Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Steak z bizona i steak za 4 800 Kč. A kde si na něm nejvíc pochutnáte

Je to skoro steakové šílenství, rozhodně nic pro vegetariány ani ochránce zvířat. Milovníci gastronomických zážitků sbírají skalpy v podobě unikátních steaků, třeba z muflona, bizona nebo dokonce pakoně. Zmapovali jsme netradiční steaky i místa u nás, kde si na tomto - třeba i tradičně připraveném pokrmu - nejlépe pochutnáte.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L63i25b46o96r 20H37e24g44l57a36s 5429396695919

...super, jak k burgeru za dvěstěpáďo ugriluje rajčátka a nechá na nich ty šušně :)

0/0
8.12.2015 20:49

Z31d52e34n69ě45k 42Z36o50u86l 6801258947590

Asi měsíc zpátky jsem si dával New York steak ve steakhousu ve Wyomingu (cca 750g) z vlastního chovu, i s přílohou 12,99 USD. Moc nechápu ty ceny místních restaurací a to nemluvě o tom, že pochybuju, že se přípravou vůbec přiblíží takovému zážitku.

+2/0
4.11.2015 7:48

M52a60r89e75k 43T57ů90m94a 4712278166862

Zebru bych asi nedal, ikdyž, to samé jsem před lety říkal třeba o krevetách. Ale na bizoním steaku bych si asi pochutnal!:-) Ale rozhodně zajímavé tipy, které stojí za to zkusit!

0/0
3.11.2015 22:11

J18a95n 43M77a37r81t28i67n 6592490259

bizoni steak - skuste zdvihnut zadky z kanclu v Brne a Prahe a zajdite si k Ceskemu Rudolcu - na bizoniu farmu a steakhouse Roznov. Oproti zufalym podrazkam od Stareho Billa dost rozdiel

0/0
3.11.2015 20:41

P96e75t46r 77N22o37v65á80k 1245771349908

Tak sice ani v jedné ze jmenovaných restaurací jsem (zatím) nebyl, ale s čistým svědomím mohu říci, že na dobrém steaku za rozumnou cenu si pochutnáte i v Čestru (spadá do Ambiente) v Praze u Muzea :-)

0/0
3.11.2015 15:42

M95a45r65c95e22l11a 35N79i16k62l58o34v40a 6176184523430

Dobrý steak si můžete udělat i doma, v oboru se pohybuji několik let a pro dobrou surovinu nemusíte daleko, i zde na trhu je několik firem, které produkují české vyzrálé hovězí maso. V zahraničním dělení, kterému se přizpůsobuje dlouhodobě český gastro trh je řada typů steaků např. viz http://www.certifiedangusbeef.com/cuts/retailbeefcuts.php, a u nás "doma" doporučuji také mkp.cz:-)):-)

0/0
3.11.2015 13:06

J76a90n 40K13r45a91l 8103965783784

tak me rekni kde koupim vyzrale ceske nekde praha zapad?

0/0
4.11.2015 15:57

P66e16t45r 91J19a82n14d47a 9423707854161

Ty brďo. A nejlépe z místního chovu, ne?

0/0
5.11.2015 19:30

M66a33r68t18i43n 26V21o47j15á28č22e47k 9463867931876

tak to asi těžko

0/0
6.11.2015 18:25

M59a52r65t97i42n 32V68o72j69á70č49e50k 9363687751806

zzkusil bych nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:25

M56a70r33t16i43n 36V58o82j84á41č72e47k 9923977541316

nejbližší makro

0/0
6.11.2015 18:26

M88a25t86o88u15š 87B72á44r63t95a 4486720766708

Co by znalec gastronomie nikdy neudělal - nenapsal by, že ze steaku vytéká krev. Pane autore, věnujte se raději cestování. O tom píšete lépe.

+7/0
3.11.2015 11:54

P20a45v52e41l 89J75i62l86e54č33e93k 8816220100584

Přesně tak, žádná krev tam není, je to jen šťáva.

