náhledy
Základní chyba při první konzumaci ústřic. Zavřít oči a mlže co nejrychleji spolknout.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nově vyšlechtěná ústřice La Luna se stala hitem letošního roku a bodovala na výstavě mořských plodů v Bruselu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ústřice v michelinském kabátku. Dvěma hvězdami oceněný šéfkuchař Patrick Jeffroy ji podává s kaviárem a několika kapkami výrazné skotské single malt whisky Lagavulin.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ústřice jsou nejen zdravé, ale po staletí byly také považované za účinné přírodní afrodiziakum.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Prvním pražským podnikem se specializací na výběrové ústřice se před pěti lety stal Zdenek’s Oyster bar.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Tradičním výrobcem ústřic je sice Francie, ale skvělé ústřice produkuje také Skotsko či Irsko (na snímku irské ústřice na tržišti v Dublinu).
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na irském pobřeží funguje spousta farem, kde se produkují vynikající ústřice.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Skotský šéfkuchař Tom Lewis pořádá v městečku Perthshire kurzy, na kterých učí frekventanty nejen ústřice otvírat, ale také připravovat různé zálivky na dochucení.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Základní kategorií ústřic jsou Fine de Claire, které se prodávají kolem třiceti korun za kus.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Skotský šéfkuchař Tom Lewis ukazuje, jak otevírat ústřice. Pokud nechcete absolvovat speciální kurz, můžete tajemství grifu objevit na YouTube.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Skotský šéfkuchař Tom Lewis ukazuje, jak otevírat ústřice.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Není zapotřebí síly, ale správného grifu, učí skotský šéfkuchař Tom Lewis.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na otvírání ústřic je zapotřebí speciálního nožíku.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Když Oyster bar před pěti lety otevřel, vládly pochybnosti, zda se v Praze dokáže udržet. Dnes patří mezi nejoblíbenější podniky metropole.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Chuťový zážitek umocněný na druhou, to je pro mnoho gurmánů kombinace ústřice s kaviárem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nejjednodušší prezentace ústřic. Čerstvé ústřice Fine de Claire na ledě.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz