- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je fakt, že neuškodí, když si člověk uvědomí, že maso nevznikne v supermarketu v balíčku, ale že to bylo zvíře, které někdo musel zabít a naporcovat. Nejlépe, když si to každý zkusí osobně, aspoň jednou za život si "zabít večeři".
Možná bude víc vegetariánů, ale každopádně bychom si pak my ostatní toho masa víc vážili...
Mam zenu z Taiwanu a cestuji kazdorocne do desitek zemi. Uz jsem mel tu cest s klokanim masem v Australii, aligatorem na Floride; hady, zabami a hmyzem v Asii, morcaty v Peru. Humra, kraba a chobotnice nepovazuji za nejakou extra exotiku, to uz je k dostani temer vsude. Jist se da vsechno, v mnoha ohledech je uz nase spolecnost rozmazlena, pulka sveta si holt nemuze tolik vybirat a je logicke, ze treba na huste osidlenem tropickem ostrove jako je Taiwan snaz narazite na hady a humry nez na pole plna dobytku
JJ souhlas, např. žabky v Singapuru byly naprosto úžasné.
Humus. Zabíjet zvířata jenom proto, aby se nějakej zazobanej kravaťák cítil, jako že je něco víc a že si může dovolit, na co si ukáže, to je fakt odporný.
Myslíte, že kuře co koupíte v supermarketu roste na stromě? Prostě ho zabijí, abyste se mohl najíst a cítil se dobře... a jestli jste při tom v kravatě záleží na Vás...
Kolik stojí taková hadí večeře? Nějak jsem to v Hanoji minul...
je to cca 4 roky zpátky, ale jestli si dobře pamatuju, platili jsme asi 700 za menu z užovky, kobra stála tuším 1500 - 2000, tu jsme neměli.