Na východ Polska za židovskou kuchyní. Ochutnejte i netradiční kaviár
Restaurace zaměřené na židovskou kuchyni najdete v Římě, v Budapešti i v Praze. Největší kořeny...
Jak chutná Šumava? Vydejte se na výlet po jihočeské gastronomické stezce
Zakousnout se na výletě do voňavého koláčku, svlažit se vychlazeným pivem nebo ochutnat kozí sýr s...
V Kuvajtu milují lanýže z pouště. Kvůli minám je dovážejí z Afriky
Kuvajťané mají lanýže v mimořádné oblibě. Ne však ty černé, známé z Evropy, ale bílé, které...
Šnečí játra i hlemýždí kaviár. Polské delikatesy míří do celého světa
Dominantou farmy v zapadlé vesnici na severu Polska je dřevěná, několik metrů vysoká maketa...
Pečené žirafy, rybí kečup, nadívaní plameňáci. Vítejte na hostině z roku 79
Italské Pompeje, pohřbené roku 79 pod neprostupnou vrstvu popele, představují pro archeology zlatý...
Ani majolka, ani smažené. Italská vánoční večeře je nejpestřejší na světě
Itálie nemá jedno typické vánoční jídlo. Ani deset. Slavnostní vánoční tabule se liší region od...
Hledáme nejstarší hospody v Evropě. Tři máme skoro za humny
Ještě nestojí Karlův most, dokonce i kronikář Kosmas chodí po houbách. V Evropě končí stěhování...
Michelinské kuře z bufetu za 35 korun. Recept neprodal ani za miliony
Když za své originální kuře v sójové omáčce, které nabízí v obyčejném bufetu v Singapuru, dostal...
Za jídlem do Vratislavi. Polská gastronomie dokáže překvapit i pobavit
Češi se dlouho dívali na polskou kuchyni skrz prsty a to je velká škoda. Současná gastronomie...
OBRAZEM: Nejlepší je zažít Provence na talíři. Jídla, na která nezapomenete
Když se rozhodnete vydat do Provence, asi se vás všichni budou ptát na víno a na levanduli. Přitom...
Módní Aperol slaví úspěch. Recept na skvělý aperitiv je ale starý 100 let
I když je Itálie kolébkou mnoha slavných aperitivů připravených z cinzana, martini, campari a...
Kebab: co to vlastně je? Proč není kebab jako kebab
Obliba kebabu v posledních letech v českých městech vytrvale stoupá. Jenže spousta z nás v tom má...
Po pivu se tloustne, plechovkové je hnusné a další pivní mýty
Až budete na čarodějnice zapíjet opečeného buřta orosenou dvanáctkou, asi nad obsahem svého...
Ochutnávka čaje pchu-er v Číně. Zraje jako víno, prodává se za statisíce
Tenhle čaj znají milovníci po celém světě a za nejkvalitnější lístky neváhají zaplatit statisíce...
Pravé lyžování po italsku: od chaty k chatě za knedlíky a vínem
Lyžařské středisko v samém srdci Jižního Tyrolska nabízí ve výškách od 1 300 do 2 500 metrů zhruba...
Burger ze zlata, sushi z karbanátků. Kuchaři v Dubaji musí šokovat
Dubaj je jedna z největších laboratoří multikulturalismu na světě. Ve městě dvakrát větším než...
Nejlepší klobásy má Norimberk. Ty české jsou i z kachny či přeštíka
Jsou sice malé a navoněné po majoránce, přesto se norimberské klobásky staly ve světě gastronomie...
Pečené kaštany jsou nuda. Ochutnejte kaštanový dort nebo rizoto
Asi nejčastější případ, kdy se s jedlými kaštany setkáváme, jsou vánoční trhy. A to je škoda, neboť...
Dýňová horečka začíná. Víme, kde najít nejlepší speciality
Přestože většina dýní miluje hlavně 31. říjen, kdy se v USA slaví legendární Halloween a...
Lesní houby jsou klenotem restaurací. Kam zajít na nejlepší speciality
Dlouhá léta to byla marnost nad marnost. Zatímco v Itálii či v Rakousku používá v létě a na podzim...
Cesty za jídlem: Češi si dávají zmrzlinu pivní, čabajkovou i fernetovou
Proti gustu žádný dišputát. Zmrzlináři se trumfují, kdo z nich vymyslí bláznivější chuť, a tak...
Jídlo kovbojů: nasekaný chřestýš sebou na pánvi ještě hází
Někteří jsou na pokraji vyhynutí, jiní naopak poměrně hojně rozšíření. Všichni jsou jedovatí a...
Šlapej a zobej. Cyklosafari za největšími dobrotami Berlína
Berlín je poslední desetiletí takzvaně „in“, to už vědí všichni, kdo cestují po Evropě. Jedním z...
Bílé zlato je tady. Kde u nás ochutnat nejlepší chřestové speciality?
Chřestová mánie, které již dávno podlehla řada evropských národů, dorazila také do Česka. Od...
Z Louže do Šatlavy. Hledáme nejlepší hospody Českého Krumlova
Nejkrásnějším a nejzachovalejším historickým městem střední Evropy se od března do listopadu valí...
Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích
Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...
Sedm italských specialit, na které nikdy nezapomenete
Italská kuchyně nejsou jen pizza a špagety. Gastronomická nabídka Apeninského poloostrova je...
Nový hit světových sítí. Horečku vyvolal pražský trdelník se zmrzlinou
Pokud milujete jídlo, jeďte do Prahy. A až tam budete, dejte si trdelník plněný zmrzlinou. To je...
Chlupaté krevety, kleftiko či stifado. Znáte klenoty řecké kuchyně?
Téměř každý ochutnal musaku, gyros a tzatziki. Ale vyhlášených pochoutek má řecká kuchyně mnohem...
Toto je šest nejlepších dortů světa. Pro který budete hlasovat vy?
Vybrali jsme pro vás šest lahodných dortů, které patří mezi světové legendy. Většina z nich se...
Zabijácké thajské polévky. Jak propadnout závislosti na pálivé chuti
Po čele vám stékají čůrky potu, pusa hoří jako v plamenech, ale nepřestáváte jíst. Pálivá chuť vás...
Díky za falafel, hummus a kuskus. V arabské kuchyni si Evropa libuje
Gurmáni se slova arab nebojí a už léta si pochvalují fantastické zpestření fastfoodové kulinární...
Fish&chips: britský jídelní fenomén, který začíná dobývat i Česko
Zatímco Amerika má svůj burger a arabský svět nejrůznější kebaby, Británie dala světu smaženou rybu...
Velká světová knedlíková válka. Který národ dělá ty nejlepší?
Knedlo vepřo zelo i svíčková. Obě česká národní jídla doprovázejí na talíři knedlíky. Ale nejsme v...
Luxus pro snoby? Deset chyb, které ničí šampaňské
Na světě není noblesnější nápoj. Šampaňské milují boháči, králové i snobové, neboť právě jeho...
Česká vánoční večeře je nuda. V Evropě si užívají i 12 chodů
Češi se při vánočním hodování odbývají. Důležité je rychle sníst slavnostní večeři, aby zůstalo...