Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Vraťte nám naše ryby. Kam za nejlepšími rybími specialitami v Česku

Každá druhá restaurace se dnes chlubí nabídkou čerstvých mořských ryb, naopak sladkovodní ryby z našich řek a potoků s výjimkou pstruha a vánočního kapra na talíři téměř nenajdete. A to je obrovská škoda, protože sumci, štiky či okouni patří k vyhlášeným delikatesám. Objeli jsme Česko a našli několik podniků, které stojí za návštěvu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K79l95a43r97a 33P21r59u66c75h57o84v50a 9227980662718

Supina v Treboni byla tezkym zklamanim, predrazena radoby fajnova restaurace ktera uz spoleha jen na reputaci.

A kapri hranolky, ty jsou nejlepsi od mistra Evropy v priprave kapra pod hrazi rybnika Rozmberk pri kazdorocnim vylovu... zrovna vcera jsem je mela a to je proste lahudka!

0/0
16.10.2016 23:19

I20v75o 90H67a90b46e12r28l55a32n96d 9954819809619

Hospoda u Kutišů - Hamr. Lepšího úhoře jsem nežral.

0/0
16.10.2016 18:44

J38a44n 86T23a70r18a56b67a 4786656619589

A přímo na náměstí v Lázních Bohdaneč je skvělá restaurace v budově Radnice, která čerstvé ryby včetně Pernštejnského kapra a spousty dalších nabízí. Rozdíl v kvalitě proti českému bahnokapru je propastný.

+1/0
16.10.2016 10:23

F27i76l86i10p 54N14e37s33p96o52r 6357197438922

jestli to neni tou cenou. Losos se da koupit 400 Kc/kg. Kdyz to porovnam s candaty, okouny, atd. tak mi na to proste nezbyvaji penize. Nehlede na to ze nekdo nema ani na toho lososa.

+2/0
15.10.2016 21:48

J24a51n 11T23a63r84a93b95a 4566166349859

ok, 150g porce čistého zdravého masa vyjde na 60korun....to je necelá jedna krabička cigaret, případně klobása v zaplivaném bufetu. To si fakt raději plácnu na pánev s trochou bylinek toho lososa.

+4/0
16.10.2016 10:36

T94o62m63á17š 21T12a38t86í84č50e68k 5310522910548

To je sice všecko pěkný, ale mořský ryby jsou prostě lepší.

+2/−3
15.10.2016 21:31

A57n63t84o18n77í79n 77S93v14o65b65o12d75a 3634313309792

divoký pstruh, candát a okoun jsou chutné ryby, ryby krmené granulemi nejsou žádná výhra, mnoho ryb je z chovu

+2/0
15.10.2016 23:11

T74o68m18á73š 69T88a41t32í79č55e17k 5720812790708

Jo, jasně, já vím, že právě ty zmíněné ryby dobré jsou, ostatně i z té největší kapří klasiky udělá dobrý kuchař dobré jídlo, ale rozdíl mezi mořskýma a sladkovodníma rybama je prostě něco jako rozdíl mezi masem a rybinou. Žil jsem dost dlouho v Portugalsku, vím, o čem mluvím (nehledě na České moře). ;-)

0/0
15.10.2016 23:37

J70a40n 46T41a70r97a56b16a 4276686589509

Takhle se to tvrdit nedá. Pstruh potoční nebo siven z horských oblastí, třeba z rybářství Dolní Morava je kvalitativně úplně jinde než duhák z betonové vany, krmený nejlevnějšími granulemi. A naopak z moře se taky tahají aušusové ryby co nestojí za pozornost. Mořská štika, některé makrely,....proti kaprům, candátúm a amurům z Lázní Bohdaneč bída.

+3/0
16.10.2016 10:41

T55o10m61á33š 63T30a88t55í83č83e80k 5870742520848

Apropos, ze sladkovodních mám nejraději sumce a jesetery. :-)

0/0
15.10.2016 23:39

A96n33t69o30n31í85n 93S40v45o26b88o58d81a 3284613909142

sumec tak 5-7 kg, jesetera jsem neměl, ve Španělsku chodíme do rybích speciálek kolem Barcelony a Taragony, čerstvé ryby jsou čerstvé ryby :-)

0/0
16.10.2016 0:24

T20o47m84á32š 27T31a53t52í92č33e86k 5860592580668

Na jesetera je, řekněme si, potřeba zajet do Ruska. Sušenýho. Se silným pivem to nemá chybu! :-)

Btw, v Portugalsku je rybí kuchyně celkem odlišná od Středomoří. Oceán je oceán, i když tomu říkají moře. A treska je furt. ;-D

0/0
16.10.2016 0:31

A27n22t58o81n56í48n 36S64v60o69b26o16d73a 3704173379312

mník je taky dobrý, ale ty většinou pouštím

0/0
16.10.2016 0:47

J92a75r76o36m67í62r 78K11r26á77l 4370629174539

A není to škoda ? V alobalu se zeleninou, nebo vyuzený, to je paráda.

