Diskuze

Sýrové hody v Savojských Alpách

Je libo raclette, fondue či tartiflette? Tyto sýrové speciality dnes už neodmyslitelně patří k zimní lyžařské dovolené českých turistů v Alpách. Hlavně po náročném dni na sjezdovce dokážou zahřát a pohladit po duši. Připravili jsme pro vás několik tipů na kulinářské zážitky ve Francii.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ctenar

20. 1. 2004 18:55
cokoladove fondue
Cokoladove fondue s namacenym ovocem je mnaaaaam!!!!! Zradylko.
0 0
možnosti

Emil

20. 1. 2004 16:02
Par poznamek
Jen par upresneni k tomuto clanku: 1. Svycarske vino se nejmenuje Pendant, ale Fendant. 2. Varianta masoveho Fondue s bouillonem se obvykle nazyva  Fondue Chinoise, je opravdu lepe stravitelna.
 
 
0 0
možnosti

Cestovatel

20. 1. 2004 18:05
Re: Emil
Nezapomente ani Fondue Burgignone, taky masové! Dnes jsem si na něm po delší době zase pochutnal.
0 0
možnosti

BoyScout

20. 1. 2004 15:54
... misticky jsou fondue
To co popisuje prispevatel jako misticky s masem a syrem jsou masove fondue. Skutecne Raclette  vypadaji opravdu tak jak to iDnes popisuje
0 0
možnosti

BoyScout

20. 1. 2004 15:52
Jsou to Raclette
0 0
možnosti

Leon13

20. 1. 2004 14:56
Raclette???
K tomu raclette byl jsem ve střeisku La Grave což je středisko vleky spojené s Les Deux Alpes a zde vypadalo toto jídlo úplně jinak.Přinesli nám na stůl (pro 4 osoby) žulovou desku (30x50cm) pod kterou zapojili el.spirálu,která vyhřívala desku zespod a  shora nahřívala ve spodním patře uložené malé hranaté pánvičky ve kterých byly různé druhy sýra.K tomu byla mísa s několika druhy masa (kuřecí,vepřové,krevety) nakrájené na kousky.Každý si bral na co měl chuť a namáčel do si již upečené kousky do misek se sýrem.K tomu výborné víno.V přepočtu to vyšlo na jednoho na cca 280Kč.Výborný....
P.S.Byl to raclette nebo ne?Nějak mě článek znejistěl.
0 0
možnosti

Dáin

20. 1. 2004 15:06
Re:
já bych to odhadoval na dezinformaci idnes, nikdo z mejch známej ani já nezná raclette tak jak to popisují v článku. jestli je to nějaká místní odnož netuším, ale raclette to jsou hlavně mističky/pánvičky
0 0
možnosti

cocino

20. 1. 2004 14:07
lahůdka
Francouzské fondue je fakt mňamka. A k němu ledový salát s bylinkovou zálivkou a sedmička červeného. Skoro jako vepřoknedlozelo.
0 0
možnosti

Cestovatel

20. 1. 2004 17:58
Re: lahůdka
to s tím salátem nevím, ale jedno je jisté - Svýcaři pijí k sýrověmu fondue pouze víno bíle! To červené se hodí pro fondue masové.
0 0
možnosti