náhledy
Steak s domácími hranolky
Autor: Profimedia.cz
V Africe můžete narazit také na steaky z pakoně.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Milovníci steaků tvrdí, že jedinou přípustnou přílohou je sůl a čerstvě nastrouhaný pepř.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Na tahle zvířata jsme na talíři zvyklí, zvířata ze ZOO si v podobě steaku představit nedovedeme.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Restaurace Florian v Jílovém u Prahy používá moderní Josper gril a nabízí steaky z masa z místního bio chovu.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Jednou z oblíbených steakových restaurací je Dock House.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Kombinace řízku se steakem, čili filet mignon v trojobalu. Specialita restaurace Mlýnec.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Maso ze zebry bývalo k dostání v pražské restauraci Mount steak, ale ta byla před několika měsíci zavřena.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Krokodýl se chová hlavně kvůli kůži, ale restaurace u krokodýlích farem nabízejí také krokodýlí steaky. V Česku se tato „pochoutka“ příliš neujala.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Při návštěvě Afriky mohou zažít turisté zvláštní zážitek – přes den obdivují antilopy v národních parcích a večer je dostanou grilované na talíři.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V přírodě působí jak impozantně, na talíři to však není žádná sláva.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Přestože většina zemí velryby už řadu let neloví, na Islandu je možné ochutnat lahodný steak z plejtváka malého.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Za rok sníme na osobu kolem 80 kilogramů masa.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
Grilované maso a steaky Češi milují a venkovní grilování se v posledních letech stává oblíbeným koníčkem.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz
V lepších restauracích se vedle humra připravuje také oblíbený steak z tuňáka.
Autor: Libor Budinský, pro iDNES.cz