Diskuze

Jediné muzeum, kde budete slintat. Jak se dělá nejlepší šunka světa

Gurmeti mají jasno. Nejlepší šunka pochází z prasátek vykrmených žaludy a dělá se na jihu Španělska. A pozor, není to žádná levná záležitost. Ty nejlepší šunky vyjdou klidně na dvacet až třicet tisíc za kus, ale výtečnou žaludovou šunku běžně koupíte v cenách pět tisíc korun za jednu kýtu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

lupenn

25. 9. 2012 13:31
--

mnam !R^

0 0
možnosti
LP

Llanowar

25. 9. 2012 0:51
Tahněte s gurmetem, tam kam chodí císař pán sám

V článku jsou chyby - slovo gurmet neexistuje (neznamená nic). Pokud jste chtěli použít ekvivalent ke slovu gurmán je to gourmet. Už ten paskvil (gurmet) přestaňte používat.

1 0
možnosti
S

STOP.LEFT

24. 9. 2012 12:56
Úplně nejlepší jsou hypermárketové napodobeniny

sušených šunek. Fermentované  srágory. To by jeden zvracel RvRv;-D

0 0
možnosti
S

STOP.LEFT

24. 9. 2012 12:50
Hm ... jamon, olivy , bazalka

k tomu vínečko nebo sekt ....... R^:-P

0 0
možnosti
JR

czechlin

27. 9. 2012 11:57
Re: Hm ... jamon, olivy , bazalka

R^

0 0
možnosti
JM

J i ř í

24. 9. 2012 12:19
Dotaz

Autor slintá před jídlem v každé lepší restauraci, nebo jenom někde? A co na to spolustolovníci? Nedělá se jim špatně?

0 0
možnosti
R

radnice

24. 9. 2012 11:34
Autor by si měl nejprve udělat jasno

to, že někde dostal zadara ochutnat nějakou šunku neopravňuje k tvrzení, že "gurmeti ji zvolili za nejlepí na světě". Jací gurmeti? Existuje celá řada výtečných šunek - schwarzwaldská, italské prosciutto, chorvastký pršut, parmská, jihotyrolská, korutanská atd. A všechny jsou stejně dobré, jako ta španělská. Trochu profesionality pane redaktore. Chápu, že musíte udělat PR regionu, který Vám zaplatil cestu a pobyt, ale všeho s mírou.

2 0
možnosti
S

STOP.LEFT

24. 9. 2012 12:52
Re: Autor by si měl nejprve udělat jasno

Tak schwarzwaldská šunka je úplně jiná liga. To je jako porovnávat pravý uherák s vysočinou. Některé parmské šunky se samozřejmě tomu žaludovýmu jamonu mohou rovnat, nicméně je pravda, že skutečně se ten žaludový jamon považuje za nejlepší šunka na světě.

0 0
možnosti
A

avaya

24. 9. 2012 10:51
napsané hezky..

..slintám ještě teď.. :-)

A tohle se u nás taky někde prodává ? Kde ? díky

0 0
možnosti
AGA

Admiral General Aladeen

24. 9. 2012 11:08
Re: napsané hezky..

např. edelikatesy.cz

0 0
možnosti
AGA

Admiral General Aladeen

24. 9. 2012 10:39
maso

ona je i levnější než ty české. 4kg španělské šunky stojí tady v čechách okolo 1400,- to je 35kč na 100g a máte za to 100% šunku, žádnou vodu, stačí málo na jídlo a je plné masové chuti. Čech si ale radši koupí šunku za 15kč/100g, která je napíchaná vodou a žádnou chuť nemá.

0 0
možnosti
A

AAA3

24. 9. 2012 10:51
Re: maso

hmm a neni to nahodou i s kosti? ;-D

0 0
možnosti
PM

nonick

24. 9. 2012 10:13
Italská šunka Lo Speck Alto Adige je lepší.

;-)

0 0
možnosti
JA

Don_Alex

24. 9. 2012 12:00
Re: Italská šunka Lo Speck Alto Adige je lepší.

není lepší, je jiná, samozřejmě ale skvělá....

0 0
možnosti
JN

quagaar

24. 9. 2012 9:59
a ta nádherná vůně

v těch krámech.....mňam!

0 0
možnosti