0/0
16.10.2016 12:25

A85n67t32o40n68í68n 78S43v65o82b82o33d62a 3114243799802

je jich u nás docela málo, tak je většinou pustím, i když má míru a není hájený

0/0
16.10.2016 12:48

V85e94r64o93n82i80k39a 59K59o79u79k39o69l98s11k53á 8263396482504

Není to pravda, záleží na úpravě, čerstvosti a pod. Zrovna předevčírem jsem jedla tak dobrý filet z candáta, že mě na lososa ze závodní kantýny rychle přešla chuť... ;-)

0/0
15.10.2016 23:47

T40o47m68á51š 58T19a92t53í43č10e77k 5850462950518

Však to píšu. Ale jsem přesvědčen, že kdo má rád ryby všeobecně, ten že nejede na Korčulu s kufrem plným májek. ;-)

0/0
15.10.2016 23:51

J66a51n 58T12a86r91a80b19a 4886976149949

Skotský losos 550kč/kg, čínský 150kč/kg. Kterého asi dělají v té kantýně?

+2/0
16.10.2016 10:47

J83o80s79e46f 70N75o38v50á48k 3362239454724

Asi 2 km pod Kvildou je vesnička Františkov. Lepší ryby jsem nejedl.

+1/0
15.10.2016 20:56

M87i85l26a59n 11W93e92l73s56e44r 5112668368611

Znam to tam. Ale pokud vim, maji tam akorat vlastni pstruhy. Nebo se tam neco zmenilo?

0/0
15.10.2016 22:18

J57a58r38o79s52l53a24v 18D71r62o62z16d 6203179540127

Ja jsem si pochutnat na českých rybách v kempu Merkur na Pálavě. Úhoř, štika, candát, k tomu dobré moravské víno...

Musím říct, že po nejméně deseti letech jsem byl prvně na dovolené v ČR a byl jsem mile překvapen.

0/0
15.10.2016 18:51

J40a38r23o39s97l16a63v 59D86r14o20z31d 6363469770787

Sorry za chyby... Autocorrect...

0/0
15.10.2016 18:52

M44i24l79a90n 20W56e69l90s58e78r 5242628958941

A byly to zdejší ryby? Poslední dobou jsou to hlavne dovozy z vychodu. To, co se prodava v Makru vetsinou ceske neni. Hlavne ten candat. Ale jinak Vam ty dobroty zavidim.

+1/0
15.10.2016 19:04

K82a84r28e54l 14T72r52o96n62n51e94r 2786914480434

Jak říká jeden dobrý známý z Hluboké, Českého candáta neseženu, kdybych ho zlatem platil, všechno co máme v nabídce je z Polska.

0/0
15.10.2016 21:25

M92i80l35a84n 82W71e94l37s62e91r 5832688328791

Znamych z Hluboke se trochu desim. Jsem z CB.

0/0
15.10.2016 22:20

A29n90t11o62n90í30n 34S12v81o42b14o36d46a 3614373959402

od nás ryby na západ a k nám z východu :-(

0/0
15.10.2016 23:23

J63o30s56e65f 96Š88o77l22t33e87s 8574648610303

Šupina a Šupinka jsou vynikající. Vždy když jsme v Třeboni, tak tam zajdeme. Zkoušeli jsme snad už celé menu a nikdy nezklamalo.

+1/−1
15.10.2016 18:27

P14e30t26r 42P59e92t25r 6113272198893

A nebude to proste tim, ze ceske ryby se neprodavaji? Vzdyt v kazdem obchode dnes maji pangaciuse, lososa, spoustu morskych potvor...ale aby clovek koupil candata tak musi do specializovaneho obchodu. Jedina bezde dostupna ryba je snad jen pstruh

+3/0
15.10.2016 13:21

M98i91l79a56n 34W42e98l66s60e29r 5472748248321

Candata maji. Z Azerbajdzanu za 430Kc kg v akci.

0/0
15.10.2016 13:28

J12a32n 50T67a42r75a46b30a 4226106159299

To je na candata jeste docela malo. Čerstvá ryba není kuře ani prase z velkochovu, má velký odpad, krátkou životnost, to stojí peníze. Filet z kapra vyjde na 200-250kč/kg, candát i 500. Ale chutná to skvěle a ještě je to narozdíl od vepřového zdravé jídlo které vás nenasměruje na koronárku nebo onkologii.

0/0
16.10.2016 10:32

M29i76l12a25n 61W13e47l74s96e95r 5972648978541

Pro me je nejlepsi okoun. Ale neda se nikde koupit. Ani na vylovu Rozmberka. A sam chytim tak 1-2 za rok. A jak chutna lin si uz nepamatuji. Toho jsem mel naposledy v detstvi.

