Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Dopřejte svým lyžím dokonalý tuning. Tak vypadá profesionální servis

aktualizováno 
Je to trochu věda, ale s dobrými stroji a vyškolenými odborníky to nakonec vypadá téměř jako hračka. Podívejme se na správný postup při úpravě skluznic a hran sjezdových lyží: nejprve očistit a opravit skluznici, pak ji správně srovnat, zbrousit, udělat strukturu, nabrousit hrany a nakonec lyži napustit parafínem a vyleštit.

Znáte to sami moc dobře. Po několika pobytech na horách už hrany lyže nedrží tak, jak na začátku. Někdy dokonce o kámen ve sněhu poškodíte skluznici. To je vždy nejvyšší čas jít s lyžemi do servisu. Nejsprávnější je ale zajít s nimi na údržbu před každou sezonou.

V pražském servisu firmy Scott máme možnost vidět, jak se dá podrápaná a tupá sjezdová lyže na německých strojích Reichmann znovu "rekonstruovat" tak, že nejen dobře vypadá, ale i jezdí. Výhodou zdejší techniky je, že umožňuje individuální přístup. Lyže po takovém servisu může dokonce být ještě o pár procent lepší, než když vyjede z "kombajnů" běžných velkých půjčoven a servisů.

Čištění, broušení, struktury

 Jak vypadá správný postup? Co se s vaší lyží vlastně bude dít? Řekněme, že dostala na závěr loňské sezony pořádnou "ránu" a je v ní rýha jako hrom. Servisman musí lyži nejprve očistit a odmastit. Jestliže je díra příliš velká, tak se musí vyseknout kousek poškozené skluznice a nalepit tam nový. Když jde o menší poškození nebo třeba šrám, tak se místo pouze zataví speciální páječkou. Lyže se nechá chvíli vychladnout a pak se přebytečná hmota nahrubo strhne železnou škrabkou.

Fotogalerie

Dále se ručně zbrousí hrany na brusném papíře. Účelem tohoto mezistupně je hlavně strhnout případné šrámy a seky na hranách a také umělou hmotu z bočnic lyže. To proto, aby se nezanášel keramický kotouč, kterým se později dolaďují hrany z boku. Poté se skluznice musí trochu zbrousit na brusném papíru. Když je starší, tak nejdříve na hrubším, potom na jemnějším. Pokud je novější, tak pouze na jemnějším.

Pak se lyže vezme na brusný kámen, kde se hlavně srovná na jedné polovině kamene. Takové srovnání, zbroušení, se může provést podle stavu skluznice třeba i čtyřikrát až pětkrát po sobě. Na druhé polovině kamene se pak udělá struktura, která je do kamene vyrytá diamantem a obtiskne se na lyži. Tenhle delikátní krok se provádí vždy jen jednou. Struktury se dají měnit podle toho, na jaký sníh a na jaký způsob jízdy je lyže určena. Čím novější, jemnější sníh, tím jemnější struktura. Čím starší sníh, tím je struktura hrubší. Třeba závodní lyže mají strukturu velmi jemnou a někdy dokonce jen na části lyže. V dobrém servisu udělají strukturu trochu jemnější - šetrnější.

Jemné ladění: "finiš" hran

Kam se obrátit

Vyplatí se jít do servisu, kde mají dobré stroje a odborníky se zkušenostmi. Dobře servisovat lyže v Praze například umí ještě Harfa Sport na Českomoravské, Ski a Bike Centrum Radotín, Ski servis Prosek, mimo Prahu třeba Skiservis Nedomlel ve Vysokém, SKOL MAX ve Špindlerově Mlýně, Vancl Sport ve Vrchlabí, Trtík Sport v Brně nebo Ski Servis Jaglarz Opava.

A to ještě zdaleka není vše. Profesionální lyžaři vám potvrdí, že skluznice je důležitá, ale alfou a omegou jsou hrany. Lyže po upravě skluznice musí jít do speciální mašiny, kde se provede tzv. "finiš" hran. Nastaví se především úhel z boku, stejný jako ze začátku na brusném papíru, a také úhel podbrusu.

