náhledy
Nejdražší lahve single malt stojí desítky tisíc, výjimečně i několik set tisíc korun.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Skotskou palírnu poznáte už z dálky podle charakteristických „věžiček“.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Whisky se ze sudů neustále vypařuje, což s počty let výrazně zvyšuje její cenu. Ztracené whisky se říká andělská daň.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Nejzajímavější a nejvýraznější single malt se dělají na ostrově Islay.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V některých palírnách si mohou návštěvníci namíchat vlastní whisky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Není náhoda, že hřejivá „voda života“ vznikla právě v syrové a drsné skotské krajině.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Každý rok se ze Skotska vyveze zhruba miliarda lahví whisky.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Pokud whisky s ledem, pak jedině míchanou. Single malt se pije bez ledu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Není náhoda, že hřejivá „voda života“ vznikla právě v syrové a drsné skotské krajině.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Výkladní skříň skotské whisky – muzeum whisky v centru Edinburghu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Návštěva skotské palírny nabízí také estetický zážitek.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V palírně chutná whisky nejlépe, zvláště když vám ji nalejí přímo ze sudu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Bez sudů se zrání whisky neobejde. Do Skotska se vozí použité sudy od bourbonu či sherry, které dávají whisky zvláštní chuťové tóny.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Ve skotských barech se většinou neobjednává whisky, ale malt.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz