Test:

Jak moc máte toulavé boty?

Zapomeňte na google, wikipedii, a další internetové taháky. Otestujte se bez nápovědy, ať víte, jak moc jste cestovatelé tělem a duší.

1.Nejkrásnější výhledy bývají z rozhleden. K jedné z nich vede stoupák Nebeský žebřík, který vám zažene chuť na cigaretu. Vyhlídková věž stojí na:

2.Balada pro banditu na motivy Olbrachtova románu Nikola Šuhaj loupežník bývá označována za trampský muzikál. Film se natáčel na zřícenině:

3.Rakouská horská dráha Semmering dlouhá 41,7 kilometrů vede z Gloggnitz přes Semmering do města Mürzzuschlag. V Česku máme dvě železnice s přezdívkou Semmering. Která ale toto označení nenese?

4.Proslulý pokrm, který mnozí nemohou ani cítit, vyhlášené olomoucké syrečky, se nevyrábějí v Olomouci. Je to jako za starých časů, všechno je jinak. Výrobnu najdete v:

5.O Rasputinovi se říkalo, že je jurodivý, ale také sexuálně mimořádně zdatný. Jeho 30centimetrovým penisem naloženým v lihu se může pochlubit muzeum v:

6.Zdi hrály v historii nezanedbatelnou roli. U jedné jsme na dlouhá staletí ztratili svobodu a dostali se, jak spisovatel Jirásek napsal, do doby temna. Byla to:

7.Loupežník Rumcajs pocházel z:

8.Před vpádem německých vojsk nás mělo chránit pohraniční opevnění. Jedna z pevností v Orlických horách se jmenuje:

9.Proslulé vězení Alcatraz zvané Skála, kde bručel za finanční podvody i slavný Al Capone, můžete navštívit v:

10.Pískovcový betlém, který vytesal na panství hraběte Šporka barokní sochař Matyáš Braun, najdete:

11.Slováci vstoupili do světa orlojů. Ten jejich je prý nejpřesnější na světě. Premiéru si odbyl na sklonku roku 2009. Můžete ho vidět v:

12.Ostrov Madeira bývá označován jako záhon v Atlantiku. Pro jeho klima a neustále kvetoucí vegetaci si ho oblíbila:

13.Originální Lesní bar, kde se nápoje chladí v potoce a zákazníci platí tak, že nechávají peníze na pařezu, se skrývá:

Nádraží Praha Vršovice