Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Hadi, ještěrky i libové selátko. Co vám kde zapíchnou k večeři

Při objednávce steaku si jen málokdo vybaví obraz celé krávy. Špinavou práci za nás udělají řezníci na jatkách a lehce propečený filet mignon nemá téměř nic společného se svalem umístěným někde pod hřbetem krávy. Existují ovšem restaurace, kde si zvířátko vyberete, necháte ho zabít a uvařit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J49a19n 29Č76e11k77a29l 7859865504754

Je fakt, že neuškodí, když si člověk uvědomí, že maso nevznikne v supermarketu v balíčku, ale že to bylo zvíře, které někdo musel zabít a naporcovat. Nejlépe, když si to každý zkusí osobně, aspoň jednou za život si "zabít večeři".

Možná bude víc vegetariánů, ale každopádně bychom si pak my ostatní toho masa víc vážili...

+2/0
14.12.2015 15:07

L44u40k19a71s 73V93o81n19d81r43a75c49e49k 7115883864556

Mam zenu z Taiwanu a cestuji kazdorocne do desitek zemi. Uz jsem mel tu cest s klokanim masem v Australii, aligatorem na Floride; hady, zabami a hmyzem v Asii, morcaty v Peru. Humra, kraba a chobotnice nepovazuji za nejakou extra exotiku, to uz je k dostani temer vsude. Jist se da vsechno, v mnoha ohledech je uz nase spolecnost rozmazlena, pulka sveta si holt nemuze tolik vybirat a je logicke, ze treba na huste osidlenem tropickem ostrove jako je Taiwan snaz narazite na hady a humry nez na pole plna dobytku

+4/0
14.12.2015 9:51

R60o92b68e47r66t 67Č18e74p 4406600405167

JJ souhlas, např. žabky v Singapuru byly naprosto úžasné.

0/0
14.12.2015 15:05

P91a89v70e48l 78Š58ť65a40s48t19n47ý 7670389775877

Humus. Zabíjet zvířata jenom proto, aby se nějakej zazobanej kravaťák cítil, jako že je něco víc a že si může dovolit, na co si ukáže, to je fakt odporný.

+1/−17
14.12.2015 9:18

R72o68b78e75r22t 89Č73e34p 4936810375767

Myslíte, že kuře co koupíte v supermarketu roste na stromě? Prostě ho zabijí, abyste se mohl najíst a cítil se dobře... a jestli jste při tom v kravatě záleží na Vás... :-P

+11/0
14.12.2015 15:04

P71e11t95r 43M43i50k13u89l53á15š11e70k 4525339564177

Pěkně sis ho povodil...R^;-D

+3/0
14.12.2015 17:11

J50a54n 11Č19e88k78a45l 7159605844284

Co si může dovolit? Večeři? To jako ostatní maso, které sníme, prostě "vzniklo"?

+1/0
14.12.2015 15:12

T25o28m64a75s 66A50u80g92u39s51t75y14n 6277356861440

Kolik stojí taková hadí večeře? Nějak jsem to v Hanoji minul...

0/0
14.12.2015 8:26

P66e67t18r 32B87á43č65a 6835493792280

je to cca 4 roky zpátky, ale jestli si dobře pamatuju, platili jsme asi 700 za menu z užovky, kobra stála tuším 1500 - 2000, tu jsme neměli.

0/0
14.12.2015 8:38

M87i91r64o90s81l58a31v 86H70e88r39a44n 6298717391

a kolik by to prislo cca na czk? Tady v restauraci meli chrestyse a cenu jsem videl cca 1700czk ale uz asi ani to nefunguje.

0/0
14.12.2015 12:59







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.