85r 5822278418911

Znam to tam. Ale pokud vim, maji tam akorat vlastni pstruhy. Nebo se tam neco zmenilo?

0/0
15.10.2016 22:18

J90a76r59o76s24l14a46v 66D49r74o43z78d 6163609430897

Ja jsem si pochutnat na českých rybách v kempu Merkur na Pálavě. Úhoř, štika, candát, k tomu dobré moravské víno...

Musím říct, že po nejméně deseti letech jsem byl prvně na dovolené v ČR a byl jsem mile překvapen.

0/0
15.10.2016 18:51

J21a39r97o44s80l95a48v 78D62r58o70z19d 6823179170937

Sorry za chyby... Autocorrect...

0/0
15.10.2016 18:52

M62i52l70a46n 73W47e66l84s98e77r 5352828638801

A byly to zdejší ryby? Poslední dobou jsou to hlavne dovozy z vychodu. To, co se prodava v Makru vetsinou ceske neni. Hlavne ten candat. Ale jinak Vam ty dobroty zavidim.

+1/0
15.10.2016 19:04

K69a58r76e53l 87T47r45o45n53n22e24r 2106164150304

Jak říká jeden dobrý známý z Hluboké, Českého candáta neseženu, kdybych ho zlatem platil, všechno co máme v nabídce je z Polska.

0/0
15.10.2016 21:25

M39i58l54a22n 90W18e69l86s95e32r 5362408298181

Znamych z Hluboke se trochu desim. Jsem z CB.

0/0
15.10.2016 22:20

A97n42t67o18n13í81n 27S30v44o70b71o50d50a 3374693409672

od nás ryby na západ a k nám z východu :-(

0/0
15.10.2016 23:23

J27o37s35e53f 65Š44o73l93t93e73s 8354498220673

Šupina a Šupinka jsou vynikající. Vždy když jsme v Třeboni, tak tam zajdeme. Zkoušeli jsme snad už celé menu a nikdy nezklamalo.

+1/−1
15.10.2016 18:27

P39e47t13r 85P14e20t28r 6883832858683

A nebude to proste tim, ze ceske ryby se neprodavaji? Vzdyt v kazdem obchode dnes maji pangaciuse, lososa, spoustu morskych potvor...ale aby clovek koupil candata tak musi do specializovaneho obchodu. Jedina bezde dostupna ryba je snad jen pstruh

+3/0
15.10.2016 13:21

M86i14l71a62n 47W39e28l78s94e10r 5852628728331

Candata maji. Z Azerbajdzanu za 430Kc kg v akci.

0/0
15.10.2016 13:28

J48a72n 43T76a41r14a62b15a 4326686649459

To je na candata jeste docela malo. Čerstvá ryba není kuře ani prase z velkochovu, má velký odpad, krátkou životnost, to stojí peníze. Filet z kapra vyjde na 200-250kč/kg, candát i 500. Ale chutná to skvěle a ještě je to narozdíl od vepřového zdravé jídlo které vás nenasměruje na koronárku nebo onkologii.

0/0
16.10.2016 10:32

M27i50l50a83n 40W67e48l49s93e81r 5352648748941

Pro me je nejlepsi okoun. Ale neda se nikde koupit. Ani na vylovu Rozmberka. A sam chytim tak 1-2 za rok. A jak chutna lin si uz nepamatuji. Toho jsem mel naposledy v detstvi.

+5/0
15.10.2016 13:00

A40n48t35o14n65í23n 64S22v69o42b86o84d30a 3804453279482

pstruh duhový krmený granulemi je chutí daleko za candátem, okounem, sumcem (do max 10 kg), další ryby bych dal štiku, lína, potom je díra a za ní kapr, bohužel pstruh obecný potoční je na ústupu, také velmi chutná ryba patřící do první skupiny. Velmi záleží na kuchaři, někteří zvládnou zkazit candáta výrazným kořením

0/0
15.10.2016 10:59

M35i45l96a87n 43W47e36l61s46e68r 5902968828971

Kupodivu u nas je snadnejsi chytit velkeho pstruha duhoveho na kukurici nebo kolinko nez na zizalu nebo hmyz....

