Diskuze

Čas švýcarského burčáku

Na Alpy se snáší první sníh, krávy sestupují z vysokohorských pastvin a lidé v údolí si teprve teď doopravdy užívají. Říjen, to je pro Švýcary čas pečení kaštanů a pití burčáku. Potomci horalů v kantonu Wallis, který proslul hlavně "nejfotogeničtější" horou planety - Matterhornem - se scházejí uprostřed vinic k "obřadu" brisolée.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pumpkin

30. 10. 2003 10:43
Kastany
..jsou ale mnohem typictejsi pro italsky kanton Ticino (Tessin) a sousedici oblast severni Italie. Roste tam mnoho kastanu, ktere jsou narozdil od nasich jedle. Prave ted padaji, takze se v nich brodite skoro po kotniky. Horsi je, kdyz vam pichlavy jezek coby pouzdro s kastany spadne na hlavu - on je totiz u jedlych kastanu velice pichlavy a ma delsi jehly. Kastany se nejlepe opekaji na derave panvi nebo v otacivem cednikovem bubinku nad ohnem v krbu, ktery tam ma vestina domu, hlavne tech tradicnich kamennych, zv. rustico. Komu se tam zachce, doporucuji udoli reky Verzasca severne od Locarna a vsechna sousedici udoli na jiznim svahu Alp (Maggia, Bavona, Centovalli, atd.)
0 0
možnosti

loop

30. 10. 2003 9:02
moc pěkné
Moc pěkný článek, opravdu láká navštívit popisovaná místa.
0 0
možnosti

aaa

5. 1. 2004 17:09
Re:
0 0
možnosti