- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ta jedna rucne delana a za 1 ecko? ... to je jako drahe?
Kromě toho existují i jiní výrobci, kteří nepatří do koncernu Kraft (kam patří Mirabell). Typicky firma REBER, které patří 90% trhu s tímto zbožím v Německu, sídlí jen asi 500 metrů za hraniční čárou. Kraft si pro sebe pojistil koule v Bruselu docela komickým způsobem - jen jejich kuličky smějí být celé opravdu kulaté, ostatní výrobci musejí dělat nějaké zploštění. Jen na okraj - firma Kraft sice sídlí v Rakousku, ale je v amerických rukou.
Mám pár obchodních nápadů:
Vezměme čokoládové kuličky, naplňme becherovkou a nazvěme je Zemanovy Koule
Vezměme čokoládové kuličky, naplňme rohypnolem a nazvěme je Schwarzenbergovy Koule
Vezměme čokoládové kuličky (0% kakaa), naplňme ničím a nazvěme Kalouskovy Koule
Vezměme míček (stačí malý, pro maximální věrnost např. pingpongový), naplňme pilinami a nazvěme Harcubova hlava.
Figaro je dobrá čokoláda - čokoládu používá a má ji dokonce celkem vysoký obsah vzhledem k trhu, ale není naše - je primárně slovenská a k tomu celkově vlastněna nadnárodní korporací :D Takže tak
A fakt nevím, proč mi to tenhle systém hodil jako samostatný komentář a ne reakci na diskuzi :D
Většina Fürstových výrobků jsou také podvrhy. Opravdu pravé byly Mozartovy koule jenom dvě.
A ty už někdo sněd. Taže gurmáni současnosti utřeli.
Jak může způsob zpracování ovlivnit chuť? Strojově nebo ručně, je to jedno. Jde jen a pouze o složení a kvalitu surovin! Jak kvalitní marcipán, nugát a čokoláda se použije!
.
Je jasné, že když se to udělá z 25% marcipánu a nugátu se "stopami lískáčů", tak to bude hnus. Když se ale použijí kvalitní suroviny, tak je to bomba.
.
Dávám přednost domácí výrobě z vysoceprocentního nugátu a marcipánu z Dánska, polévané čokoládou Varlhona. A nemusím ani do Rakous
je vidět, že nepečete. kvalita zpracování chuť ovlivňuje. třeba jak "odfláknete" tření cukru s máslem, jak odfláknete sníh....
Asi jako Eckama honene belgicke pralinky ze samosky a ty prave, co musim vezt domu v chladaku a do mesice snist.
Moc Čechů je nezná... ale co na tom?
Ochutnal jsem kdysi býčí a žádná sláva. Ty Mozartovy asi nebudou o moc lepší
a potom jeste rozeznat padelany original a padelanou kopii..
poznavacim znamenim originalu od Fürsta je stribromodry obal. Fürst ma ale zrejme v Salzburgu vice prodejen, protoze tu z fotky c 3 neznam. Zatimco nejfrekventovanejsi fürsti prodejna je hned vedle Domu v takovem kratkem prujezdu
v clanku jasne pise ze maju 3 predajne