- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
já nevím ,mě do menu dezerty nezapadají ....rád mám třeba tiramisu ,ale tak nějak solo určitě ne po jídle tam mě zkrátka sladký nepasuje
Já to mám v podstatě stejně, kompletně do menu je moc nemusím, ale dát si kousek nějakého skvělého dezertu třeba odpoledne ke kávičce místo lehčí svačinky to fakt můžu
'kremšnita' z Balkánu? a jak ti Chorvati přišli na takový název? já bych řekl, že v jižním Rakousku - které má pravda se Slovinskem hodně společného - je Cremeschnitte celkem klasika, žádný moderní vynález.
Chybí mi tam moje oblíbená bílková Pavlova se šlehačkou, popřípadě s ovocem ...
a kde jsou šveskový buchty od mý 89.letý babičky ???
zlatej indiánskej pohřeb ( rakvička,věneček,indiánek)
Tak on to predevsim neni vycet peti nejslavnejsich dezertu sveta, ale reklama na podniky na konci clanku.
Jinak by tam nejspis nechybel Sachr, tarletky, madlenky, strudl, koblih nebo baklava.
Ve Švédsku je něco podobného jako kremšnita Napoleon bakelse...ale něco podobného dělají i Rusové myslím.
Zajímala by mě ale somloi galuska, snad maďarské, ale i na Slovensku.
https://en.wikipedia.org/wiki/Arany_galuska
To je varianta. Prej je to maďarské.
kremsnit se mi nezda, ze by byl puvodem z Balkanu. Tam maji spis tuhe medove a orechove dezerty. Navic seu nas desetileti bezne prodava pod jmenem zloutkove rezy.
A co takhle misto vsech tech masturbaci a onanii s vyhratymi formickami a pofrancouzstelymi nazvy zkusit obycejny ,lety praxe vycizelovany tazeny jablkovy zavin s vlaskymi orechy a rozinkami macenymi ve slivovici ci rumu.?
Já například štrúdl nemám ráda, creme brulée miluju.