Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K79a67t72e37ř45i57n96a 10F65e83n73c43l32o22v11á 8593637128623

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M43a36r75e57k 40K27a63l22i22n33a 3329904355518

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I44v80o 21H51r46a18b30a92l 8842571137

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16

J25i75ř16í 20L46u93k74á19š95e82k 5440451410953

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K79a14r40e42l 87K52u60n50a 7525963694667

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J77i51ř59í 25M35a15c82e71k 3815235484451

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R15o22m85a96n 59B42o47d96e76č15e15k 5224502872549

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R24o25m71a24n 64B67o48d33e18č40e54k 5334282202359

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K23a17r31e26l 93M51á47d47l64e 6544461374283

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J79i73ř53í 20S23m64a93z27a67l 2977752304502

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R54a46d72e51k 11Č91e73r57v94e79n97k42a 5654381294722

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J34a76k10u22b 12F95e88i60f79a79r 7189969696289

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J89i63ř27í 28Š30a96f91e27r 4811941359367

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J16a26r58o39s24l32a38v 88B47e35ň51o 2536497427440

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R75a61d50e22k 92Č49e96r19v79e51n11k20a 5114511374842

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J82i39ř16í 69M62a53c63e30k 3775825474881

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J11a25r91o75s76l56a58v 81B16e43ň84o 2246227757610

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.