+5/0
15.10.2016 13:00

A57n97t10o10n66í54n 12S19v57o70b74o42d84a 3424533779792

pstruh duhový krmený granulemi je chutí daleko za candátem, okounem, sumcem (do max 10 kg), další ryby bych dal štiku, lína, potom je díra a za ní kapr, bohužel pstruh obecný potoční je na ústupu, také velmi chutná ryba patřící do první skupiny. Velmi záleží na kuchaři, někteří zvládnou zkazit candáta výrazným kořením

0/0
15.10.2016 10:59

M78i50l15a23n 31W63e45l67s43e37r 5492348168341

Kupodivu u nas je snadnejsi chytit velkeho pstruha duhoveho na kukurici nebo kolinko nez na zizalu nebo hmyz....

0/0
15.10.2016 13:04

A84n69t86o27n47í29n 21S43v60o26b19o29d41a 3504293289142

Když celý život duhák žere granule, tak hmyz ani žížaly nezná :-(

+1/0
15.10.2016 14:09

M31o28j25m28í23r 91S40k35á44l64a 2420322276

;-D

0/0
15.10.2016 21:38

M62i84l50a45n 88W72e96l24s15e58r 5682458898871

Je to tak. Ale je to divne.

0/0
15.10.2016 22:24

A14n12t31o94n48í25n 32S27v15o90b16o70d76a 3554903139642

generace ryb na granulích , to se někde projeví, podle mne degenerace :-(

0/0
15.10.2016 22:31

M78i20l43a63n 33W78e95l60s55e30r 5882258698561

Ukrutna degenerace. Chytnout na jare oranzoveho duhaka 50cm se obcas podari. Na chleba, kukurici, olinko....Chytnout potocaka na Vltave je skoro nemozne. Ani maleho.

0/0
15.10.2016 23:13

A81n33t14o36n33í22n 68S93v17o93b44o78d59a 3394283959502

loni jsem chytl na Blanici Vlašimské potočáka 35 cm na rohlík, letos to samé na Jizeře, takže potočáci jsou také vegani :-)

0/0
15.10.2016 23:22

P33e12t92r 88T35á56b34o79r33s35k44ý 6910936431127

Moc dobry a cerstve vyloveny kapry a pstruhy delaji v rybi restauraci v Horni Plana - Hurka. Kapri pastika s cibulovym kompotem nemela chybu. Pstruh na rozmarynu take. Kapr s pivni omackou byl taky povedena zalezitost. A kapri hranolky standartne vynikajici.

+2/0
15.10.2016 9:11

P44e43t33r 47J72a29n67d90a 9943847134481

A přitom by stačilo použit třeba "... hranolky vždy vynikající." :-)

+1/0
15.10.2016 10:23

M28i53l28a65n 41W58e79l65s23e76r 5662568768791

Neuveritelne, kolik jste toho v te restauraci ochutnal. Nejste jeji majitel?

0/0
15.10.2016 13:02

M55a10r85t34i11n 22F59r41a44n25t15i80š33e31k 7655200963145

I kdyby byl, hlavní je, že má pravdu.

0/0
15.10.2016 18:29

M32a17r15t35i14n 68V12o43j24á76č88e67k 9763767701926

tak pokud chodí třeba i jen jednou za měsíc a nedává si pořád to samé

0/0
16.10.2016 11:39

M72a66r14t70i82n 89F88r86a19n13t60i60š35e57k 7105120783625

Máte pravdu, taky jsem si na ní vzpomněl. I na tu paštiku a to jsem letos na Lipně nebyl.

0/0
15.10.2016 18:28

R33o68m73a29n 95S26t32o67n97e82k 1529753489371

obrázek č.10 je dobrý úlet, hromada mražené zeleniny a pstruh vypadá jak by byl posypaný grilovacím kořením na ryby. chudák ryba

+2/0
15.10.2016 8:35

F20r40a57n97k 16N36o30v42a28k 5285255101189

Mate pravdu, to je ulet..

0/0
15.10.2016 19:44

S50l17á65v76e85k 87F23o52l11t28ý52n 7708863474252

Šupiku nebo sesterskou Šupinku jsme v Třeboni navštěvovali celkem pravidelně než svým menu vyšli vstříc turistům, kteří obecně nemají rádi ryby. jejich nabídka je tak plná receptů se silnými ingrediencemi totálně potlačující originální chuť daných ryb. na druhou stranu jim musím přiznat, že nám vždy vyšli vstříc a na požádání "skoro až s radostí" připravili tradiční úpravu, tj. bez Chili, tuny česneku apod.

0/0
15.10.2016 6:51

J90i15ř43í 43M63a32c50e93k 3105115954521

Tradiční česká úprava je pstruh na modro, při této úpravě se nejlépe vychutná chuť dobré čerstvé ryby. Dnes je pstruh na modro běžně nabízen v Německu, zatímco u nás vůbec ne. Nejspíš proto, že mražený pstruh by se při vaření rozpadl. Nabízejí to u nás vůbec někde, nebo si ho člověk může dělat jen doma? (Není to složité.)

+2/0
15.10.2016 6:50

M42i90l50a55n 13W94e18l81s59e42r 5152658878351

To neznam. Ale slysel jsem o kapru na modro. Ale zatim neochutnal.

0/0
15.10.2016 13:17







Najdete na iDNES.cz