- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
O lanýžích se tolik píše a ochutnávka je zřejmě sci-fi
Ale bez legrace, jak vlastně restauratéři uchovávají tuto drahocennost, aby byla svěží a v pořádku? Jak asi vypadá a chutná lanýž který je již mimo své dny konzumovatelnosti?! Kdo to může posoudit? Nemůže se stát, že si budete chtít pochutnat na svém prvním lanýži a okusíme netradiční střevní stavy? O rizicích jsem opravdu nikde nečetl.
Na trhu v Eygalieres koupite cerne lanyze za par korun. Ochutnal jsem je a stacilo. Hribky jsou lepsi. Ale nikomu to nerikejte nebo nam zakazou vstup do lesa a budem je kupovat v supermarketu za 2000Kc/kilo... dovoz z ciny prvotridni kvalita rok sklizne neuveden...
Neni to davno co byly "ty nejcennejsi" cerne perigordske lanyze... Asi je tento rok vetsi uroda tech bilych a je potreba zazobane ignoranty pumpovat jak jen to jde...
ale tak proč ne, když na to mají, tak at si jí co chtějí
pravdu díte, ale na druhou stranu, nikomu to neubližuje a kdo na to má, ať si dá....