Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je neskutečně pestrá a široká a liší se region od regionu. Představíme vám několik italských delikates, které u nás zatím nejsou úplně známé, ale přesto patří ke gastronomickým klenotům země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M48a46r51t96i72n 21M57o17h98a28č 5382702787

Zřejmě došlo k omylu v boxíku. Na stránkách vitalion.cz žádné recepisy, ba ani na italské dlabání nejsou. Je tam pouze odkaz na labužník.cz, kde už se najít dají. Tak proč nenapsat přímo správný odkaz?????

0/0
29.3.2016 9:58

M84i70c22h45a70l 57R35e34j30z79e10k 5346247125871

No ty romanticke drstky. Fakt nevim.

0/0
21.3.2016 20:40

R29i74c80h79a31r17d 69J27e24l34í55n55e32k 1696477581158

Ty artyčoky po židosku jsou opravdu skvělé ! Škoda že v českých vyvařovnách takové věci ignorují;-(

+1/0
21.3.2016 10:13

J63i86n25d55r82i75c12h 61K30o51l28a65r 7510720585183

Italsky restaurace v cesku jsou jenom dojicky na penize. Pizza, pasta - levna snadna vyroba, draho prodat. Nejprecenovanejsi kuchyne na svete. Ale samozrejme mistni speciality z obrazku v clanku primo v italii, cerstve morske plody, to samozrejme ochutnam rad.

0/0
22.3.2016 8:27

J69i86ř33í 46M58a49c70e24k 3525965214251

Souhlas. V českých italských restauracích vaří většinou barbaři (aspoň z italského pohledu), kteří jsou schopni dát smetanu do spaghetti carbonara nebo kuřecí maso do lasagne al forno (o podávání mléka k espressu nemluvě).

0/0
23.3.2016 7:20

I12v12a64n81a 31N93e70j36e86d42l46í97k78o27v10á 6658514603723

To je úžasný popisek k fotce:

V mnoha italských městech se farmářské trhy konají každý den

Jen jestli to nebude normální trh, který tam je každý den už po staletí :-)

+9/0
21.3.2016 9:25

P61a95v46e62l 81B24l21a55ž23e26k 6111121846641

Chybí tam spaghetti aglio, olio e peperoncino...

+3/−2
21.3.2016 8:15

L85i59b27o86r 45U44r56b11a31n31i37e50c 5356663419

To je opravdu zcela neznámá specialita. Úplné rebelství ji tady zmiňovat.

+6/0
21.3.2016 10:04

P48a14v72e90l 34B58l28a64ž49e81k 6671191486561

No rozhodně na ni nikdy nezapomenu, aspoň ne na tu, do které jsem dostal dvojitou dávku chilli :-)

0/0
21.3.2016 10:07

J20i85ř39í 61M42a92c66e82k 3785155264251

Druhů těstovin je v Itálii spousta, toto je jen jedna z mnoha. Co třebas u nás prakticky neznámé spaghetti (či jiné těstoviny) pescatore, s ančovičkami?

0/0
23.3.2016 7:17

L59e74o25p34o41l87d 54P23r73o21k38e20š 8599164667

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver , také vařil v několika školních kuchyních. Tam bohužel strávníci neměli pochopení pro jeho pochoutky. Možná je to tím , že děti nelžou.

+1/0
21.3.2016 8:09

P94e76t14r 76J35a18n54d21a 9453967884911

Možná je to tím, že se chuť časem vyvíjí a mění? Já jako dítě jsem rovněž neocenil chuť vyzrálého sýru, oliv nebo whisky.

+10/0
21.3.2016 8:44

I73v74a65n35a 66N74e18j98e53d49l24í50k78o64v34á 6818974573283

A co kysané zelí?

To děti v útlém věku také většinou nejedí ;-)

0/0
21.3.2016 9:26

R11a36d35e71k 15Š73a37r89l17á15k 6631789370516

Přesně, zrovna ty olivy můžu potvrdit, jako malej sem je nesnášel a teď na ně nedám dopustit. Jako dítě jsem si nejvíc pochutnal na smažáku s hranolkama, teď už mi to zas tak dobrý nepřijde ;-D

+2/0
21.3.2016 11:29

J95i79n48d18r84i70c45h 51K16o23l54a62r 7620970705823

Ale to by takovej bombardak, jako Jamie Oliver, mel vedet, ze detem chutna neco jineho a svoje vareni tomu mel prizpusobit. Jinak opravnene body dolu.

0/0
22.3.2016 8:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.