Čím větší lyžařský expert, tím si nastavuje menší úhel z boku. Obvykle se pro většinu lyžařů brousí úhel 88 stupňů. Z boku brousí keramické kotouče. Podbrus zespodu skluznice pak brousí diamantové kotouče buď 0 - 0,5 - 0,75 nebo 1 stupeň. Čím menší podbrus, tím větší expert. Tím víc se ale lyže "zařezávají" a tím méně se na nich dá smykovat. Proto se pro ty, kdo už umí dobře lyžovat, dává podbrus 0,5 stupně, zatímco pro začátečníky 0,75 a na freeride, kdy se jezdí v prašanu a velmi rozdílných podmínkách, 1 stupeň.

V dobrém servisu po zbroušení hran vezmou ještě speciální brusnou "houbu na hrany", kterou mírně ztupí hrany na špičce a patce lyže, aby se tolik nezařezávala.

Voskování na závěr

To nejdůležitější je hotové, ale správný servis takto upravenou lyži ještě nemůže dát z ruky. Na řadu přichází voskovačka. Další stroj, kde se na jednom válci na lyži nanese transparentní parafín, který se pak na druhém válci (silonovém kartáči) rozleští.

Teprve potom je konečně hotovo. Vidět takovou lyži je radost a ještě větší radost je na ní se svézt.

Autor:




Nejčtenější

Takto Igor Brezovar brázdil národní parky v USA společně s manželkou.
Na dvou kolech projel celý svět. S motorkou ukecal i bandity

V 17 letech měl Igor Brezovar sen: projet svět na motorce. Dnes její počítadlo ukazuje 372 tisíc kilometrů a svoji misi si už dávno splnil. „Milionář svět...  celý článek

Českoslovenští legionáři v Itálii na historickém snímku legionářů
Země skropená krví borců. Výlet za českými legionáři u Lago di Gardy

Několik míst v blízkém okolí severního cípu jezera Lago di Garda nese zřetelné české/československé stopy, nejčastěji v souvislosti s událostmi 1. světové...  celý článek

Turisty na Mallorce vyděsil žralok modrý (25. června 2017).
Dezorientovaný žralok vyděsil turisty na Mallorce, experti ho utratili

Paniku na španělském ostrově Mallorca způsobil o víkendu žralok modrý, který připlul velmi blízko k několika plážím plných turistů. Podle španělského listu El...  celý článek

Rýchorský prales v Krkonoších
Zakázaný ráj. V národních parcích se zpřístupní uzavřená místa

Nový zákon o národních parcích zpřístupní turistům některá atraktivní místa. Jedním z nich je i Rýchorský prales v Krkonošském parku, v českém Švýcarsku mohou...  celý článek

Další z rubriky

Každý rok iglú ve Speikbodenu roztají a každý rok tu postaví nové. Ráz...
Kde se dá koupat na sněhu a bobovat jako mistr. Tip do neobjevené Itálie

Jen pár hodin cesty autem na jih leží region Jižní Tyrolsko, který láká na nádherné sjezdovky až do druhé poloviny dubna. Některá zdejší lyžařská střediska...  celý článek

Nejvýše položená otáčivá restaurace na světě Drehrestaurant Mittelallalin leží...
Celosezónní skipas v Alpách za pět tisíc. Bomba švýcarského Saas Fee

Těžko byste hledali jiné místo, které lépe dokazuje, že lidská touha lyžovat nezná překážek. Systém lanovek a tunelů vás v Saas-Fee dostane do neskutečné...  celý článek

Skiareál v Janských Lázních na Černé hoře
Větší areály slibují lyžování do konce března, menší už skončily

Zatímco většina menších či níže položených lyžařských středisek už ukončila provoz, velké skiareály nabízejí návštěvníkům příjemné jarní lyžování, navíc bez...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.