Diskuze

Přežít, to bylo heslem na Islandu. Proto drsná gastronomie až šokuje

Island představoval vždycky tak trochu jinou Evropu. Nádherný ostrov ztracený uprostřed Atlantiku byl po staletí velmi chudou zemí, kde hlavním zákonem bylo přežít. A přestože je dnes symbolem zelené energie a jedním z vyhledávaných turistických magnetů, místní gastronomické speciality představují opravdu velkou výzvu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J22i62ř54í 67M91a72c91e23k

11. 3. 2016 8:39

Vařenou beraní hlavu znám z Albánie (jí se včetně mozku). Tam se beran konzumuje často. Ale papuchalka bych rád ochutnal.

0 0
možnosti
JD

J96a16n 20D36l98o72u15h61ý

7. 3. 2016 17:50

Uzený pstruh (na trusu) je fakt výtečný. Určitě lepší, než uzený plynem jako u nás. Takový žralok zas tak běžné jídlo není a blbě se shání.

1 2
možnosti
JB

V roce 2004 jsem tam strávila 4 týdny jako turista a musím říct, že zakrátko jsem si na ty speciality zvykla a pak se mi po nich stýskalo ;-D

3 2
možnosti
JN

Mě ten fermentovaný žralok chutnal. Jen se musel konzumovat venku a sedět po větru. ;-D

0 0
možnosti
PN

P61e46t11r 44N28o63v43á43k

7. 3. 2016 14:25

A co Islanďané dělali v sedě v posteli? To by mohlo být zajímavé.

1 0
možnosti
LJ

Brrr...jedna chuťovka lepší než druhá ;-D

1 0
možnosti
BM

Až budu chtít držet hladovku je to jasná volba;-D

4 2
možnosti
OB

nevíte co je dobré

3 5
možnosti