0/0
4.11.2015 16:16

M51a47r87t84i16n 24S30k37á94l61a 8174777688118

Hamburger vypadá luxusně, ale pan kuchař by taky mohl vědět, že to jsou cherry rajčátka, nikoliv sherry. Sherry je tuším víno.

0/0
3.11.2015 10:47

J69a63n93a 33S74t71e85h43l26í76k56o59v18á 2989620640656

zase sherry rajčátka bych třeba jedla i já ;-D

+4/0
3.11.2015 11:10

T59i50b28o91r 51V93i35z12v18a30r21y 9374564163305

Klokan a pštros celkem ujdou.

0/0
3.11.2015 10:20

I73v40a94n 86V10r94b66a 9610280845572

Velrybie maso som jedol viac krat, v Norsku aj na Islande, dokonca aj surovu pecen, ale zeby mi to chutilo sa neda povedat. Vona ryby a chut hovadzieho

0/0
3.11.2015 10:03

P76e91t63r18a 98Z22r19u11b57e58c44k71á 3240361520700

Aha, tak to jste jedl to maso z velryb "ulovených pouze pro vědecké účely" :-P

0/0
3.11.2015 10:22

M36a86r33t80i28n 90N58o57v93o31t76n46ý 7623925870105

Tak já si na velrybí maso pamatuju. Prodávalo se v Praze a v Děčíně (možná i jinde) a moc mi chutnalo.

0/0
3.11.2015 10:26

D16a92n26i42e47l 10J31i97r27á54č57e71k 3381670800598

A jedinou přípustnou omáčkou je krev, která z téměř syrového steaku vytéká!! Tak to je pěkná kravina!!! Krev z masa vyteče ihned po porážce! Když rozříznete syrové maso, tak z něj teče krev? Neteče. Takže po tom co ho dáte na minutu na gril tak z něj začne výtékat krev? A kde by se tam asi mezitím vzala. Červené maso má svoji barvu díky myoglobinu, který se nachází ve svalech. Svaly jsou, jako ostatně lidské i zvířecí tělo obecně, plné vody – ovšem vázané a ta voda se uvolní tepelnou úpravou a smíchá se právě s myoglobinem, který se při tepelné úpravě uvolní také - proto vytéká z masa červená šťáva, ale s krví to nemá nic společného. To je strašnej mýtus!

+27/0
3.11.2015 9:43

J56a33n 39K74r94k 1141387843422

ano, tou vetou o krvi autor myslim jasne ukazal svoji znalost problematiky. Proc musi kazdy novinar psat o vsem, kdyz nerozumi nicemu???

+5/0
3.11.2015 9:59

M16a23r76k45é72t47a 64Š69v44a65r30c19o19v33á 8354644347622

Přesně tak, asi se málo dívají na pořady o vaření!!! Vždyť to Zdeněk P. vysvětloval už několikrát!!! Za chvíli budou psát do novin lidi, kteří umějí jen měkké i...ta úroveň je fakt strašná!!

+1/0
3.11.2015 10:49

F73r43a86n28t36i49s26e88k 39M62i22k14e12s 8643407100402

Nejlepsi a neprekonatelny steak v zivote jsem mel v roce 1979 v Yellostone National Park v restauraci Old Faithful Inn za pouhych $ 5!V roce 2002 stal trochu vice $ 20, ale stale vynikajici. Neprekonal ho ani steak v Lugar restauraci v NYC.

+2/0
3.11.2015 9:42

J85a53k62u54b 17F91e11i93f12a60r 7509479106149

Já něl zase vynikají steak minulý týden v Las Vegas, Rib-eye za 28USD. Porterhouse stál 74.

0/0
3.11.2015 12:46

D20a69n50i64e51l 55J87i85r37á28č82e18k 3111570390628

Nemám problém zaplatit hodně za dobré jídlo, koukal jsem i na nabídku George Prime steak a chtít 65 Kč za malou lahev vody je zlodějina. Nemám problém zaplatit 700 Kč za super steak, ale chtít za lahvičku vody 65 Kč - tak tam teda nejdu! Chodím rád do Alcronu, kde si dám klidně několikachodové menu za 2 tisíce a představte si - voda v karafě je tam k jídlu zdarma.

