- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Úpadek kavárenství v Česku?
koblih po sobě je zábava omluvitelná leda u mentálně postižených.
je až neuvěřitelné jak novým rádoby expertům dokázal Pohlreich vymastit kebuli, no nic hlavně že sdílem názory, papouškujeme ale nic nového nevymyslíme
"Tato zábava se už do kavárny nevrátí. Nemůžeme si to dovolit vzhledem k
nákladné rekonstrukci interiéru"....
Proste jste jaksi nezvladla marketing, zapomnela na Saturnina a budujete tuctovej lokal...
Přesně tak a já bych spíše řekl podprůměrný podnik, copak je normální v kavárně si objednávat hovězí? Ať se jedou podívat do kaváren první ligy do Vídně či jinam, když to nechápou.
mísa koblih za 2 litry?
to ta mísa měla nejmín metr čtverečný ne?
ro nepochopíš, neb ty jsi člověk prvního typu který by jen zíral. Předpokládám že jediné co by ti přišlo na mysl je ty koblihy znárodnit
Jak už někdo poznamenal pode mnou, mísa koblih stála 1943,- Kč, podle roku kdy Saturnin vyšel.
Chodíval jsem tam před Pohlreichem rád, taková ta poctivá prvorepubliková kavárna a ty koblihy byly fakt výborné.
Co z toho udělali vývařovnu, tak jsem tam byl dvakrát, uznávám že obsluha je vzorná, ba skvělá, ale řizek který tu nazývali vídeňským byl ovšem naprosto mizerný, patrně ohřátý v mikrovlnce, rozhodně nebyl z telecího, celkově drahá mizérie. Příště jsem měl jehněčí kolínko, to bylo docela dobré, kámoška dala svíčkovou, prý též dobrá, dokonce obratem donesli další várku omáčky, když ji spotřebovala, ale nějak mě to tam teď moc pravda netáhne, ztratilo to atmosféru oproti tomu, jak to pamatuju.
A na vídeňský řízek, o dost levnější a 1000x lepší jedoiě do Vídně, není to ostatně tak daleko.
Já tam měl všecko možné (jak na denním menu tak na z jídelňáku) snad až na steaky a ryby (ty nejím)a vždycky mi tam chutnalo. Hlavně tam dělaj fakt úžasnou bramborovou kaši. A třeba taková plněná křepelka, půlka husy nebo kotletky z mléčného selátka za cca 150-190Kč jsou fakt speciality které běžně za podobnou cenu nekoupíte. Polední menu mi příjde cenově v pohodě a to rozhodně nepatřím mezi manažery.
Co jsem oběhl pár restaurací v centru tak buď jsou za podobnou cenu ale vařej nesmysly nebo mají podobnou kuchyni ale za víc... Mně jakožto fandovi Imperiálu a Zdeňka Pohlreicha se zdá že leží některým lidem v žaloudku a tak píšou jak je to tam hrozný, nedokonalý a drahý... Ačkoliv to není pravda...
Koblih můžu mít za dvacet korun v nedalekém stánku v metru u masaryčky plnej pytlík... Kvůli tomu snad nemusím do luxusnější restaurace...
Že je v Imperialu draho může říct jenom člověk co jí v závodní kantýně guláš za 45 korun. Chcete jíst z kvalitních surovin? Tak za to musíte zaplatit. Zkuste si někdy spočítat když jíte (rádoby) kvalitní jídlo za pár korun, kde asi pan majitel bere na pronájem, na perzonál a na to aby se uživil? Jestliže chcete jíst kvalitně, tak nemůžete počítat s cenou za jídlo po 100 korun. Ale to se v týhle zemi budeme učit ještě léééta a obávám se že se to stejně nenaučíme.
I přes vyšší cenu jsou zde jídla mimořádně výborná, to je koncert pro mlsný jazyk.
(s restaurací nemám jinak nic společného, to pro rejpaly)
Starý Imperial měl tu správnou kavárenskou atmosféru. Správně "ošoupaná", vrzající parkety.. A mísa koblih byl ne za 1934 ale za 1943 CZk... Dne sje to bohužel naleštěná restaurace bez atmosféry, jakých jsou v Praze tucty....škoda.
Ale kuchyň nestála za moc... a celý to bylo takový provizorium. Dneska je to zase krásnej prostor...