Diskuze
Nejlepší slovenské párance? Válené po ňadrech
Děkujeme za pochopení.
mates
ja
potrebuju slavnostni menu na sloveskou kuchin nevi nekdo neco prosim
jestli nekdo neco voi tak mi to poslete na mael-matesk.@seztnam.cz dekuji predem
Maveric
slovenská "husacina u Gálika"
kousek nad "Blavou" pár kilometrů z dálnice na Žilinu v levo - je "dedinka" Slovenský Grob a v ní neuvěřitelný počet krčem kde pečou husy v chlebových pecích a "římských" hrncích (všude na objednávku jen "U Gálika" - ambulantně)...výsledkem je senzační pečínka s křupavou kůžičkou jako u čerstvého chleba a s "lokšemi" namísto knedlíků jde o chuťový koncert...v Čechách se tomu vyrovná snad jen "U dělové koule" v Jičíně pečená půlka kachny na jablcích a pomerančích se třemi druhy knedlíků a dvěmi druhy zelí - vše za neuvěřitelných 197.- Kč!!! Husacina na Slovensku ovšem při stejné porci vyjde "v českých"cca 3x dráž...Martin
Řešení existuje
Stačí, aby bača prodával svoje výrobky oficiálně za účelem nehumánní spotřeby, jako krmivo. Pak se EU může vesele vztekat, ale to je tak všechno co může.mira
tfuj
uznávám, je hloupost aby to zakazovala evropská unie, měl by to zakázat hlavní hygienik nebo úřad civilní obrany :)brco
Mňamky
Taková Kapustnica na Vánoce s klobásou a sušenýma hobama, to je něco. nebo pravé domácí škvarkové pagáče, hmmmm mňam.Nebo lokše z bramborového těsta pečené na plotně a k tomu husí játra nebo pečené husí masíčko. bože.....Dubak
salas
kto ide smerom na vychodne Slovensko doporucujem navstevu salasa pri Ruzomberku. Je to asi 200 m od hlavnej cesty, vyrobky super, otvorene do 20:00, tento rok maju vybudovane nove posedenia a toalety. Osobne sa tam zastavujem casto a nakupujem pre kolegov v Prahe. http://www.salas.badas.sk/" target="_blank" rel="nofollow">http://www.salas.badas.sk/ Inak okolo cesty Zilina-Martin-Ruzomberok je viacero stankov zo syrom a pod. ale neviem odkial to beru a ako cerstve vyrobky maju, ale nemam dovod o nich pochybovat ze su tiez dobre.Mirka
Re: salas
chtela sem len povedet ze vyrobky z thoto salasa su vynikajici mnela som moznost nahlidnut do vyrobi ...supeer ...zevaj uvazujii a otvoreny restavrace. Odporucam kazdemu .... http://www.salas.badas.sk
paja
jo
jo ted si vzpomínám že když jsem byl za dávných časů na vojně na žnove brigádě kdesi na slovensku a bydleli jsme v domácnosti měli jsme řízek s ríží. bylo to zajímavé.david
Brynza
Na Slovensku máme jedinečnú výnimku, ktorá umožňuje zachovať pôvodné vlastnosti ovčieho mlieka a vyrobiť z neho "prírodnú konzervu" bez tepelného spracovania. Je to tradičná slovenská bryndza zo surového nepasterizovaného mlieka, ktorá zachováva všetky pôvodné zložky ovčieho mlieka. Vďaka fermentačnému procesu na salaši a v bryndziarni sa v nej naviac premnožia dobré, prírodou vyselektované mliečne baktérie a kvasinky. Tieto mikroorganizmy spracovávajú jednotlivé zložky mlieka, napr. mliečny cukor, na kyselinu mliečnu a iné biologicky aktívne látky, ktoré brzdia rast patogénnych baktérií a ničia ich. Tento patent prírody je jedinečným samočistiacim procesom, ktorý nahrádza pasterizáciu, ale s tým rozdielom, že likviduje iba patogénne mikroorganizmy, kým pasterizácia ničí všetky, tak zlé ako aj dobré. Enzýmová aktivita mliečnych baktérií pomáha natráviť bielkoviny a tuk, čím vzniká stráviteľnejší syr s jedinečnými látkami, upevňujúcimu zdravie a vitalitu človeka. V tradičnej bryndzidavid
Brynza - pokračovanie
V tradičnej bryndzi je oveľa viac užitočných mliečnych baktérií a kvasiniek ako v jogurtoch a ostatných kyslomliečnych produktoch z kravského pasterizovaného mlieka. Kým v nich sú iba dva druhy mliečnych baktérií, v bryndzi je ich čo do druhovej rôznorodosti až desaťnásobok. Tradičná slovenská bryndza sa zložením podobá pôvodnému kaukazskému kefíru z nepasterizovaného ovčieho mlieka. Medzi príslušníkmi kaukazských národov sa oddávna traduje, že ovčie nepasterizované mlieko spracované prírodnými postupmi je elixírom zdravia a dlhovekosti.BenediktSpinoza
Nejlepi slovenska jidla
jsou samozrejme halusky s bryndou z nepasterizovaneho mleka a pak fazulacka s klobasou a rezancami co je tak husta ze v ni stoji lzice boze, mam na to takovou chut ze slintam na klavesniciSvezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
Unikátní přírodní úkaz na Litovelsku: povodně protrhly meandr řeky Moravy
Odborníci z Agentury ochrany přírody a krajiny (AOPK) a vědci z katedry geoinformatiky Univerzity...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Žádný porod a na toaletu vezměte pravítko! Podivná pravidla národních parků
Americké národní parky trhají rekordy, patří k nejvyhledávanějším destinacím světa. Ročně do nich...
Chmury otce Fouras. Pevnosti Boyard hrozí zkáza, ničí ji nápory vln
Pevnost Boyard, která se stala dějištěm populární televizní soutěže, ohrožují rozmary počasí. Kvůli...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Biologické zbraně, hadi a plyn. Ostrovy, které jsou plné podivností
Některé byste nejspíš ani vidět nechtěli, jiné zase vidět nesmíte. Další mizejí z atlasů, objevují...
Čůral jsem krev a stopoval. Cestovatel popisuje, jak poznával Venezuelu
Premium Dal si 48 dní, aby sám prošel 1 500 kilometrů dlouhý trek od hranic k hranicím a poznal exotickou...
Svezte se nostalgickými a zážitkovými vlaky, máme jejich soupis
Aktualizujeme Máte rádi vlaky a chcete zažít něco extra? Vyzkoušejte mimořádné nostalgické a zážitkové jízdy. Po...
Jak voní Barma a jak chutná Kolumbie. Slepá cestovatelka vypráví
Premium Na otázku: „Proč cestujete, když nevidíte?“ Zuzana Habáňová lidem odpovídá: „A proč necestujete vy,...
VIDEO: Slavné havajské schody do nebe končí kvůli neukázněným turistům
Jedna z nejkrásnějších stezek na havajském ostrově Oahu počítá své poslední dny. Místní úřady se...
Chalupa v krásné přírodě Krušných hor
Domašín, okres Chomutov
2 650 000 Kč