Diskuze

Už žádné kostky ledu. Naučte se od Skotů pít whisky

Ve Skotsku se každý rok vyrobí kolem miliardy lahví whisky, přičemž 80 procent z nich jsou whisky míchané. Ty míří hlavně do světa. Skotové dávají přednost jednosladové whisky, které se říká single malt. Míchaná whisky je jemnější a lépe se pije, single malt je pro znalce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

naprostý souhlas

na tvrdý alkohol led?? když to vypiju hned, tak led neucítím, pokud po chvíli, tak alkohol jen ředím vodou

0 0
možnosti

četl si to někdo po sobě??? tak malt nebo whisky???Ve Skotsku se neobjednává skotská, ale buď whisky, a tím se míní whisky míchaná, nebo se objednává (mnohem častěji) přímo malt. Zásadní a nepřekročitelné pravidlo říká, že malt se nikdy nedává na led, protože ochlazená whisky znecitliví jazyk.

0 0
možnosti
Foto

možná autor při psaní velmi intenzivně degustoval:-)

0 0
možnosti

Skoti mi tvrdí, že whisky má pít každý tak, jak mu chutná. Sami si do sklenky single malt kápnou chladnou vodu, prý nejlépe z oblasti, kde byla vypálena. Jo, a těch oblastí je sedm.

0 0
možnosti

Zmiňovanou Balvenie Double Wood mám v plánu vyzkoušet. Měl jsem z této palírny 15letou Single Barrel a byla skvělá, můžu doporučit.

0 0
možnosti

M21a33r28e49k 78K73l50u81f70a

12. 7. 2015 21:05

Chivas Regal 12yrs mi ke štěstí stačí. Moje nejoblíbenější ..... ;-)VR^

0 0
možnosti

J86i69ř27í 13K73ü30h25r

13. 7. 2015 19:14

Dyť to je slevka.....

0 0
možnosti

Slivovica sa pije při pokojové teplotě! A pálí sa na 51,5%, potom už pálí v krku. A vždycky trochu pecek mosíš  v kvasu nechat, aby slivovica voněla. Když něco nevím, tak nepíšu hovadiny! Trůbo!!!!

3 0
možnosti
Foto

to asi záleží na místních zvyklostech, ale děda pálil na 52-55%, protože to bylo obvyklé v místní palírně.

0 0
možnosti

R^Kladivo na český alkoholiky.

0 0
možnosti

Single malt je single malt. Ale z michanych whisky doporucuji nedocenene a levne Famous Grouse a White Horse. Ten druhy ma slusny podil Lagavulinu (pokud si to nepletu s Laphroigem).

0 0
možnosti

Single malt je vzdy jecna whisky z jedne palirny, ktera se vyznacuje velice drsnou chuti, kterou kazdy nezvladne, cizinci obzvlaste. Proto se pro export delaji hlavne whisky michane. Jsou to smesi tech jecnych s psenicnymi, zitnymi a kukuricnymi. V USA se na vyrobu Whisky jecmen nepouziva vubec. Prevazuji tam whisky kukuricne (burbony). Duvodem je vzdy dosahnout jemne chuti, aby si na ni troufly i zeny. U nas v pivovarni velmoci CR nikdo ani nevi, ze whisky je destilat z piva a tudiz mame ty nejlepsi predpoklady k masove vekovyrobe whisky!

0 2
možnosti

Dobry clanek. Ve Skotsku jsem dlouho zil a dobra single malt byla vzdy neco, na co jsem se umel tesit. Da se pit i s ledem, a nekteri to delaji, ale preferuje se voda, protoze led whisky podchladi. Jinak i limonada je naprosto bezna. Pokud by nekdo chtel ochutnat nejaky dobry zakladni model single malt, tak doporucuju 12yo Glenfiddich nebo 12yo Highland Park. Obe maji jinou chut a jsou zacatecniky vyhledavany. Jo a co se tyce teploty, tak single malt do lednicky nepatri, ma se pit pri pokojove teplote.

0 0
možnosti

Ja miluju whisky z Islay. Kdo nepil Lagavulin, Bowmore nebo Laphroig, neuveri, ze i tak muze chutnat whisky. Raselina, vres, slane more - vsechno tam je. :-)

3 0
možnosti