Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci gastronomických zážitků sbírají skalpy v podobě unikátních steaků, třeba z muflona, bizona nebo dokonce pakoně. Zmapovali jsme netradiční steaky i místa u nás, kde si na tomto - třeba i tradičně připraveném pokrmu - nejlépe pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L52i40b55o96r 75H71e68g35l47a48s 5249756445859

...super, jak k burgeru za dvěstěpáďo ugriluje rajčátka a nechá na nich ty šušně :)

0/0
8.12.2015 20:49

Z52d87e69n16ě92k 76Z19o96u39l 6181188967630

Asi měsíc zpátky jsem si dával New York steak ve steakhousu ve Wyomingu (cca 750g) z vlastního chovu, i s přílohou 12,99 USD. Moc nechápu ty ceny místních restaurací a to nemluvě o tom, že pochybuju, že se přípravou vůbec přiblíží takovému zážitku.

+2/0
4.11.2015 7:48

M47a70r61e93k 77T72ů24m28a 4812118886802

Zebru bych asi nedal, ikdyž, to samé jsem před lety říkal třeba o krevetách. Ale na bizoním steaku bych si asi pochutnal!:-) Ale rozhodně zajímavé tipy, které stojí za to zkusit!

0/0
3.11.2015 22:11

J30a67n 69M86a79r35t88i92n 6262730359

bizoni steak - skuste zdvihnut zadky z kanclu v Brne a Prahe a zajdite si k Ceskemu Rudolcu - na bizoniu farmu a steakhouse Roznov. Oproti zufalym podrazkam od Stareho Billa dost rozdiel

0/0
3.11.2015 20:41

P13e32t82r 24N81o61v61á71k 1795631109128

Tak sice ani v jedné ze jmenovaných restaurací jsem (zatím) nebyl, ale s čistým svědomím mohu říci, že na dobrém steaku za rozumnou cenu si pochutnáte i v Čestru (spadá do Ambiente) v Praze u Muzea :-)

0/0
3.11.2015 15:42

M95a62r38c46e58l77a 59N43i12k73l60o96v54a 6166274453800

Dobrý steak si můžete udělat i doma, v oboru se pohybuji několik let a pro dobrou surovinu nemusíte daleko, i zde na trhu je několik firem, které produkují české vyzrálé hovězí maso. V zahraničním dělení, kterému se přizpůsobuje dlouhodobě český gastro trh je řada typů steaků např. viz http://www.certifiedangusbeef.com/cuts/retailbeefcuts.php, a u nás "doma" doporučuji také mkp.cz:-)):-)

0/0
3.11.2015 13:06

J75a53n 42K45r24a26l 8423125403644

tak me rekni kde koupim vyzrale ceske nekde praha zapad?

0/0
4.11.2015 15:57

P49e68t94r 89J33a79n32d91a 9393867364761

Ty brďo. A nejlépe z místního chovu, ne?

0/0
5.11.2015 19:30

M25a94r97t90i39n 70V85o68j74á44č25e90k 9143207661656

tak to asi těžko

0/0
6.11.2015 18:25

M80a46r95t44i28n 23V20o74j16á83č37e26k 9313237871576

zzkusil bych nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:25

M97a38r47t46i33n 86V70o25j70á89č15e52k 9133847221236

nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:26

M66a21t91o90u91š 57B11á84r33t83a 4556430686478

Co by znalec gastronomie nikdy neudělal - nenapsal by, že ze steaku vytéká krev. Pane autore, věnujte se raději cestování. O tom píšete lépe.

+7/0
3.11.2015 11:54

P61a50v36e61l 23J48i40l37e56č32e38k 8576840660784

Přesně tak, žádná krev tam není, je to jen šťáva.

0/0
4.11.2015 16:16

M40a92r47t62i42n 66S72k10á77l78a 8104807568288

Hamburger vypadá luxusně, ale pan kuchař by taky mohl vědět, že to jsou cherry rajčátka, nikoliv sherry. Sherry je tuším víno.

