náhledy
Degustace čaje pchu-er se podle expertů co do složitosti vyrovná ochutnávání vína. Chuť pchu-eru by v žádném případě neměla být svíravá, spíše nasládlá až medovitě zemitá.
Autor: ČTK
Zvláštní vůně a chuť pchu-eru je dána procesem fermentace.
Autor: ČTK
Pchu-er patří k nejdéle produkovaným a nejkvalitnějším čajům na světě. Předpokládá se, že se vyrábí již 1700 až 2000 let.
Autor: ČTK
Kromě disků čaje lze koupit i čaj sypaný nebo třeba chryzantémový.
Autor: ČTK
Cena se přitom může v závislosti na kvalitě a letitosti hodně lišit, běžně jsou nabízeny čaje v rozmezí mezi 30 a 100 jüany (110 až 365 Kč) za kotouč, ve stejném obchodě ale mohou být jen o pár polic dál vystaveny čaje za 1800 jüanů (6555 Kč).
Autor: ČTK
Většinou se zde prodává čaj lisovaný do kotoučů po 375 gramech.
Autor: ČTK
Na největším trhu s čajem v jünnanské metropoli Kchun-mingu prodávají desítky obchodníků a součástí nákupu bývá zpravidla ochutnávka.
Autor: ČTK