Kvíz:

Poznáte známé město z letadla?

Možná jste v těch městech byli, obdivovali místní památky, procházeli se po známých náměstích. Ale dokážete poznat oblíbené turistické destinace také z ptačí perspektivy? Otestujte své znalosti a zkuste si tipnout, nad kterou světovou metropolí prolétá kamera iDNES.cz.

Otázka 1/3

První historicky doložená zmínka o tomto městě pochází z roku 1244. Jeho růst byl zpočátku pomalý, ještě v roce 1648 mělo jen šest tisíc obyvatel. Během jedné z těžkých válek, kterou si město prošlo, bylo zničeno téměř 40 procent jeho rozlohy. V místním muzeu můžete najít 3 400 let starou sochu Nefertiti, jedné z nejkrásnějších žen, která kdy spatřila světlo světa. Bylo známé svou unikátní stavbou, která obyvatele rozdělila na dva vzdálené světy. Město má za sebou obrovské historické změny a dnes zde žije přes 3,5 milionu obyvatel. Jaké je podle vás na videu město?

Chcete porovnat své znalosti s ostatními a zařadit se do kvízových žebříčků?

Do žebříčků zařažujeme pouze přihlášené uživatele, kteří vyjádří svůj souhlas. Zveřejněno bude Vaše jméno, pořadí a body. Souhlas můžete ve svém profilu kdykoli odvolat.

Nádraží Praha Vršovice