0/0
3.11.2015 10:47

J64a82n57a 60S11t83e64h55l66í15k19o28v96á 2719340930566

zase sherry rajčátka bych třeba jedla i já ;-D

+4/0
3.11.2015 11:10

T47i45b30o83r 19V26i49z61v98a87r50y 9574824223675

Klokan a pštros celkem ujdou.

0/0
3.11.2015 10:20

I83v18a90n 49V79r96b82a 9810230845362

Velrybie maso som jedol viac krat, v Norsku aj na Islande, dokonca aj surovu pecen, ale zeby mi to chutilo sa neda povedat. Vona ryby a chut hovadzieho

0/0
3.11.2015 10:03

P42e53t24r68a 11Z74r83u32b62e45c36k44á 3540651180980

Aha, tak to jste jedl to maso z velryb "ulovených pouze pro vědecké účely" :-P

0/0
3.11.2015 10:22

M11a94r24t96i83n 91N50o43v87o79t84n24ý 7593635620165

Tak já si na velrybí maso pamatuju. Prodávalo se v Praze a v Děčíně (možná i jinde) a moc mi chutnalo.

0/0
3.11.2015 10:26

D97a82n83i94e47l 39J86i74r72á60č58e32k 3571730450838

A jedinou přípustnou omáčkou je krev, která z téměř syrového steaku vytéká!! Tak to je pěkná kravina!!! Krev z masa vyteče ihned po porážce! Když rozříznete syrové maso, tak z něj teče krev? Neteče. Takže po tom co ho dáte na minutu na gril tak z něj začne výtékat krev? A kde by se tam asi mezitím vzala. Červené maso má svoji barvu díky myoglobinu, který se nachází ve svalech. Svaly jsou, jako ostatně lidské i zvířecí tělo obecně, plné vody – ovšem vázané a ta voda se uvolní tepelnou úpravou a smíchá se právě s myoglobinem, který se při tepelné úpravě uvolní také - proto vytéká z masa červená šťáva, ale s krví to nemá nic společného. To je strašnej mýtus!

+27/0
3.11.2015 9:43

J70a96n 81K85r97k 1861517493122

ano, tou vetou o krvi autor myslim jasne ukazal svoji znalost problematiky. Proc musi kazdy novinar psat o vsem, kdyz nerozumi nicemu???

+5/0
3.11.2015 9:59

M79a79r31k89é69t71a 98Š81v29a45r71c80o22v60á 8704184497332

Přesně tak, asi se málo dívají na pořady o vaření!!! Vždyť to Zdeněk P. vysvětloval už několikrát!!! Za chvíli budou psát do novin lidi, kteří umějí jen měkké i...ta úroveň je fakt strašná!!

+1/0
3.11.2015 10:49

F32r42a28n85t24i43s10e52k 61M80i75k17e21s 8403437920672

Nejlepsi a neprekonatelny steak v zivote jsem mel v roce 1979 v Yellostone National Park v restauraci Old Faithful Inn za pouhych $ 5!V roce 2002 stal trochu vice $ 20, ale stale vynikajici. Neprekonal ho ani steak v Lugar restauraci v NYC.

+2/0
3.11.2015 9:42

J58a65k83u13b 87F59e49i38f37a73r 7129579466209

Já něl zase vynikají steak minulý týden v Las Vegas, Rib-eye za 28USD. Porterhouse stál 74.

0/0
3.11.2015 12:46

D77a58n62i29e17l 83J93i65r86á88č26e20k 3271150210338

Nemám problém zaplatit hodně za dobré jídlo, koukal jsem i na nabídku George Prime steak a chtít 65 Kč za malou lahev vody je zlodějina. Nemám problém zaplatit 700 Kč za super steak, ale chtít za lahvičku vody 65 Kč - tak tam teda nejdu! Chodím rád do Alcronu, kde si dám klidně několikachodové menu za 2 tisíce a představte si - voda v karafě je tam k jídlu zdarma.

