Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Zkusíš naše chilli? Říkáme mu Oheň

Mám přinést chilli? Ať už si objednáte na ulici nebo v restauraci, kari nebo mečouna, tuhle otázku na Seychelách určitě dostanete. Místní chilli milují. V misce nasekané se šalotkou a zakápnuté olejem a limetkovou šťávou. A nebo je můžete zkusit jen tak. Slupnout do ruda vybarvený lusk. Jako jsem to udělal já. Účinek je impozantní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M51i90l34o45s41l79a73v 37V98l56c72e14k 1962946180893

Pred nekolika lety jsem navstivil indickou restauraci - na otazku servirky jak moc chci jidlo palive?...evropsky,stredne nebo indicky jsem samozrejme odpovedel-jestli uz sedim v indicke restauraci,tak samozrejme indicky:))) od toho okamziku uz jsem vlastne nevedel co jim...ani chladne pivo nepomahalo...vsechno se to slilo v jeden ohen v ustech:)))..ale jinak mam ostra jidla rad.....

0/0
15.5.2016 9:56

V48r49a23t14i63s97l15a95v 71K76a92l52i45c21h 3116635905551

Zrejme Phal ?

0/0
20.5.2016 4:55
Foto

D32a18v81i68d 35S34c44h44n31e50b23e20r34g68e52r 9495788833383

Jednou jsem ochutnal Trinidad Scorpion a už nikdy víc, to co se mnou během pár zlomků sekundy udělalo nikdy nezapomenu, proto se už podobným experimentům vyhýbám obloukem.

0/0
14.5.2016 18:15

J14a94n 87N91o28v48á69k 7120795836626

Každopádně prý zábava pro nadšence začíná od Jolokie Bhut a výš (1,0mio SHU ). Mě osobně stačí Jalapeňos ( 2000 SHU ) tak akorát :-) Nevím co měl chlapík na videu, ale tipuju to tak kolem 200-300 tis SHU

+1/0
14.5.2016 17:08

J44i71ř49í 15F49r85o81l66e80c 7875784292637

Ono uz Habanero neni zadne orezavatko :-) Ale je to samozrejme i o mnozstvi, ne jen o palivosti.

0/0
16.5.2016 18:29

V83r54a57t66i68s82l92a71v 32K79a61l50i36c29h 3886505855641

Na Habaneru mam rad to, ze mne cerstve voni a pali jenom kdyz ho jim. Skutecnou zabavu si skutecne uzivam az s Jolokii a vejs :-)

0/0
16.5.2016 20:21

J41i63ř46í 87F78r48o83l63e13c 7625954262577

A date habanero cele? Huba by to u mne snesla ale pali me pak zaludek, takze musim po castech :-)

0/0
17.5.2016 6:23

V26r26a68t38i43s92l21a45v 21K11a69l72i48c68h 3536975595611

Dam ho cele, nejak jsem zjistil, ze jim chilli ke vsemu kazdy den poslednich x let :-)

0/0
20.5.2016 4:53

J77i40ř11í 24H86o98r47k66ý 4785278837299

Habanero je poslední paprička, kde za tou pálivostí je ještě nějaká chuť... Nad 500k SHU uz to jen pálí... ;-D

0/0
20.5.2016 9:11

Z18d35e63n14ě34k 20D60u60b16e91c52k95ý 3517454270158

Petr Topič zkusil oheň. :-)

+1/0
14.5.2016 10:41

I98v24o 20Ž14á13č44e48k 9270242119817

Tak jo, za chvíli se chystám vařit chili con carne. Dám tam nakládané papričky, které jsem koupil v Bille, ale to určitě nejsou ty nevydatnější.

0/0
14.5.2016 9:36

F38r95a36n42t27i37š80e79k 63S22o15b49o73t49k10a 1277333184710

Jako velký jedlík a fanda do vaření (toho mužského) jsem chilli mnohokrát zkoušel, ale jen v mikroskopických dávkách do jídla. Trumfování se v jezení té nejpálivější varianty a její přidávání do jídla ve větším množství považuji za pitomost.....

+3/0
14.5.2016 7:00

D89a56n12i48e72l 28J68a19n83k15o 9909259850192

Asi jde o zvyk, jsou narody kde to ji odmala a jim to neprijde a svete div se chutna to - cech si na to musi zvykat

+1/0
14.5.2016 9:22

M18a78r31i20u65s 19J77o24r63d46á51n85e18k 7702402636435

Mám doma čtyři rostliny už třetí rok. Asi tak, pokud ji nenecháte venku a nenecháte ji uschnout tak bude chilli trvalkou...

0/0
14.5.2016 5:14

M30a92r16t39i90n 81S92l86a68v98í67č71e94k 5584316894626

Mě zaujal komentář pod jednou z fotek, že keř plodí dva roky. Nejspíš na Seyschelách. Já mám jako trvalku jen Manzano Rocotto Red a o jiných víceletkách než o Manzanu nevím.

0/0
14.5.2016 2:05

V63i40k31t95o23r 52Š61p21i41č48k11a 6318412594

;-D Řekl bych že u cayenu to zas tak zvláštní nebude . Teď mi na baloně stojí podobně vysoký stromek z loňska a několik papriček právě dozrává .

0/0
14.5.2016 3:15
Foto

P48a53v50e57l 93P92o13d77e86š48v26a 5779497789

Taky mam na balkone ker z lonska. Prvni uroda moc nepalila. Teda relativne, nikdo si nepridal. Chutove mi ale sedela spis Bhut Jolokia.

0/0
14.5.2016 4:10

V55á91c51l91a64v 28M17a76š32e22k 5340786632778

Půvabný článek, pobavil mě. Jen technicky - titulek pod videem ve smyslu ochutnání nejpálivější papričky na světě je víc než nadnesený. Tou je pokud vím, odrůda Trinidad Scorpion Morgua, a po jejím požití by netrénovaný jedinec stěží ještě něco napsal.

+6/0
14.5.2016 1:43

J79a49n 54S84c47h67o17v32á51n18e73k 7956696591620

Už není. V roce 2013 byla Carolina Reaper zapsána do Guinessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. 2 200 000 jednotek. Uf!

+5/0
14.5.2016 7:28

J43i56ř96í 73F21r42o85l55e59c 7385754412407

Presne, neni vubec jasne co je to vlastne za papricku. Zajimave ze hasi cukrem, ja znam mleko.

0/0
14.5.2016 7:49

D76a27n44i68e23l 49K98r17o98n71e92r 7124204476687

No evidentne to neni ani druh chinense, takze to s tou palivosti o rekordech nebude. Vypada to na capsicum frutescens, takze max. nejakych 300 000 SHU.

0/0
14.5.2016 9:26

M98i83c90h31a47l 26K69o77l77á81ř 9890661460

Nikoliv. Carolina Reaper.

+1/0
14.5.2016 9:15

D63a97n34i18e91l 75J90a74n89k38o 9369569200622

Asi je jedno co to bylo, pro 99% ceske populace je to obesne pekelne palive...

+1/0
14.5.2016 9:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.