- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Speck je v podstatě totéž co prosciuto či Španělský jamón. Sušená kýta. Jedním slovem: vynikající.
Nejlepší horská kuchyně v ČR je v Peci pS v restauraci Enzian. Jinak sem tam někde na hřebenových boudách se najde nějaká perla, například Kyselo na Jelence nebo zelňačka na Lyžařské.
Ve výčtu zapomněli na Beskydy a naprosto luxusní Valašskou kyselicu.
V Jizerkách žiji od roku 1945 - ale o frncochatých knedlících jsem zatím neslyšel....
V Čechách vyhlášenou lahůdkou je "katův šleh" nebo "výpečky". To nenajdete nikde jinde na světě. Také "podkůvka kapra Pepy" nedává příliš informace o tom, co to vlastně je.
A kde jsou speciality ze slovinských Alp? Jsou to jediné slovanské, kde při příchodu do gostilny stačí říci: pivo, prosim a hned Vám ho přinesou. Doporučuji si dát tamní dobroty, je smutné, že český autor na jediné slovanské Alpy zapomíná ač jsou také krásné.
Na Slovenii jsem si oblíbil kraňské kobasice a pršut, mají také opravdu kvalitní sýry a olivy.
Opravdu tradiční krkonošská jídla jako hubník či slíváky bohužel v našich restauracích nenajdete.
Základem budou kvalitní suroviny. Něco u nás stále vzácnějšího
To neni pravda! Kvalitni suroviny nejsou u vas v Cechach vzacnost. U vas jsou jen neskutecne, a pro me neodduvodnen predrazene, a tim padem pro vetsinu nedostupne!!! Kdyz srovnavam, jake suroviny kupuju za stejne, nejcasteji vsak mnohem mensi penize v Italii, tak je mi za vas do breku.
Jooma na kopci. to jsou krasne zblochty na lyze.........radeji si lize si rid a doma na kopci
Lyžuje i vaří a zlaté časy, kdy bylo nejlepší jídlo spíš u nás v republice a jezdili tady i ze zahraničí. Teď je to jen reklama pro západní státy, aby na tom vydělali a okradli celý náš stát.