Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkusíš naše chilli? Říkáme mu Oheň

Mám přinést chilli? Ať už si objednáte na ulici nebo v restauraci, kari nebo mečouna, tuhle otázku na Seychelách určitě dostanete. Místní chilli milují. V misce nasekané se šalotkou a zakápnuté olejem a limetkovou šťávou. A nebo je můžete zkusit jen tak. Slupnout do ruda vybarvený lusk. Jako jsem to udělal já. Účinek je impozantní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M10i42l52o58s48l23a33v 45V11l85c18e97k 1402596750103

Pred nekolika lety jsem navstivil indickou restauraci - na otazku servirky jak moc chci jidlo palive?...evropsky,stredne nebo indicky jsem samozrejme odpovedel-jestli uz sedim v indicke restauraci,tak samozrejme indicky:))) od toho okamziku uz jsem vlastne nevedel co jim...ani chladne pivo nepomahalo...vsechno se to slilo v jeden ohen v ustech:)))..ale jinak mam ostra jidla rad.....

0/0
15.5.2016 9:56

V20r83a65t52i10s84l25a90v 73K54a88l62i87c40h 3406825515771

Zrejme Phal ?

0/0
20.5.2016 4:55
Foto

D58a51v79i41d 51S94c49h74n15e91b65e47r60g43e26r 9615488623303

Jednou jsem ochutnal Trinidad Scorpion a už nikdy víc, to co se mnou během pár zlomků sekundy udělalo nikdy nezapomenu, proto se už podobným experimentům vyhýbám obloukem.

0/0
14.5.2016 18:15

J37a75n 24N26o60v84á92k 7340705576696

Každopádně prý zábava pro nadšence začíná od Jolokie Bhut a výš (1,0mio SHU ). Mě osobně stačí Jalapeňos ( 2000 SHU ) tak akorát :-) Nevím co měl chlapík na videu, ale tipuju to tak kolem 200-300 tis SHU

+1/0
14.5.2016 17:08

J54i35ř55í 62F10r34o29l78e42c 7705134342797

Ono uz Habanero neni zadne orezavatko :-) Ale je to samozrejme i o mnozstvi, ne jen o palivosti.

0/0
16.5.2016 18:29

V32r34a36t92i54s46l35a91v 77K62a24l11i44c34h 3296565575691

Na Habaneru mam rad to, ze mne cerstve voni a pali jenom kdyz ho jim. Skutecnou zabavu si skutecne uzivam az s Jolokii a vejs :-)

0/0
16.5.2016 20:21

J78i26ř44í 47F40r90o97l43e91c 7415694292597

A date habanero cele? Huba by to u mne snesla ale pali me pak zaludek, takze musim po castech :-)

0/0
17.5.2016 6:23

V33r50a44t93i35s57l10a78v 33K31a77l75i72c41h 3606655985101

Dam ho cele, nejak jsem zjistil, ze jim chilli ke vsemu kazdy den poslednich x let :-)

0/0
20.5.2016 4:53

J32i83ř10í 34H17o45r84k93ý 4445938217549

Habanero je poslední paprička, kde za tou pálivostí je ještě nějaká chuť... Nad 500k SHU uz to jen pálí... ;-D

0/0
20.5.2016 9:11

Z93d32e58n12ě90k 59D98u40b92e97c57k90ý 3547934650708

Petr Topič zkusil oheň. :-)

+1/0
14.5.2016 10:41

I67v59o 46Ž76á92č40e46k 9440582979437

Tak jo, za chvíli se chystám vařit chili con carne. Dám tam nakládané papričky, které jsem koupil v Bille, ale to určitě nejsou ty nevydatnější.

0/0
14.5.2016 9:36

F97r19a41n23t15i66š78e37k 55S27o69b49o11t65k67a 1177343364190

Jako velký jedlík a fanda do vaření (toho mužského) jsem chilli mnohokrát zkoušel, ale jen v mikroskopických dávkách do jídla. Trumfování se v jezení té nejpálivější varianty a její přidávání do jídla ve větším množství považuji za pitomost.....

+3/0
14.5.2016 7:00

D78a22n78i23e36l 84J57a43n60k62o 9849239530912

Asi jde o zvyk, jsou narody kde to ji odmala a jim to neprijde a svete div se chutna to - cech si na to musi zvykat

+1/0
14.5.2016 9:22

M26a10r31i61u83s 51J33o74r66d20á53n96e19k 7452212346335

Mám doma čtyři rostliny už třetí rok. Asi tak, pokud ji nenecháte venku a nenecháte ji uschnout tak bude chilli trvalkou...

0/0
14.5.2016 5:14

M22a17r49t29i30n 29S94l15a37v57í33č27e74k 5704136264576

Mě zaujal komentář pod jednou z fotek, že keř plodí dva roky. Nejspíš na Seyschelách. Já mám jako trvalku jen Manzano Rocotto Red a o jiných víceletkách než o Manzanu nevím.

0/0
14.5.2016 2:05

V83i64k46t54o49r 83Š84p13i55č68k69a 6388742214

;-D Řekl bych že u cayenu to zas tak zvláštní nebude . Teď mi na baloně stojí podobně vysoký stromek z loňska a několik papriček právě dozrává .

0/0
14.5.2016 3:15
Foto

P31a36v38e71l 15P13o72d95e80š36v56a 5559937109

Taky mam na balkone ker z lonska. Prvni uroda moc nepalila. Teda relativne, nikdo si nepridal. Chutove mi ale sedela spis Bhut Jolokia.

0/0
14.5.2016 4:10

V57á90c48l49a80v 60M60a56š86e78k 5720326632258

Půvabný článek, pobavil mě. Jen technicky - titulek pod videem ve smyslu ochutnání nejpálivější papričky na světě je víc než nadnesený. Tou je pokud vím, odrůda Trinidad Scorpion Morgua, a po jejím požití by netrénovaný jedinec stěží ještě něco napsal.

+6/0
14.5.2016 1:43

J73a59n 34S75c62h45o11v90á46n97e96k 7226846871820

Už není. V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. 2 200 000 jednotek. Uf!

+5/0
14.5.2016 7:28

J20i97ř92í 89F84r55o64l29e30c 7565244592747

Presne, neni vubec jasne co je to vlastne za papricku. Zajimave ze hasi cukrem, ja znam mleko.

0/0
14.5.2016 7:49

D48a59n97i82e49l 57K32r31o12n79e92r 7574984666537

No evidentne to neni ani druh chinense, takze to s tou palivosti o rekordech nebude. Vypada to na capsicum frutescens, takze max. nejakych 300 000 SHU.

0/0
14.5.2016 9:26

M49i51c67h75a72l 72K76o79l79á42ř 9780681180

Nikoliv. Carolina Reaper.

+1/0
14.5.2016 9:15

D39a13n29i47e85l 35J51a86n10k24o 9729379650612

Asi je jedno co to bylo, pro 99% ceske populace je to obesne pekelne palive...

+1/0
14.5.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.