Diskuze

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi až za hrob milují své syrové mořské potvory, Italové si dávají pastu a Němci zase klobásky se zelím. A třeba ve Švýcarsku se rozmáhá zvyk, kdy si každý vaří svou slavnostní večeři u stolu sám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hned po tom našem mi nejzajímavější a nejslavnostnější menu přijde to z Kuby.

1 4
možnosti

Ach jo...a Italové mají pastu a na stole nesmí chybět pasta...Perlička nebo Odol?

 Příště je lepší napsat těstoviny nebo torteliny!!

6 4
možnosti

Škoda jen, že každý kdo chce ochutnat nějaké speciality, musí se vydat do Prahy... :-P

4 4
možnosti

M33i85c53h29a37l 59B67o81c94k

24. 12. 2012 13:22

ještě možná Brno. Ono je to logický , takové speciality jsou drahé a v Praze je největší hustota nejvíce vydělávající lidí v republice...tady když zavezou křepelčí vajíčka, tak je to vrchol "delikates"  tak na severu kdyby navezli humry, tak je budou muset vyhodit do popelnice..koupí si to max pár lidí...kanadský humr za tisícovku...

7 1
možnosti

Inspirativni to clanek. Diky. Onu Sicilianskou specialitu jsem jedl. Ovsem ne s mecounem, ale s cerstvymi sardinkami. Pani domu je pekla ve velkem kameninovem pekaci v troube na pizzu. Do kazde sardinky dale po bobkovem listu... a strouhanku dlouho mnula s olivovym olejem a ... Bylo to vskutku (pro mne) velmi zvlastni rustikalni dilo. A  kupodivu chutne i pro muj provincni jazyk. Babi na nej byla patricne pysna. Preji pekne Vanoce:7):-)

8 0
možnosti

Není nad vánoční kyselicu, tu bych nevyměnil za nic.

2 5
možnosti

nebo kapustice ;-)

1 5
možnosti