+4/0
3.11.2015 9:36

P65e77t19r 91H48a20v70l18í65n 6506851349347

Tomu se lidově říká: Nechci slevu zadarmo! ;-D

(Rozuměj: Chcete jídlo za 100,- a vodu za 50,- nebo jídlo za 150,- a vodu zdarma?)

+6/0
3.11.2015 9:45

J88a74k51u39b 58F12e43i60f10a88r 7539529106269

souhlas, všechny nápoje včetně vín a tvrdého mají teda hodně napálený...

0/0
3.11.2015 9:46

P43e70t97r 89H53a63v48l93í72n 6376171649107

Počítají s tím, že když dá nějaký trouba 700,- za steak, tak vyplázne i 65,- za vodu.

nebo

Ty steaky jsou tak excelentní, že za 700,- jsou prakticky zadarmo a vodou za 65,- to vyrovnávají. Tj. když je ten steak tak levný, tak drahá voda tolik nebolí.

(Otázka nezní, jestli je to drahé nebo ne, ale jestli prosperují nebo ne.)

0/0
3.11.2015 9:57

J97i42ř97í 10B69a62r61t47á52k 9410785528544

a jaka je ta spravna cena? kdyby za ten steak teda chteli 765 a voda by byla zdarma, tak by to bylo v pohode?

0/0
3.11.2015 10:21

D94u12š65a87n 64R48a48j92n36i46n67e59c 4414692843931

Steak zo zebry a oblizujete sa ? Keby vám naservírovali staek z koňa tak demonštrujete 3 dni pred parlamentom . A pri tom je to rodná sestra koňa. 

Voľakedy , v 60. rokoch sa dovážalo aj mäso veľryby/ a stálo pár korún , asi 1/3 ceny iného mäsa a aj tak  skončilo v psích miskách , aj oni nad tým ohrňali čumáky.

+2/−6
3.11.2015 9:06

M12i23l31a92n 12K44l27o11u87č83e88k 9474787909386

To říkáte prosím komu, že bude demonstrovat 3 dny, kvůli steaku z koně?

+6/0
3.11.2015 9:09

D29u47š97a67n 46R38a83j71n68i25n16e70c 4944402493371

Asi sa nerozumieme , tak skúsim  znova ....nasevíruje vám steak zo psa , tak ako je to bežné u cca 25% obyvateľov zemegule .....chytáte sa ? 

 Všetko čo nie je bežné u nás je hnusné , nechutné , smradľavé ? 

Pri našich bryndzových haluškách sa cudzinci pýtajú čím to ten bača miešal tú "bryndzu"....a o vašich olomouckych tvarůžkoch ani nehovorím / moje obľúbené/. ;-D;-D

0/−1
3.11.2015 9:17

M92i76l52a49n 28K56l58o52u59č83e63k 9104807599116

Ale konina není u nás nic neběžného, je na seznamu jatečních zvířat, i v supermarketu občas narazíte na koňský tročený, pes už jatečním zvířetem není. Možná se jen stýkáte se špatnými lidmi, já jsem si nikdy podobných komentářů nevšiml.

+4/0
3.11.2015 9:20

P23e45t18r 47H22a43v12l48í64n 6286501629777

Jíst psy je ekonomický nesmysl, protože jsou masožraví.

+1/0
3.11.2015 9:29

Š94á72r31k70a 47M56a95t70y35á50š20o71v88á 1551175612749

na dobrej stejček si dojeďte do Mitrova ....dělají opravdu skvělé...

http://mitrovsky.com/

0/0
3.11.2015 9:04

J83o90s18e24f 91R35i86c91h37t93e90r 9376865317763

Jedinej skutečně pořádnej steak je rib-eye nebo t-bone. Správně uřezanej holt bude mít min 700g, někdy i dost přes kilo. Takže cena 700-1000 Kč je standard. Ale restaurace tahají z neznámých lidí peníze i za nesmysly typu flank steak apod.