0/0
15.10.2016 13:04

A48n46t91o77n58í48n 19S14v52o75b83o63d65a 3624593329302

Když celý život duhák žere granule, tak hmyz ani žížaly nezná :-(

+1/0
15.10.2016 14:09

M10o68j45m38í75r 40S57k14á86l88a 2440742266

;-D

0/0
15.10.2016 21:38

M80i23l31a95n 93W16e71l41s36e23r 5952588608421

Je to tak. Ale je to divne.

0/0
15.10.2016 22:24

A32n80t86o13n40í46n 10S54v67o17b66o89d42a 3154873239732

generace ryb na granulích , to se někde projeví, podle mne degenerace :-(

0/0
15.10.2016 22:31

M91i32l38a54n 87W68e58l89s27e95r 5162138198841

Ukrutna degenerace. Chytnout na jare oranzoveho duhaka 50cm se obcas podari. Na chleba, kukurici, olinko....Chytnout potocaka na Vltave je skoro nemozne. Ani maleho.

0/0
15.10.2016 23:13

A95n53t59o69n10í55n 51S44v29o57b72o56d40a 3624883289582

loni jsem chytl na Blanici Vlašimské potočáka 35 cm na rohlík, letos to samé na Jizeře, takže potočáci jsou také vegani :-)

0/0
15.10.2016 23:22

P67e43t89r 67T14á72b72o72r89s68k17ý 6340436891697

Moc dobry a cerstve vyloveny kapry a pstruhy delaji v rybi restauraci v Horni Plana - Hurka. Kapri pastika s cibulovym kompotem nemela chybu. Pstruh na rozmarynu take. Kapr s pivni omackou byl taky povedena zalezitost. A kapri hranolky standartne vynikajici.

+2/0
15.10.2016 9:11

P71e62t16r 29J42a58n45d77a 9533447594801

A přitom by stačilo použit třeba "... hranolky vždy vynikající." :-)

+1/0
15.10.2016 10:23

M23i34l79a40n 40W59e61l26s44e15r 5222328798691

Neuveritelne, kolik jste toho v te restauraci ochutnal. Nejste jeji majitel?

0/0
15.10.2016 13:02

M10a91r31t18i54n 59F84r19a49n20t30i39š81e80k 7245970403865

I kdyby byl, hlavní je, že má pravdu.

0/0
15.10.2016 18:29

M89a47r92t42i58n 19V55o18j97á84č57e49k 9823467291506

tak pokud chodí třeba i jen jednou za měsíc a nedává si pořád to samé

0/0
16.10.2016 11:39

M37a37r33t92i59n 49F40r12a14n49t58i59š44e63k 7845560243735

Máte pravdu, taky jsem si na ní vzpomněl. I na tu paštiku a to jsem letos na Lipně nebyl.

0/0
15.10.2016 18:28

R38o47m20a90n 46S23t20o68n12e45k 1369133909791

obrázek č.10 je dobrý úlet, hromada mražené zeleniny a pstruh vypadá jak by byl posypaný grilovacím kořením na ryby. chudák ryba

+2/0
15.10.2016 8:35

F11r54a57n30k 48N90o55v86a42k 5525835981749

Mate pravdu, to je ulet..

0/0
15.10.2016 19:44

S91l32á50v70e82k 20F45o35l38t14ý24n 7268633904232

Šupiku nebo sesterskou Šupinku jsme v Třeboni navštěvovali celkem pravidelně než svým menu vyšli vstříc turistům, kteří obecně nemají rádi ryby. jejich nabídka je tak plná receptů se silnými ingrediencemi totálně potlačující originální chuť daných ryb. na druhou stranu jim musím přiznat, že nám vždy vyšli vstříc a na požádání "skoro až s radostí" připravili tradiční úpravu, tj. bez Chili, tuny česneku apod.

0/0
15.10.2016 6:51

J22i37ř21í 34M47a13c11e24k 3245935114361

Tradiční česká úprava je pstruh na modro, při této úpravě se nejlépe vychutná chuť dobré čerstvé ryby. Dnes je pstruh na modro běžně nabízen v Německu, zatímco u nás vůbec ne. Nejspíš proto, že mražený pstruh by se při vaření rozpadl. Nabízejí to u nás vůbec někde, nebo si ho člověk může dělat jen doma? (Není to složité.)

+2/0
15.10.2016 6:50

M41i84l62a21n 26W54e89l68s97e29r 5352908768621

To neznam. Ale slysel jsem o kapru na modro. Ale zatim neochutnal.

0/0
15.10.2016 13:17







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.