Diskuze

Češi se chobotnic bojí. Jak si vychutnat světovou pochoutku

Každý druhý už je ochutnal na dovolené u moře, ale většinou si odnesl negativní zážitek. Jednou byla moc tvrdá, jindy zase příliš gumová, nebo neměla žádnou chuť. Přitom maso chobotnic je považované za mimořádnou delikatesu. Ale musí se to umět. Poradíme vám, kde můžete dobrou chobotnici ochutnat a jak si ji doma připravit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L73u70m55i51r 83N50o48v85a16k

13. 12. 2015 13:29

v luka lu je tak odměřenej personál, že už tam nechodíme... navíc věčně prázdná restaurace a všude na stolech rezervačky - jdeme za hodinu okolo a stále prázdné, ale místo neměli... trapný...

0 0
možnosti

Ja mel chobotnici jen tady v Praze na Zizkove. Naka Italska restaurace na voucher a byla dobra :-) Taky me chutna pytel morskych plodu z Kauflandu, kde davaj hodne ty mali chobotnice a pohoda :-) Je to o chuti, proto to mozna nekomu moc nejede. Rad mam jeste zabky ve Vietnamskych restauracich a nedam dopustit na kraba :-) Dal me chutna krokodyli maso ale hold jen mrazene do burgeru z Ice Landu. Hrozne rad bych ochutnal nekde hadi maso, ale neni moc kde. Exotickych zemich, to zrovna nemeli, kdyz jsem to shanel :-/ U nas je na to snad jen restaurace Mountstake ale palka 1800kc za kus masa nemam.

0 0
možnosti

Je vidět, že autor ví..

Receptů je hodně, mne to naučily Chorvatky, lépe vzít /chytit/ menší kusy, nejsou tak tuhé, mrazák má výhodu, je v ní voda a ta to maso tzv.rozbije, takže nemusíte pracně naklepávat či s ní mlátit někde o zem... Ostatně, pokud je lovíte, stejně někde u pobřeží chytíte tak 2-3 kusy za den a na té relativně mělké vodě jsou spíše ty menší.. Takže pokud to vaříte pro více lidí, potřebujete jich víc... Zásadou je, neuspěchat to, vařit déle, proto to tady bývá tuhé, v hospodách to moc neumí...

Existuje i jiný a snadný způsob lovu, pokud to tu někoho bude zajímat, rád popíšu, ulovil jsem jich cca 300, tak o tom něco vím ;-)

0 0
možnosti

P53a40v89e89l 73J85a51n65k42o

8. 12. 2015 22:31

Tož pověz jak. Já lovil na maka feke. Šlo to, ale zas takovej zázrak to nebyl.

0 0
možnosti

Dobrej hovězí stejk to jistí, s těmahle 'pochoutkama' dite někam...

2 6
možnosti

Chobotnice jsou skvělé, jen to chce najít podnik, kde je umí připravit ;-) Za mě například Nejen Bistro v Karlíně. Geniální! R^

0 0
možnosti

Chobotnici jsem mel nekolikrat a nikdy mi nechutnala, takze priste uz si ji nedam.

2 0
možnosti

Asi jste ji nejedl dobře připravenou, když se to umí, je to fakt mňam :-)

2 0
možnosti

Chobotnice a sepie delam casto - rychle, jednoduche, chutne. Tady je muj tip, jak je pripravit :-) http://miniradosti.blogspot.cz/2014/04/jak-jsem-se-pustil-do-chobotnice.html

1 0
možnosti

Je lepší se zelím nebo se šípkovou omáčkou ?

3 0
možnosti

P59e97t17r 22S68o62k60o30l

8. 12. 2015 15:10

Dám si radši gumové medvídky, chutnají lépe.

3 2
možnosti

Jinak slušnou dělají také v Dianě U Kuchařů na Praze 9

0 0
možnosti