0/0
3.11.2015 8:36

J93a80k56u86b 61F91e61i34f62a40r 7869949976749

co vám připadá na steaku z pupku nesmyslné?

0/0
3.11.2015 8:43

J33o86s93e85f 89R43i58c53h63t12e47r 9446775207613

Je to levné tuhé maso naprosto nevhodné k přípravě steaků, a navíc vám ho obvykle naservírují v celku.

0/0
3.11.2015 8:51

J15a42k48u28b 42F77e18i97f30a98r 7819329666559

No nevím, flank jsem několikrát připravoval a nikdy tuhý nebyl. Buď to bylo špatně upravené anebo nevyzrálé maso. Vcelku jsem ho ale nikde podávat neviděl. Kde to dělají?

+5/0
3.11.2015 8:56

J82o15s40e88f 26R14i16c95h50t96e86r 9286495267543

Flank steak je maso z pupku. Můžete s ním dělat co chcete, ale z definice bude vždycky tužší a horší než roštěnec.

0/0
3.11.2015 10:30

J48i27ř24í 50B71a57r96t48á75k 9640965258884

tuzsi a horsi bude, bude taky levnejsi, ale porad nevidim tu nesmyslnost

0/0
3.11.2015 10:35

J72o86s17e21f 91R97i79c96h17t55e60r 9156555187903

Jde o to, že je to tak trochu podvod na zákazníka. "Flank steak" zní hrozně sexy a v kombinaci s přemrštěnou cenovkou kdekdo žije v iluzi že si obejdnává "pořádnej steak". Přitom je to skoro nejlevnější a nejhorší maso z krávy. Jistě i z pupku se dá připravit chutnej pokrm, jen se mi příčí tahle zlodějská "flank steak" mánie.

0/0
3.11.2015 10:42

P50e40t24r 37N90o53v81á81k 1675801939968

Tak já ochutnal steaky z asi (zatím) 15 částí hovězího a všechny byly výborně připravené a velmi dobré. Rozdíli v chuti, tuhosti apod samozřejmě byly, ale každému chutná něco jiného. Tudíž, kvalitní a dobrý steak, lze udělat skoro ze všeho, je jen na chuti člověka, co mu bude chutnat. Někdo má rád prorostlejší někdo zase miluje nudnou svíčkovou.

0/0
3.11.2015 15:45

J85o65s63e33f 29R88i27c33h63t88e75r 9356515467563

jo, ale u flanku se pořád bavíme o surovině v ceně cca 10-15 korun za porci, která se běžně prezentuje jako delikatesa a následně prodává za 150-300 za porci...

0/0
3.11.2015 16:09

M41i70l62a45n 26K49l15o97u44č50e68k 9334447909146

To záleží na kusu, v makru prodávají flank steak za 200 ale i za 500 za kilo, vysokej roštěnec za 450 i za 900 za kilo.

0/0
3.11.2015 22:32

J49a40k96u10b 93F41e52i31f41a26r 7379849376609

Tak jistě, že bude tužší než roštěnec, ten zase je tužší než filet mignon. Avšak jsem dalek toho tvrdit, že je k přípravě steaku naprosto nevhodné.

0/0
3.11.2015 10:38

J87i85ř54í 95B50a20r15t45á77k 9570795678294

to jako ze by se mel steak servirovat treba na nudlicky?

0/0
3.11.2015 10:22

J82o60s64e81f 41R59i49c45h37t50e52r 9256875497313

Nakrájenej na tenký plátky.

0/0
3.11.2015 10:33

P28e87t63r 77N46o78v61á81k 1785481509928

No to je ale pěkný nesmysl... na tenké plátky? Jste si jistý?

0/0
3.11.2015 15:46

J44o93s29e52f 23R73i32c48h79t60e55r 9526765217293

jasně. pupek se filíruje nejčastěji, právě proto že je gumovej, větší kusy by byly žvejkačka, a na talíři by se ti to i steakovým nožem na tenko blbě krájelo.

0/0
3.11.2015 15:53







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.