Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi až za hrob milují své syrové mořské potvory, Italové si dávají pastu a Němci zase klobásky se zelím. A třeba ve Švýcarsku se rozmáhá zvyk, kdy si každý vaří svou slavnostní večeři u stolu sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O12n32d71ř17e70j 84M56i79c23h17a14l82í58k 7147650858

Hned po tom našem mi nejzajímavější a nejslavnostnější menu přijde to z Kuby.

+1/−4
24.12.2012 20:09

Š63á42r96k56a 30R91o19u20s89o13v28á 5425363219376

Ach jo...a Italové mají pastu a na stole nesmí chybět pasta...Perlička nebo Odol?

 Příště je lepší napsat těstoviny nebo torteliny!!

+6/−4
24.12.2012 16:13

P80e86t19r 11N41e38t37u89š51i52l 1119685626532

Škoda jen, že každý kdo chce ochutnat nějaké speciality, musí se vydat do Prahy... :-P

+4/−4
24.12.2012 10:20

M23i65c57h16a76l 21B61o76c70k 7428196233618

ještě možná Brno. Ono je to logický , takové speciality jsou drahé a v Praze je největší hustota nejvíce vydělávající lidí v republice...tady když zavezou křepelčí vajíčka, tak je to vrchol "delikates"  tak na severu kdyby navezli humry, tak je budou muset vyhodit do popelnice..koupí si to max pár lidí...kanadský humr za tisícovku...

+7/−1
24.12.2012 13:22

J26a67n 66B24a53j12z78a 8337955480131

Jen to nepřežeňte s tou zazobaností pražáků.Když jsem četl ten hezký článek,tak jsem vypadal jako bloodhound a při tom jsem žvejkal suchý chleba a bílé kavčo (jsem na svobodě a chutnalo mi)Ti co jste možná měl na mysli si pro takovéto chuťovky zajedou kamkoliv a ať si daj hmmm.:-)

+3/−1
24.12.2012 13:37

M33i56c36h52a55l 13B29o32c56k 7668766463698

Já nic nepřeháním. V Praze se nacházejí nejlepší advokáti, lékaři, manažeři finančních institucí, centrály korporací, nejlepší programátoři , herci, lidi ze šoubyznysu atd a je samozřejmé , že mají vysoké příjmy. Někde jsem četl, že v Praze je 100 tisíc domácnosti, kde měsíční příjem je od 80 do 150 tisíc čistého. V každém hlavním městě to tak je

+6/−2
24.12.2012 14:39

J36o58s10e75f 14Š26e76m90e28l76í20k 7319841380567

Vy nemáte přes léto na zahradě šneky?

+3/0
24.12.2012 14:26

K66a83t29e26ř26i54n81a 30V84a18š30á66k22o85v66á 5931492309955

speciality si rada zkousim vyrobit sama :-) Problem obcas byvaji suroviny, ale spoustu uz se toho da sehnat i tady...pokud uz bych chtela vylozene ochutnat mistni, tak v dane zemi, a ne v Praze :-)

0/0
27.12.2012 22:44

F86r94a11n12t29i79s71e21k 15K79o25v30a69r74i72k 2652718467596

Inspirativni to clanek. Diky. Onu Sicilianskou specialitu jsem jedl. Ovsem ne s mecounem, ale s cerstvymi sardinkami. Pani domu je pekla ve velkem kameninovem pekaci v troube na pizzu. Do kazde sardinky dale po bobkovem listu... a strouhanku dlouho mnula s olivovym olejem a ... Bylo to vskutku (pro mne) velmi zvlastni rustikalni dilo. A  kupodivu chutne i pro muj provincni jazyk. Babi na nej byla patricne pysna. Preji pekne Vanoce:7):-)

+8/0
24.12.2012 7:42

T29o25m53á38š 24M67o82r59a63v14č61í81k 3707106873505

Není nad vánoční kyselicu, tu bych nevyměnil za nic.

+2/−5
24.12.2012 2:13

P61e64t80r 10N46e54t42u75š49i68l 1869595906492

nebo kapustice ;-)

+1/−5
24.12.2012 10:19







Najdete na iDNES.cz