Podávat se budou pivní speciály z minipivovaru Šnajdr

Podávat se budou pivní speciály z minipivovaru Šnajdr | foto: kudyznudy.cz

Komerční sdělení

Toto jsou komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje jejich obsah a není jejich autorem. Více

Komerční sdělení je speciální inzertní formát. Umožňuje inzerentům oslovit čtenáře na ploše větší, než je klasický banner, hodí se tedy například ve chvíli, kdy je potřeba popsat vlastnosti nového produktu, představit společnost nebo ukázat více fotografií.

Aby bylo na první pohled odlišitelné od redakčních textů, obsahuje jasné označení „Komerční sdělení“ v záhlaví článku.

Pro komerční sdělení platí podobná pravidla jako pro další formy inzerce na iDNES.cz. Nesmí tedy být v rozporu s dobrými mravy a zásadami poctivého obchodního styku, nesmí porušovat práva třetích osob a poškozovat něčí dobrou pověst. Na rozdíl od bannerové reklamy je z komerčních sdělení vyloučena politická inzerce.

Komerční sdělení, jejich titulky a tvrzení v nich obsažená nesmějí být lživá a klamavá.

Ceník komerčních sdělení včetně kontaktů na obchodní oddělení najdete zde.

Oslavte s pěnivým mokem 14. výročí Černokosteleckého pivováru

Pivní speciály, masové speciality i pivní čokoládový dort, všechny tyto dobroty můžete ochutnat v pivováru v Kostelci nad Černými lesy. Portál Kudy z nudy vás zve na 14. výročí Černokosteleckého pivováru a na den otevřených dveří, při kterém můžete proniknout do všech tajů pivovarnictví.

Pokud jste milovníci zlatavého pěnivého moku, zaškrtněte si v kalendáři datum 14. března. V tento den se bude v Kostelci nad Černými lesy od 11 do 23 hodin konat 14. výročí pivováru. Podávat se budou speciály z minipivovaru Šnajdr, konkrétně tmavý speciál Černá svině, světlý ležák Vycpaná vydra, výroční světlý speciál Jarinovec a žitný polotmavý speciál Žitovec.

Z jídla můžete ochutnat různé pochoutky připravené v kombinaci s pivními speciály. Čekají vás vepřová kolena na pivu Černá svině, telecí líce na Jarinovci, krůtí prsa v těstíčku z piva Žitovce či jehněčí kolínka pečená s pivem Vycpaná vydra. Také vás okouzlí kostelecké kyselo z pivního kvásku, a sladkou tečkou na závěr bude pivní čokoládový dort s Porterem.

Prohlídky pivovaru zdarma

Pořadatelé oslav výročí si pro návštěvníky připravili také prohlídky pivovaru, které budou probíhat po celý den podle zájmu návštěvníků. Pivo se bude kromě klasického točení čepovat také z transportních dřevěných čerstvě vysmolených sudů a v rámci hudebního doprovodu se můžete těšit na harmoniku, housle a akordeon. Připraveny budou také různé exponáty, například historické reklamy nebo dobové fotografie v životní velikosti s vyřízlými hlavami, se kterými se mohou návštěvníci vyfotit.

Hlavním bodem programu bude ukázka historických technologií, které pivovar postupně uvádí do provozu. Od 1. ledna 2014 zde funguje minipivovar pojmenován podle sládka, Šnajdr. Název slouží k odlišení od černokosteleckého piva, jenž se bude vyrábět právě až na historických technologiích.

Areál Černokosteleckého pivováru je na oslavy jako dělaný

Při prohlídkách se budete moct seznámit s měděnou varnou z roku 1930, jedná se o největší varnu na světě na přímý otop dřevem. Varna se postupně zprovozňuje a vyzdívá. Dále budou k vidění chladící štoly z roku 1930, které se v České republice používají jen v pivovaru U Fleků. Dále vám průvodce představí klasickou spilku, sklep s ležáckými tanky či sprchový aparát, jediný svého druhu v České republice.

Do Černokosteleckého pivováru po celý rok

Pokud se vám datum 14. března nehodí, můžete se do Černokosteleckého pivováru vydat i v jiný termín. Otevřeno je po celý rok, vždy v sobotu od 15 do 18 hodin nebo kdykoliv po telefonické či emailové dohodě. Můžete zde navštívit vyhlášený zájezdní hostinec nebo muzeum historie pivovarnictví a sladovnictví v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. V hostinci se budou vaše chuťové pohárky rozplývat nad místními specialitami.

Vyhlášené jsou také pivovarské speciality zájezdního hostince

Ve stálém jídelním lístku naleznete vepřové pečené koleno, tataráček či pivovarský hovězí hamburger. Nechybí zde také dobrůtky k pivu jako například buřty na černém pivku, Sojkova tlačenka nebo Ďábelská masová směs. Po jídle se můžete vydat na prohlídku muzea, kde vás zase okouzlí funkční pivovar z 30. let minulého století. Také je pro vás připraven malý pokusný pivovar, kde si můžete pod dohledem zkušeného sládka uvařit svou vlastní vysněnou várku piva.


Inspirujte se jinde na Kudyznudy.cz