+4/0
3.11.2015 9:36

P40e47t29r 92H21a52v64l30í44n 6826771569857

Tomu se lidově říká: Nechci slevu zadarmo! ;-D

(Rozuměj: Chcete jídlo za 100,- a vodu za 50,- nebo jídlo za 150,- a vodu zdarma?)

+6/0
3.11.2015 9:45

J69a97k93u25b 70F97e58i57f21a36r 7199729926779

souhlas, všechny nápoje včetně vín a tvrdého mají teda hodně napálený...

0/0
3.11.2015 9:46

P94e85t77r 41H43a26v14l43í64n 6386521979347

Počítají s tím, že když dá nějaký trouba 700,- za steak, tak vyplázne i 65,- za vodu.

nebo

Ty steaky jsou tak excelentní, že za 700,- jsou prakticky zadarmo a vodou za 65,- to vyrovnávají. Tj. když je ten steak tak levný, tak drahá voda tolik nebolí.

(Otázka nezní, jestli je to drahé nebo ne, ale jestli prosperují nebo ne.)

0/0
3.11.2015 9:57

J93i42ř83í 33B15a46r78t27á89k 9320945568174

a jaka je ta spravna cena? kdyby za ten steak teda chteli 765 a voda by byla zdarma, tak by to bylo v pohode?

0/0
3.11.2015 10:21

D62u74š28a20n 20R29a28j73n68i43n66e50c 4444392813351

Steak zo zebry a oblizujete sa ? Keby vám naservírovali staek z koňa tak demonštrujete 3 dni pred parlamentom . A pri tom je to rodná sestra koňa. 

Voľakedy , v 60. rokoch sa dovážalo aj mäso veľryby/ a stálo pár korún , asi 1/3 ceny iného mäsa a aj tak  skončilo v psích miskách , aj oni nad tým ohrňali čumáky.

+2/−6
3.11.2015 9:06

M43i65l71a71n 72K64l25o36u12č14e36k 9244607149636

To říkáte prosím komu, že bude demonstrovat 3 dny, kvůli steaku z koně?

+6/0
3.11.2015 9:09

D81u84š35a63n 38R24a53j28n33i79n59e34c 4974272823701

Asi sa nerozumieme , tak skúsim  znova ....nasevíruje vám steak zo psa , tak ako je to bežné u cca 25% obyvateľov zemegule .....chytáte sa ? 

 Všetko čo nie je bežné u nás je hnusné , nechutné , smradľavé ? 

Pri našich bryndzových haluškách sa cudzinci pýtajú čím to ten bača miešal tú "bryndzu"....a o vašich olomouckych tvarůžkoch ani nehovorím / moje obľúbené/. ;-D;-D

0/−1
3.11.2015 9:17

M16i95l90a56n 66K33l83o44u96č59e91k 9184167929146

Ale konina není u nás nic neběžného, je na seznamu jatečních zvířat, i v supermarketu občas narazíte na koňský tročený, pes už jatečním zvířetem není. Možná se jen stýkáte se špatnými lidmi, já jsem si nikdy podobných komentářů nevšiml.

+4/0
3.11.2015 9:20

P23e64t79r 83H64a18v74l53í21n 6896471479907

Jíst psy je ekonomický nesmysl, protože jsou masožraví.

+1/0
3.11.2015 9:29

Š22á39r27k18a 29M42a29t27y68á57š95o58v10á 1901665772329

na dobrej stejček si dojeďte do Mitrova ....dělají opravdu skvělé...

http://mitrovsky.com/

0/0
3.11.2015 9:04

J45o21s40e75f 46R68i27c43h27t62e40r 9526785667293

Jedinej skutečně pořádnej steak je rib-eye nebo t-bone. Správně uřezanej holt bude mít min 700g, někdy i dost přes kilo. Takže cena 700-1000 Kč je standard. Ale restaurace tahají z neznámých lidí peníze i za nesmysly typu flank steak apod.

