- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
naprostý souhlas
na tvrdý alkohol led?? když to vypiju hned, tak led neucítím, pokud po chvíli, tak alkohol jen ředím vodou
četl si to někdo po sobě??? tak malt nebo whisky???Ve Skotsku se neobjednává skotská, ale buď whisky, a tím se míní whisky míchaná, nebo se objednává (mnohem častěji) přímo malt. Zásadní a nepřekročitelné pravidlo říká, že malt se nikdy nedává na led, protože ochlazená whisky znecitliví jazyk.
možná autor při psaní velmi intenzivně degustoval
Skoti mi tvrdí, že whisky má pít každý tak, jak mu chutná. Sami si do sklenky single malt kápnou chladnou vodu, prý nejlépe z oblasti, kde byla vypálena. Jo, a těch oblastí je sedm.
Zmiňovanou Balvenie Double Wood mám v plánu vyzkoušet. Měl jsem z této palírny 15letou Single Barrel a byla skvělá, můžu doporučit.
Chivas Regal 12yrs mi ke štěstí stačí. Moje nejoblíbenější .....
Slivovica sa pije při pokojové teplotě! A pálí sa na 51,5%, potom už pálí v krku. A vždycky trochu pecek mosíš v kvasu nechat, aby slivovica voněla. Když něco nevím, tak nepíšu hovadiny! Trůbo!!!!
to asi záleží na místních zvyklostech, ale děda pálil na 52-55%, protože to bylo obvyklé v místní palírně.
Kladivo na český alkoholiky.
Single malt je single malt. Ale z michanych whisky doporucuji nedocenene a levne Famous Grouse a White Horse. Ten druhy ma slusny podil Lagavulinu (pokud si to nepletu s Laphroigem).
Single malt je vzdy jecna whisky z jedne palirny, ktera se vyznacuje velice drsnou chuti, kterou kazdy nezvladne, cizinci obzvlaste. Proto se pro export delaji hlavne whisky michane. Jsou to smesi tech jecnych s psenicnymi, zitnymi a kukuricnymi. V USA se na vyrobu Whisky jecmen nepouziva vubec. Prevazuji tam whisky kukuricne (burbony). Duvodem je vzdy dosahnout jemne chuti, aby si na ni troufly i zeny. U nas v pivovarni velmoci CR nikdo ani nevi, ze whisky je destilat z piva a tudiz mame ty nejlepsi predpoklady k masove vekovyrobe whisky
Dobry clanek. Ve Skotsku jsem dlouho zil a dobra single malt byla vzdy neco, na co jsem se umel tesit. Da se pit i s ledem, a nekteri to delaji, ale preferuje se voda, protoze led whisky podchladi. Jinak i limonada je naprosto bezna. Pokud by nekdo chtel ochutnat nejaky dobry zakladni model single malt, tak doporucuju 12yo Glenfiddich nebo 12yo Highland Park. Obe maji jinou chut a jsou zacatecniky vyhledavany. Jo a co se tyce teploty, tak single malt do lednicky nepatri, ma se pit pri pokojove teplote.
Ja miluju whisky z Islay. Kdo nepil Lagavulin, Bowmore nebo Laphroig, neuveri, ze i tak muze chutnat whisky. Raselina, vres, slane more - vsechno tam je. :-)