Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi až za hrob milují své syrové mořské potvory, Italové si dávají pastu a Němci zase klobásky se zelím. A třeba ve Švýcarsku se rozmáhá zvyk, kdy si každý vaří svou slavnostní večeři u stolu sám.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

O19n37d92ř31e14j 63M89i41c18h52a95l83í45k 7417950148

Hned po tom našem mi nejzajímavější a nejslavnostnější menu přijde to z Kuby.

+1/−4
24.12.2012 20:09

Š74á67r49k63a 48R77o75u30s93o85v23á 5185403349586

Ach jo...a Italové mají pastu a na stole nesmí chybět pasta...Perlička nebo Odol?

 Příště je lepší napsat těstoviny nebo torteliny!!

+6/−4
24.12.2012 16:13

P18e83t81r 66N93e97t89u44š97i89l 1479915436102

Škoda jen, že každý kdo chce ochutnat nějaké speciality, musí se vydat do Prahy... :-P

+4/−4
24.12.2012 10:20

M16i10c74h96a49l 80B39o75c36k 7808736663738

ještě možná Brno. Ono je to logický , takové speciality jsou drahé a v Praze je největší hustota nejvíce vydělávající lidí v republice...tady když zavezou křepelčí vajíčka, tak je to vrchol "delikates"  tak na severu kdyby navezli humry, tak je budou muset vyhodit do popelnice..koupí si to max pár lidí...kanadský humr za tisícovku...

+7/−1
24.12.2012 13:22

J46a82n 51B91a62j90z58a 8867915620971

Jen to nepřežeňte s tou zazobaností pražáků.Když jsem četl ten hezký článek,tak jsem vypadal jako bloodhound a při tom jsem žvejkal suchý chleba a bílé kavčo (jsem na svobodě a chutnalo mi)Ti co jste možná měl na mysli si pro takovéto chuťovky zajedou kamkoliv a ať si daj hmmm.:-)

+3/−1
24.12.2012 13:37

M15i65c83h32a50l 73B11o84c41k 7298866853478

Já nic nepřeháním. V Praze se nacházejí nejlepší advokáti, lékaři, manažeři finančních institucí, centrály korporací, nejlepší programátoři , herci, lidi ze šoubyznysu atd a je samozřejmé , že mají vysoké příjmy. Někde jsem četl, že v Praze je 100 tisíc domácnosti, kde měsíční příjem je od 80 do 150 tisíc čistého. V každém hlavním městě to tak je

+6/−2
24.12.2012 14:39

J20o90s53e28f 42Š56e11m91e36l33í53k 7619561960837

Vy nemáte přes léto na zahradě šneky?

+3/0
24.12.2012 14:26

K10a83t23e24ř47i76n91a 83V95a17š34á62k79o87v35á 5541592959135

speciality si rada zkousim vyrobit sama :-) Problem obcas byvaji suroviny, ale spoustu uz se toho da sehnat i tady...pokud uz bych chtela vylozene ochutnat mistni, tak v dane zemi, a ne v Praze :-)

0/0
27.12.2012 22:44

F80r71a47n40t54i44s60e15k 77K41o39v69a93r75i26k 2832568167716

Inspirativni to clanek. Diky. Onu Sicilianskou specialitu jsem jedl. Ovsem ne s mecounem, ale s cerstvymi sardinkami. Pani domu je pekla ve velkem kameninovem pekaci v troube na pizzu. Do kazde sardinky dale po bobkovem listu... a strouhanku dlouho mnula s olivovym olejem a ... Bylo to vskutku (pro mne) velmi zvlastni rustikalni dilo. A  kupodivu chutne i pro muj provincni jazyk. Babi na nej byla patricne pysna. Preji pekne Vanoce:7):-)

+8/0
24.12.2012 7:42

T48o70m28á17š 56M21o17r93a31v14č11í78k 3937656523265

Není nad vánoční kyselicu, tu bych nevyměnil za nic.

+2/−5
24.12.2012 2:13

P21e62t53r 67N78e85t70u23š51i65l 1469405856622

nebo kapustice ;-)

+1/−5
24.12.2012 10:19







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.