Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K49a94t87e93ř71i67n88a 41F47e93n98c37l33o17v70á 8903487568393

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M34a68r57e23k 20K69a91l57i86n65a 3859964665878

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I84v49o 53H23r90a20b28a96l 8772741107

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16

J58i69ř96í 17L98u27k38á42š28e96k 5270911810773

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K33a79r19e11l 75K60u95n41a 7485473674267

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J77i57ř46í 20M36a89c81e23k 3605105934501

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R86o48m57a64n 48B90o67d56e71č44e66k 5404182952129

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R23o13m26a30n 59B48o82d49e80č95e17k 5704362202679

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K26a33r84e68l 23M36á13d41l91e 6574781214543

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J42i89ř16í 12S40m87a67z19a43l 2787432124142

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R97a76d67e40k 30Č41e45r13v28e43n54k49a 5824741204712

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J34a71k79u37b 38F16e89i89f15a39r 7489519586829

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J53i50ř66í 18Š38a36f72e60r 4371471749507

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J24a56r60o61s57l22a57v 47B19e17ň62o 2736757917850

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R77a35d89e91k 92Č54e44r88v13e82n73k46a 5834971724432

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J42i61ř86í 91M42a38c52e81k 3365935204721

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J46a87r91o42s45l49a94v 35B47e54ň80o 2956787677570

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16







Najdete na iDNES.cz