- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
V článku jsou chyby - slovo gurmet neexistuje (neznamená nic). Pokud jste chtěli použít ekvivalent ke slovu gurmán je to gourmet. Už ten paskvil (gurmet) přestaňte používat.
sušených šunek. Fermentované srágory. To by jeden zvracel
k tomu vínečko nebo sekt .......
Autor slintá před jídlem v každé lepší restauraci, nebo jenom někde? A co na to spolustolovníci? Nedělá se jim špatně?
to, že někde dostal zadara ochutnat nějakou šunku neopravňuje k tvrzení, že "gurmeti ji zvolili za nejlepí na světě". Jací gurmeti? Existuje celá řada výtečných šunek - schwarzwaldská, italské prosciutto, chorvastký pršut, parmská, jihotyrolská, korutanská atd. A všechny jsou stejně dobré, jako ta španělská. Trochu profesionality pane redaktore. Chápu, že musíte udělat PR regionu, který Vám zaplatil cestu a pobyt, ale všeho s mírou.
Tak schwarzwaldská šunka je úplně jiná liga. To je jako porovnávat pravý uherák s vysočinou. Některé parmské šunky se samozřejmě tomu žaludovýmu jamonu mohou rovnat, nicméně je pravda, že skutečně se ten žaludový jamon považuje za nejlepší šunka na světě.
..slintám ještě teď..
A tohle se u nás taky někde prodává ? Kde ? díky
ona je i levnější než ty české. 4kg španělské šunky stojí tady v čechách okolo 1400,- to je 35kč na 100g a máte za to 100% šunku, žádnou vodu, stačí málo na jídlo a je plné masové chuti. Čech si ale radši koupí šunku za 15kč/100g, která je napíchaná vodou a žádnou chuť nemá.
není lepší, je jiná, samozřejmě ale skvělá....