0/0
3.11.2015 8:36

J84a91k32u66b 42F82e87i72f72a85r 7539179826349

co vám připadá na steaku z pupku nesmyslné?

0/0
3.11.2015 8:43

J63o26s18e74f 88R53i35c16h25t74e69r 9986745117793

Je to levné tuhé maso naprosto nevhodné k přípravě steaků, a navíc vám ho obvykle naservírují v celku.

0/0
3.11.2015 8:51

J87a74k89u89b 76F72e17i67f98a45r 7489569486679

No nevím, flank jsem několikrát připravoval a nikdy tuhý nebyl. Buď to bylo špatně upravené anebo nevyzrálé maso. Vcelku jsem ho ale nikde podávat neviděl. Kde to dělají?

+5/0
3.11.2015 8:56

J88o91s61e43f 18R62i45c31h76t89e22r 9936775767563

Flank steak je maso z pupku. Můžete s ním dělat co chcete, ale z definice bude vždycky tužší a horší než roštěnec.

0/0
3.11.2015 10:30

J95i42ř17í 85B91a83r21t63á26k 9160605568584

tuzsi a horsi bude, bude taky levnejsi, ale porad nevidim tu nesmyslnost

0/0
3.11.2015 10:35

J19o38s49e96f 85R48i35c82h18t64e65r 9486445657963

Jde o to, že je to tak trochu podvod na zákazníka. "Flank steak" zní hrozně sexy a v kombinaci s přemrštěnou cenovkou kdekdo žije v iluzi že si obejdnává "pořádnej steak". Přitom je to skoro nejlevnější a nejhorší maso z krávy. Jistě i z pupku se dá připravit chutnej pokrm, jen se mi příčí tahle zlodějská "flank steak" mánie.

0/0
3.11.2015 10:42

P98e77t82r 94N40o21v12á13k 1415691569828

Tak já ochutnal steaky z asi (zatím) 15 částí hovězího a všechny byly výborně připravené a velmi dobré. Rozdíli v chuti, tuhosti apod samozřejmě byly, ale každému chutná něco jiného. Tudíž, kvalitní a dobrý steak, lze udělat skoro ze všeho, je jen na chuti člověka, co mu bude chutnat. Někdo má rád prorostlejší někdo zase miluje nudnou svíčkovou.

0/0
3.11.2015 15:45

J77o37s45e37f 57R16i86c22h47t49e25r 9176385517723

jo, ale u flanku se pořád bavíme o surovině v ceně cca 10-15 korun za porci, která se běžně prezentuje jako delikatesa a následně prodává za 150-300 za porci...

0/0
3.11.2015 16:09

M87i77l51a47n 57K27l23o64u48č33e65k 9254467179356

To záleží na kusu, v makru prodávají flank steak za 200 ale i za 500 za kilo, vysokej roštěnec za 450 i za 900 za kilo.

0/0
3.11.2015 22:32

J18a36k39u65b 57F55e71i36f18a41r 7579539596599

Tak jistě, že bude tužší než roštěnec, ten zase je tužší než filet mignon. Avšak jsem dalek toho tvrdit, že je k přípravě steaku naprosto nevhodné.

0/0
3.11.2015 10:38

J61i74ř65í 88B47a23r34t88á32k 9980645648724

to jako ze by se mel steak servirovat treba na nudlicky?

0/0
3.11.2015 10:22

J96o14s90e89f 49R14i22c40h87t77e72r 9936275257503

Nakrájenej na tenký plátky.

0/0
3.11.2015 10:33

P43e15t98r 72N63o14v85á57k 1105361989928

No to je ale pěkný nesmysl... na tenké plátky? Jste si jistý?

0/0
3.11.2015 15:46

J10o29s14e40f 10R92i81c74h32t26e51r 9186495477283

jasně. pupek se filíruje nejčastěji, právě proto že je gumovej, větší kusy by byly žvejkačka, a na talíři by se ti to i steakovým nožem na tenko blbě krájelo.

0/0
3.11.2015 15:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.