Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality

Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim lesní houby každý druhý podnik, u nás na ně hosté narazili jen výjimečně. Nyní i čeští šéfkuchaři pochopili, že jídla z lesních hub je odliší od konkurence a na menu se objevují zadělávané klouzky, bedlový guláš či speciality z kotrče.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K32a11t72e49ř50i37n54a 66F82e33n82c11l48o38v74á 8973777798163

Kdo je zodpovědný za pripadnou otravu?

0/−1
18.9.2016 20:34

M91a10r83e56k 98K93a91l79i84n46a 3529364735258

Provozovatel... Kdo jiný?

0/0
18.9.2016 22:06

I37v75o 37H27r53a95b57a81l 8192821267

Jako všechno v tomto státě je i tato oblast regulována řadou předpisů. Jedním z nich je i vyhláška 157/2003 - definující tzv. tržní druhy hub, tedy takové druhy, které lze komerčně sbírat (nejde o sbvěr pro osobní potřebu) a předávat k dalšímu průmyslovému využití nebo přímému prodeji. Liška nálevkovitá v seznamu přípustných hub není, takže na práci šéfkuchaře restaurace REST Marka Kotlebu bych si dával pozor. Kdo ví, jaké ještě další předpisy při své práci porušuje.

+2/0
18.9.2016 20:16

J73i74ř21í 77L29u47k43á40š56e91k 5476531724552

Jednou jsem si v pizzerii dal těstoviny s liskama a bylo mi blbe, jak nikdy. Tejden sem se kroutil jak pes. Normálně me otrávili. Co si sam neseberu...v restauraci houby uz nikdy. Možná bramboracku.

0/0
18.9.2016 15:47

K58a56r68e30l 40K95u19n85a 7215613464797

Fakt stupidní článek

0/−2
18.9.2016 15:06

J34i83ř57í 20M89a10c40e55k 3305265674161

Fakt inteligentní příspěvek

+2/0
18.9.2016 20:11

R27o14m92a42n 67B44o37d83e53č97e46k 5104232882529

Tak snad nasi talentovani kuchari umi houby i spravne skladovat a konzervovat.

0/0
18.9.2016 10:33

R29o44m86a63n 59B41o48d23e58č81e45k 5114472232279

Lišák zprohýbaný,u nás známý spíš jako Lošák.

+1/−1
18.9.2016 10:28
Foto

K34a41r87e61l 13M35á13d75l27e 6754331624363

Lišák zprohýbaný je správně, jiná houba je lošák jelení.

+1/0
18.9.2016 15:39

J35i47ř57í 96S11m57a21z21a43l 2617182744772

Kotrče má rád také Ondřej Koráb, talentovaný šéfkuchař fine diningové restaurace Le Grill v pražském hotelu The Grand Mark a šumavská houba se pro něj stala jedním z pilířů podzimního menu.

A to je talentovaný šéfkuchař? Nevím o tom že by kotrč rostl jen na šumavě, nebo jsem teda našel na Vysočině asi jiného kotrče... no to je zase článek na úrovni zvláštní školy.

+6/−2
18.9.2016 9:46

R90a44d59e32k 42Č89e69r35v72e14n21k60a 5854261264672

jestli ten kotrč nebude putovní, já jednoho našel v Beskydech

+4/0
18.9.2016 15:26

J68a87k35u77b 21F86e21i34f48a10r 7889129166909

To bude pan Kotrč z velikého domu8-o

0/0
19.9.2016 16:37
Foto

J79i79ř86í 34Š44a67f26e94r 4431421929107

A copak je to ten olivový sýr?

0/0
18.9.2016 8:21
Foto

J62a42r46o45s24l40a93v 52B73e73ň81o 2966657137320

To je syr z oviec, ktoré sa pásli pod olivovníkmi... ��

+1/0
18.9.2016 18:47

R35a82d41e10k 67Č29e81r34v40e73n61k81a 5574511724532

himbajs, a já si dodnes myslel, že sýr se dělá všude z mléka...a on se zatím na Slovensku dělá z ovcí... do boha, to tie slovenské špecifiká? jak s oblibou říkal Mečiar?;-)

0/0
18.9.2016 20:07

J91i84ř21í 34M78a87c12e85k 3585175634261

Bohužel se často z ovcí nedělá. Naše supermarkety často nabízejí slovenské oštiepky z kravského mléka nebo bryndzu ze směsi kravského a ovčího.

0/0
18.9.2016 20:11
Foto

J16a96r88o67s40l45a89v 22B11e41ň35o 2806807177150

Ale nooo, trošku selektujte. To musim všetko napísať "polopate"? Nejaké IQ u vás predpokladam...

0/0
18.9.2016 21:16



Najdete na iDNES.cz