- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
v luka lu je tak odměřenej personál, že už tam nechodíme... navíc věčně prázdná restaurace a všude na stolech rezervačky - jdeme za hodinu okolo a stále prázdné, ale místo neměli... trapný...
Ja mel chobotnici jen tady v Praze na Zizkove. Naka Italska restaurace na voucher a byla dobra Taky me chutna pytel morskych plodu z Kauflandu, kde davaj hodne ty mali chobotnice a pohoda Je to o chuti, proto to mozna nekomu moc nejede. Rad mam jeste zabky ve Vietnamskych restauracich a nedam dopustit na kraba Dal me chutna krokodyli maso ale hold jen mrazene do burgeru z Ice Landu. Hrozne rad bych ochutnal nekde hadi maso, ale neni moc kde. Exotickych zemich, to zrovna nemeli, kdyz jsem to shanel U nas je na to snad jen restaurace Mountstake ale palka 1800kc za kus masa nemam.
Je vidět, že autor ví..
Receptů je hodně, mne to naučily Chorvatky, lépe vzít /chytit/ menší kusy, nejsou tak tuhé, mrazák má výhodu, je v ní voda a ta to maso tzv.rozbije, takže nemusíte pracně naklepávat či s ní mlátit někde o zem... Ostatně, pokud je lovíte, stejně někde u pobřeží chytíte tak 2-3 kusy za den a na té relativně mělké vodě jsou spíše ty menší.. Takže pokud to vaříte pro více lidí, potřebujete jich víc... Zásadou je, neuspěchat to, vařit déle, proto to tady bývá tuhé, v hospodách to moc neumí...
Existuje i jiný a snadný způsob lovu, pokud to tu někoho bude zajímat, rád popíšu, ulovil jsem jich cca 300, tak o tom něco vím
Tož pověz jak. Já lovil na maka feke. Šlo to, ale zas takovej zázrak to nebyl.
Dobrej hovězí stejk to jistí, s těmahle 'pochoutkama' dite někam...
Chobotnice jsou skvělé, jen to chce najít podnik, kde je umí připravit Za mě například Nejen Bistro v Karlíně. Geniální!
Chobotnici jsem mel nekolikrat a nikdy mi nechutnala, takze priste uz si ji nedam.
Asi jste ji nejedl dobře připravenou, když se to umí, je to fakt mňam :-)
Chobotnice a sepie delam casto - rychle, jednoduche, chutne. Tady je muj tip, jak je pripravit http://miniradosti.blogspot.cz/2014/04/jak-jsem-se-pustil-do-chobotnice.html
Je lepší se zelím nebo se šípkovou omáčkou ?
Dám si radši gumové medvídky, chutnají lépe.
Jinak slušnou dělají také v Dianě U Kuchařů na Praze 9