Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete

Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je neskutečně pestrá a široká a liší se region od regionu. Představíme vám několik italských delikates, které u nás zatím nejsou úplně známé, ale přesto patří ke gastronomickým klenotům země.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M59a15r21t42i34n 79M66o13h16a63č 5632252167

Zřejmě došlo k omylu v boxíku. Na stránkách vitalion.cz žádné recepisy, ba ani na italské dlabání nejsou. Je tam pouze odkaz na labužník.cz, kde už se najít dají. Tak proč nenapsat přímo správný odkaz?????

0/0
29.3.2016 9:58

M32i27c42h42a30l 37R66e35j91z88e97k 5686537335181

No ty romanticke drstky. Fakt nevim.

0/0
21.3.2016 20:40

R36i19c11h15a73r11d 52J30e11l67í73n21e22k 1636547631798

Ty artyčoky po židosku jsou opravdu skvělé ! Škoda že v českých vyvařovnách takové věci ignorují;-(

+1/0
21.3.2016 10:13

J67i57n81d42r83i38c97h 63K24o57l16a80r 7120160255783

Italsky restaurace v cesku jsou jenom dojicky na penize. Pizza, pasta - levna snadna vyroba, draho prodat. Nejprecenovanejsi kuchyne na svete. Ale samozrejme mistni speciality z obrazku v clanku primo v italii, cerstve morske plody, to samozrejme ochutnam rad.

0/0
22.3.2016 8:27

J60i38ř15í 20M43a23c47e57k 3165305784751

Souhlas. V českých italských restauracích vaří většinou barbaři (aspoň z italského pohledu), kteří jsou schopni dát smetanu do spaghetti carbonara nebo kuřecí maso do lasagne al forno (o podávání mléka k espressu nemluvě).

0/0
23.3.2016 7:20

I73v85a67n44a 17N64e84j24e35d54l21í60k94o33v70á 6948374513503

To je úžasný popisek k fotce:

V mnoha italských městech se farmářské trhy konají každý den

Jen jestli to nebude normální trh, který tam je každý den už po staletí :-)

+9/0
21.3.2016 9:25

P38a68v10e78l 50B16l15a73ž47e77k 6151681966691

Chybí tam spaghetti aglio, olio e peperoncino...

+3/−2
21.3.2016 8:15

L63i55b59o71r 90U55r57b93a64n82i36e66c 5206823909

To je opravdu zcela neznámá specialita. Úplné rebelství ji tady zmiňovat.

+6/0
21.3.2016 10:04

P71a18v88e16l 51B38l68a67ž22e30k 6651121956871

No rozhodně na ni nikdy nezapomenu, aspoň ne na tu, do které jsem dostal dvojitou dávku chilli :-)

0/0
21.3.2016 10:07

J53i70ř97í 61M87a13c77e23k 3105715674241

Druhů těstovin je v Itálii spousta, toto je jen jedna z mnoha. Co třebas u nás prakticky neznámé spaghetti (či jiné těstoviny) pescatore, s ančovičkami?

0/0
23.3.2016 7:17

L70e58o26p86o77l96d 26P66r95o49k46e11š 8839494967

Slavný šéfkuchař Jamie Oliver , také vařil v několika školních kuchyních. Tam bohužel strávníci neměli pochopení pro jeho pochoutky. Možná je to tím , že děti nelžou.

+1/0
21.3.2016 8:09

P62e83t46r 83J59a41n75d79a 9583537194201

Možná je to tím, že se chuť časem vyvíjí a mění? Já jako dítě jsem rovněž neocenil chuť vyzrálého sýru, oliv nebo whisky.

+10/0
21.3.2016 8:44

I33v57a47n39a 88N63e59j70e50d54l34í25k64o94v13á 6148724533973

A co kysané zelí?

To děti v útlém věku také většinou nejedí ;-)

0/0
21.3.2016 9:26

R14a65d92e63k 67Š95a87r65l27á48k 6151629300596

Přesně, zrovna ty olivy můžu potvrdit, jako malej sem je nesnášel a teď na ně nedám dopustit. Jako dítě jsem si nejvíc pochutnal na smažáku s hranolkama, teď už mi to zas tak dobrý nepřijde ;-D

+2/0
21.3.2016 11:29

J85i77n41d89r74i59c39h 25K81o88l67a79r 7420210155433

Ale to by takovej bombardak, jako Jamie Oliver, mel vedet, ze detem chutna neco jineho a svoje vareni tomu mel prizpusobit. Jinak opravnene body dolu.

0/0
22.3.2016 8:29







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.