Luxusní hotely se předhánějí, jak zajistit pohodlí svých hostů (ilustrační foto)

Luxusní hotely se předhánějí, jak zajistit pohodlí svých hostů (ilustrační foto) | foto: Profimedia.cz

Zahřívač postele i technik ořechů. Nejpodivnější hotelová zaměstnání

  • 44
Luxusní hotely udělají pro své zákazníky cokoli. Mnohé z nich proto zaměstnávají specialisty, jejichž práce vypadá na první pohled výstředně. Například londýnský Holiday Inn Kensington Forum nabízí exkluzivní služby pracovníka, který hostům před spaním vlastním tělem zahřeje postel.

Na přání hosta si vyškolený zahřívač (zahřívačka) postelí navlékne speciální celotělový oblek a hupsne do postele pět minut předtím, než si host půjde lehnout, píše australský server news.com.au. Vrtí se přitom pod pokrývkou tak, aby vytvořil příjemné a teplé místečko na spaní.

Londýnský hotel Andaz kontruje jinou specialitou. Svým zákazníkům nabízí vypravěče na dobrou noc. Kdokoli z hostů, nezávisle na věku, si může tohoto zaměstnance zavolat na pokoj a nechat si předčítat z oblíbené knihy.

Hotel Barnsley Gardens Resort v americké Georgii hýčká své hosty vlastní Pohádkovou vílou. Její náplní práce je plnit romantické sny zákazníků – od nabídek k sňatku po oslavu narozenin tak, aby si hosté uchovali na hotel trvalé, výjimečné a kouzelné vzpomínky.

Odhaněč holubů i opičí muži

A teď k méně příjemným, ale možná užitečnějším zaměstnáním. Hotel Rambagh Palace v indickém Džajpuru zaměstnává dva lidi jako odhaněče holubů. Ti stojí na nádvoří a odhánějí holuby máváním velkou vlajkou. Celých devět hodin, den po dni...

Pro Hotel Biltmore Four Seasons v kalifornské Santa Barbaře zase pracuje sokolník. Obchází hotelový bazén s dravcem na ruce a plaší mořské racky. 

Amanbagh Resort v indickém Ajabgarhu má na seznamu zaměstnanců čtyři takzvané opičí muže. Ti hlídají areál, vyzbrojeni praky, aby opice nekradly jídlo. Hostům se totiž servírují na terasách tradiční sušenky, na které opice rády chodí.

Bezpečnostní technik kokosových ořechů a kachní mistr

Další zaměstnání, které zní trochu podivně, je bezpečnostní technik kokosových  ořechů. Muž, jemuž všichni říkají křestním jménem Shaka, pracuje pro hotel Ritz-Carlton na Ostrově sv. Tomáše v Karibiku. Padající kokosové ořechy v palmových hájích resortu by totiž mohly hosty vážně zranit, a tak Shaka leze na až 18 metrů vysoké stromy a trhá ořechy ještě před tím, než by mohly spadnout na zem. Večer pak svolává hosty k bazénu, aby ochutnali čerstvou kokosovou šťávu.

V hotelu Peabody v americkém Memphisu se také pyšní jednou zvláštností. Už před 75 lety se tu naučily žít divoké kachny a hotel této zajímavosti chytře využil. Zaměstnávají tu již pátou generaci takzvaného kachního mistra. Nejen že se o kachny stará, ale dokonce s nimi nacvičuje a každý den organizuje i tradiční ranní a večerní kachní pochod, za zvuků vlasteneckého pochodu skladatele Johna Philipa Sousy. Současný kachní mistr Jason Sensat, ve slavnostním červeném saku zdobeném zlatými epoletami a s mosaznou hůlkou s hlavicí ve tvaru kachny, také vítá hotelové hosty.

Kachní mistr Jason Sensat v hotelu Peabody v americkém Memphisu

Sestavu neobvyklých hotelových prací doplňuje leštič mincí v hotelu Westin St. Francis v San Francisku.

A nejzajímavější zaměstnání na závěr. Rčení Práce šlechtí člověka platí v hotelu Peninsular v Hong Kongu dvojnásob. Zaměstnanci tady totiž každému, kdo si odskočí na toaletu, osobně myjí a utírají ruce.