Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zážitek na celý život – jídlo s michelinskou hvězdou

Komerční sdělení   0:01aktualizováno  0:01
Výborné jídlo, pití, servis a mnoho dalšího. Portál Kudy z nudy vás zavede do tří pražských restaurací, které se mohou pyšnit nejprestižnějším kulinářským oceněním – michelinskou hvězdou.

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Prezentace jídel na talíři může připomínat umělecké dílo. | foto: Kudy z nudy

Jeden latinský citát říká: Jezte, pijte, po smrti není žádné potěšení. A pokud patříte mezi milovníky dobrého jídla a pití, platí to pro vás dvojnásob. A tak byste alespoň jednou za život měli navštívit některou z michelinských restaurací. Prestižní kulinářské ceny – michelinské hvězdy – jsou udělovány každoročně na celém světě. A získají ji opravdu jen špičkové restaurace.

A které pražské restaurace v roce 2016 získaly svou michelinskou hvězdu?

Restaurace Field

V těsné blízkosti Anežského kláštera na Starém Městě můžete navštívit restauraci Field. Ta patří mezi velmi mladé podniky, ale již letos získala svou první michelinskou hvězdu.

Interiér restaurace Field je velmi střídmý.

Interiér restaurace Field je velmi střídmý.

Pod vedením šéfkuchaře Radka Kašpárka zde vzniklo menu založené především na původních farmářských sezónních surovinách. Avšak tradiční recepty jsou zde podávány ve velmi netradičním pojetí. V menu vládnou suroviny jako morek, oháňka, šneci, tuřín, ale i mango nebo ryby. Mezi stálice Fieldu patří husí játra, která stále slaví obrovský úspěch.

Restaurace nabízí denní obědová menu, degustační menu a à la carte menu. Cena degustačního menu začíná na 2 600 korunách. Pokud se rozhodnete navštívit právě restauraci Field, nezapomeňte si dopředu rezervovat stůl.

Restaurant Alcron

Ve Štěpánské ulici u Václavského náměstí se nachází restaurace Alcron. Interiér ve stylu art deco, s tapetami na motivy Tamary de Lempicki, nabízí intimní posezení pro 24 hostů. Michelinskou hvězdu získala restaurace v čele se šéfkuchařem Romanem Paulusem, již poněkolikáté. Získat a poté i obhájit hvězdu je velmi těžké a restaurace se tak může právem řadit mezi velmi kvalitní a úspěšné podniky.

Restaurace Alcron má velmi netradiční interiér inspirovaný stylem art deco.

Restaurace Alcron má velmi netradiční interiér inspirovaný stylem art deco.

Restaurace nabízí polední menu, večerní menu a degustační menu. Ale i menu pro zvláštní příležitosti, jako jsou Vánoce nebo Silvestr. Nejlevnější tříchodové polední menu si můžete objednat již za 1 100 korun. Mnohem více však zaplatíte za speciální Silvestrovské menu, které jednu osobu vyjde na 8 900 korun.

Pokud se rozhodnete do Alcronu vydat, nezapomeňte se si dopředu rezervovat stůl a vhodně se obléct. Do restaurace vás nevpustí ve sportovním oblečení, v kraťasech nebo roztrhaných džínách.

La Degustation Bohême Bourgeoise

Hned tři pražské restaurace se mohou pyšnit michelinskou hvězdou.

Hned tři pražské restaurace se mohou pyšnit michelinskou hvězdou.

Pražský podnik La Degustation Bohême Bourgeoise nemá v Čechách obdobu. Klasické české pokrmy z konce 19. století jsou zde připravovány podle tradičních českých receptů a moderních kuchařských postupů. Pod vedením šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka vám zde připraví degustační menu, složené ze sedmi chodů a doplněné sedmi amuse-bouche, neboli jednohubkami. Navíc, máte jedinečnou možnost sledovat kuchaře při práci z bezprostřední blízkosti.

Jako u předchozích restaurací je před návštěvou nutná rezervace. Degustační menu zde vyjde na 2 450 korun a degustační menu podle šéfkuchaře na 3 350 korun. Pokud chcete udělat radost někomu blízkému, restaurace nabízí dárkové poukazy v hodnotě až 10 000 korun.

Servírované pokrmy mají především uspokojit vaše chuťové buňky.

Servírované pokrmy mají především uspokojit vaše chuťové buňky.

Každá z uvedených restaurací je jedinečná a za návštěvu stojí všechny. Samozřejmostí ve všech uvedených podnicích je i profesionální výběr vín ke každému jednotlivému pokrmu. Ceny všech menu jsou tedy uvedeny bez nápojů. Můžete si vždy vybrat párování jídel buď s víny anebo s nealkoholickými nápoji.

Nejlepší začátek výletu? Kudyznudy.cz!

Vybírejte z tisíců turistických tipů a objevujte Česko

Na stránkách kudyznudy.cz na vás čeká přinejmenším 40 000 různých možností, kde v Česku strávit víkend i delší dovolenou. Najdete tu spoustu bohaté inspirace, a tak si tu svůj výlet můžete naplánovat přesně podle svých představ. Šťastnou cestu!





Hlavní zprávy

mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.